Беше сопругот денес на советување во училиштето . Опомена пред бркање од училиште доби детето - насилник . Известени се родителите на детето . Сега , морам да работам со моето дете , да биде добро , да ја надмине траумата , за да може поскоро да се врати на секојдневните активности и обврски .. Ма , нека е он само жив и здрав , ќе работиме постепено и заедно ќе надминеме .
А со детето никој нема да се занимава и да го реши проблемот? Пак направиле грешка со тоа што само би го избркале. Ќе го запишат во друго школо и пак истиот циклус со други деца. Бев сведок на ваква слична случка како вашата. Проблематично дете тепаше соученици, кинеше ранци и прибори, а родителите креваа раце. Се собраа родителите на состанок и бараа да се најде решение за детето. Надлежните од школото се заангажираа за него, психолози, педагози, наставници, после тоа се смири, почна да учи, се здружи со соучениците, и се среди проблемот. Затоа викам мора да се ангажираат, само со бркање не се решава.
Искрено се надевам дека родителите на детето сфатиле дека мора да му посветат внимание на своето чедо . Нема да му ја надополниш љубовта со Ајфон 14 про макс , или со тоа што ќе му купиш оригинал облека и патики . Детето сака внимание и љубов од родителите . Јас разбирам дека се можеби зафатени , или разведени или како и да е , ама детево мора да добие љубов и внимание од мама и тато . Не од Ајфонот и Најкот . Бато , дада , дедо може да ме сакаат , но не како мама и тато . Се надевам дека ова ќе биде една отскочна даска , каде и детето ( и родителите ) ќе разбере дека неговото однесување може да доведе до најразлични форми на трауми како на него , така и на неговите другарчиња . Дека ќе разбере дека неговите домашни проблеми нема да ги реши со тоа што ќе истепа некој друг на училиште , дека не е покул од другите ако секој ден влегува во конфликти и најпосле , дека треба да се дружи со сите деца , без разлика на изглед , пол , боја на кожа , нација и економски статус .
Запалена куќата на Зоки Фаци! Кретенот е таткото на неговите внуциалкохоличар, психички пореметен и ги малтретирал членовите на фамилијата и психички и физички. Фала Богу неговата сопруга се развела од негосе спасила Пазете се поднело против него околу стотици кривични пријави за физичко насилство но полицајците досега не реагирале. Комшиите веднаш реагирале на пожаротинаку можел да се прошири низ цел спрат. За среќа никој не е повреден. Ама страшно е сепак кога ќе умре човек и вакви работи да се случуваат. Грозно, морбидносега монструмот е во затвор го уапсиле вчера
Kakvi institucii, cim ne reagiraat odam i jas go pomodruvam nasilnikot i gotovo pa neka krene posle raka pak ako saka na moe dete
Сакав да го запалам со се родителите , ама после ми текна дека во државава ако му удрам шлаканица ќе го лежам тој удар 6 месеци сигурно . Малцинство се они и заштитени се како бели мечки . За жал , таквите аздисуваат често , носат ножови , удираат боксови .. а ние сме немоќни . Ќе те пријават во полиција , ќе изгубиш и работа поради една шлаканица . Затоа им викнав полиција . На советувањето мајка му велела " ама деца се тие , не треба вака " маж ми им рекол на двајцата родители " ако се деца , син ви нема да се шета со нож во училиште , ќе оди нормално како сите деца , со празни раце како син ми , од кај да знам утре дали ќе го искасапи или не ?! И не е само син ми во прашање , и другите деца се , јас реагирам за моето на прво место , ама и за сите други деца . Сопругата и синот се под стрес од детево , а вие велите деца се ќе се смират , епа не ја бидува од второ одделение детето ми е малтретирано од син ви , приберите го малце " ..
Бел ден да не видат ни ѓубрето, ни татко му. https://sitel.com.mk/vozachot-koj-na-peshachki-ja-udri-frosina-kulakova-sednuva-vo-sudnica
Пукање во Штип имало. Повреден Турчин. Па пишуваат по Фб „Со какви го наполнивте Штип допрва има да затворате врати“. Богами вистина е. Најголемиот град во Источна е тој, Штип, сосе студентите, не дека е голем, ама врие од турски студенти. Кој е крив за тоа? Ај да отидам во Турција да студирам без да знам јазик, па кој ќе ме прими? Овдека дури и повластен третман имале, така ми се жалат нашиве што студираат таму, како јадници биле во однос на нив. Кој од кај ќе дојде, што сака тука си прави, а сето тоа Македончето го дозволува. Имаше пред некое време, Турци од Турција, студенти киднапирале некој Турчин ама од карбинско село. Завчера или вчера имаше, турски студенти во Скопје нападнале таксист. Тоа е резултат на алчноста македонска, Македончето мисли Бил Гејтс ќе го стигне ако земе пари од некој ојде дојле, а не е така, напротив доаѓа до демографски промени од кои нема назад.
Аахахх, ми фали некој срцепарателен коментар сега како епохално откритие како тоа некаде таму у П.М. имало корупција. За пари овдека и на терористи дипломи би дале. А луѓе што вонредно студираа Педагошки во Штип, наши, гледам со бугарски пасоши, во Германија во образовен систем ги примиле. Ги жалам Германците...
Што ти е смешно, се смееш ли на туѓа несреќа? Тоа што идат да студираат е едно а сосема друго вакви инциденти кои немаат врска едно со друго.
Која туѓа несреќа? Ааууауау, студирале, без познавање на јазик. Мито и корупција е тоа. Гледаш што пишале луѓето. Штом нема врска нека донесат уште. Околу 10% од становите во Штип Турци ги купуваат, ллеелел, туѓа несреќа било.