Ете таа која им се деси и на која се смееш ти. Ти кажав несреќата нема врска со студентите кои дошле тука да студираат.
ВИДЕО Ова е лицето кое пукаше во Штип, погледнете што фатија безбедносните камери Вечерва имаше пукање на градскиот плоштад во Штип. Имено, двајца студенти – државјани на Турција се пресметале во кафуле. Според неофицијални информации, еден од нив загина. Безбедносните камери пак го фатија и моментот кога едно од момчињата пука кон другото лице. „Вечерва околу 21.30 часот во СВР Штип било пријавено дека во угостителски објект на градскиот плоштад во Штип, било пукано со пиштол при што едно лице е повредено. Лицето со возило на итна медицинска помош е пренесено во болница во Штип. Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицето кое пукало и за расчистување на случајот“, објаснија од МВР
Jaс не им навлегувам во тоа за што се пукале меѓу себе, нормално дека не се светци штом во туѓа држава дошле и до пиштол и се осудиле да нарушуваат јавен ред и мир. Претходно и киднапирање имаа извршено, дека дошле да студираат де, Македончето мора да релативизира за во негов двор. Проблемот е тоа, за мито и корупција и од пуста глупавост, ваквите сцени веројатно ќе ги има почесто, и безбедноста нема да биде сјајна. А што им можеш, ако на годишно ниво купиле 10% од становите во Штип, тој газдува со дел од градот, странецот, што можеш ти тука да влијаеш. Тој си нови свои навики и начин на живот. Мислам, од тема во тема многу менувате ставови и релативизирате во ваш, наш интерес. Имате цела тема отворено со сериозни „секирации“ кога некој во Берлин, Брисел, правел проблеми, каква била демографијата на некој германски град, не сте свесни за демогафијата на градовите во источна, дека и таму Македонецот станува безгласна буква, а во Западна тоа е одамна така. Кој е крив за тоа? Алчноста на народов. Киријата што чини 200 евра, им ја наплаќаат 500-600, а цената е таа што ја гледаме.
За сега , син ми почна во училиште , работам со него секој ден , го советувам да се држи понастрана од со ученикот и да не се плаши да реагира дури и ако вербално го нападне , камо ли физички . Во понеделникот заедно со детето беа кај директорката на училиштето , каде детето е уште еднаш опоменато дека ако се случи уште еден инцидент каде ќе учествува истиот , ќе биде отстранет од училиштето . На моето е сугерирано , доколку има било каков проблем , веднаш да се обрати кај учителката а потоа и кај педагогот и директорката . Сега за сега , не ми се пожалиле детево дека има проблем , ама рано е . Не земам заклучоци прерано , сепак детето е такво , со сите се тепа , сите се жалат од него .. Па реалноста е таа , ако се само деца да му дадам и јас нож на детево па нека коле се живо шо ќе му засмета . Луѓе без грам . И јас да бев истото ќе го кажев .
Е де, не живеам во Тунгузија. Порано им беа признати, сега веќе не. Овде се накотија како глувци, еден куп станови изнакупија, кафичи и сендвичари отворија, дрогират се. Раат живеат Официјално е
Секогаш сте биле јако либерални и емпатични за народи кои со вас немаат никаква генетска врска, напротив дури и штета ви правеле со векови, колку модерни и емотивни да се направите, што нема врска. А се знае кој оди во кафиќ со нож и пиштол во туѓа земја, само криминалец. Значи браните криминалци. Па што ми се буните за криминал од каков било вид во државата кога браните дилетанти? Сфатиле дека ова е овдека село без кучиња, увиделе дека Македончето е површно и пред нос не гледа, ќе го откупат сосе партали. Со ова темпо на купување на имоти, за некоја година пишете му пропало на Штип како град, а градови од Западна Македонија јасно ви е какви се. Источна е далеку од сјајна, Карбинци, Кочне, Радовиш се мешани во и онака дебелиот демографски пустош. И многу е јадно да си во ваква ситуација и да пениш уста дека наводно Британија била муслиманска, Германија итн. Јад и беда. Слатка е туѓата пара, ама по нос мава. Арно реков, уште од Газа некој да накрцаат овдека, таман ќе е.
Срце, душа, куќа, работа и задник да се даде ако треба за некој камењар што ќе дојде од некоја џамахирска пустелија. Тоа само во Македонија вака се случува. Само Македончето што пее „Заветна“ прима шушљаци по дома, оди на одмор во Грција, се сонча во Албанија, шопингува во УЧК Приштина, зема пасош од Бугарија и криви му биле други. Патем, веќе има Македонки од Источна што се омажија и се иселија во Турција со турски студенти, имам една таква на ФБ. Куќите во Штип и станови ги купуваат Турци, а и по некој домашен Албанец гледам прашува по групи. Пиши пропало на Источна. За 10 години нема да ја познаеш. Ама па ако дошла некоја Македонка од Бугарија овдека да живее, веднаш како боде очи на Македончето, де она не пеела како треба, де задна намера имала, бла, бла, бла. Само ропство е за нас, не сме ние за држава и демократија. Само стапот и во задружните блокови, мотика, и копај. П.С. Една Турчинка се жалеше по групите биле дискриминирани, не ги пуштале во некои кафичи? Вистина е?
И Скопје е преплавено од "турски студенти",врие на секој чекор,дури и кај мене во зграда живеат едни под кирија,многу ми се чудни и сомнителни.Уствари цела агенда стои позади нивното доаѓање,не дека се така наивно дојдени да учат,од толку места во светот ја одбраа Македонија за студирање,аха да Еве цела сторија имаше пред некое време уствари што работат,на кој му се чита https://irl.mk/makedoni-a-vo-mrezhata-na-ubien-tursko-kiparski-mafi-ash/
Бил млад, имал студии кој планирал да ги заврши, имал дипломи од натпревари по бокс, се кае.. Овие планираат на карта на невино и сирото дете кое не знае што направило да му извлечат најмала казна.