Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Укинат е среќа ама штетата е останата, не знам стварно по која логика е донесен па и употребуван, оно па и КЗ не го употребуваат ко што треба...проблемот е уствари што голема разлика има меѓу минимумот и максимумот, па знаат и под минимумот да отидат, условна се силува абе каша попара од закониве(facepalm)А и самиве судии знаеме како се бираат и како пресудуваат...Господ да не чува само да не се најдеме во таква ситуација.

На Meckicja и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Напишано во таа форма не го прави помалку виновен. Не е битно дали доктор, конкретно анестезиологот пиел на работно место или вон работно место. Битен е моментот што тој пијал влегол во сала и исходот е негативен.

Тоа што си го пишала дека еден месец тој е на повик го прави уште повиновен. Значи тој знае дека во период од еден месец може да биде повикан на работа во секој момент, и кога имаш одговорна работа, најодговорната - работа со луѓе, тогаш нема да ставиш капка алкохол во уста. Никој не умрел од неконзумирање алкохол. Од конзумирање алкохол, како што сите знаеме, да. Во конкретен случај, починала родилката.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.312
    Пола фамилија ми е низ болници, да одеа пијани докторите кај нас немаше ни на крај памет да ме остават да раѓам тука. А баш они инсистираа за тоа.

Москов му беше асистент на мојот доктор. Поминав супер. За време на операција и после.
    Е сега можеби затоа што лично ме знае.

За другите случаи не коментирам. Некој грешел, а гтешките скапо чинеа. Што и да се каже нема ништо назад.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    @duffi со сета почит, немам ништо против тебе, ама ти несвесно со твојот пост во кратки црти го прикажа нашето здраство..

На Belgin1, blackwave, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    40.089
    Во право си. Само врски ти требат ако сакаш добар третман.

На cresa-jagoda, makedonkamak, Harper и 3 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.312
    Оти несвесно? Баш свесно ја доловив ситуацијата.
    Вистината е таа.

Ама дека доктори шетааш пијани како ќе им текне па и не баш. Бар не во нашата болница. За други не коментирам не знам.

На CameliaMiller, JuLleE и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Gresis moskov mene mi bese maticen gin pred 10 god sestra mi ja poragase tri pati so carski rez I e prezadovolna od nego isto I jas sum zadovolna od nego dr e sekogas tuka za mene zasto I da mi treba drugite se uste pogolemi gadovi pred nekojden koga bev I sakav nesto da gi prasam samo itno mi trebase sovet od Dr nesakaa ni da me soslusaat a znaat oti sum bremena I oti sum so istorija na spontani abortusi edniot me primi I prviot I vtoriot pat koga pocnuvav da krvaram placejki si otidov doma placev I gi molev da me soslusaat barem nisto nakrajta si se javiv na moite Dr vidov ne vidov nesakav lugeto da gi zamaram posto bese ned I vo pon gi isprijaviv no steta sto ne mi e vo red kamerata edniot bega od mene kako od gavol od krst oti hsg snimkata ne na napravi kako sto treba I ne vide oti matkata ne mi e vo red I od nea posle mi se slucuvaa spontanite abortusi koga prodolzivme so ivf imam dokazi zatoa nesto oti e taka ama nesakam da se zamaram so sudovi I takvi raboti

8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.663
    Допаѓања:
    175.180
    Се уште не си напишала каде ги пријави пијаните доктори што ги виде пред десетина дена .
    Нели рече си ги пријавила ?!
    Па кажи ни каде ги пријави?
    Да знаат и другите членки ,ако видат вакво нешто да реагираат и они !
    Патем,нели пишуваше дека сестра ти давале по 50-100 евра под рака за цезареите ?!

На kukla21, blackwave, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.369
    Кажи колку пари ти зима и на тебе и сестра ти?
    Москов. Сите што се пораѓале во Ср, знаат кој е докторот.

На cresa-jagoda, makedonkamak, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    38.493
    Јас се пораѓав на ГАК, без врски. Супер поминав. А и жените што лежеа таму ниту еднаш не се пожалија на третманот. Не се сите доктори и сестри исти. Два пати раѓав природно и ме оставија да лежам на бокс 2 саати. Можев во било кое време да ги викнам ако имав проблем. Собата им беше спроти боксот кај што лежев. Кога видоа дека тоновите на срцето на детето паѓаат (вториот пораѓај), одма дојдоа четрворица да ме пораѓаат. А имаше и родилки кои покрај помошта имаа потежок пораѓај. Секој со својата среќа. Жално за родилката, а уште пожално за детето и за таткото. Виновниците треба да одговараат. Ама се сомневам дека некој ќе понесе одговорност. Исто како случајот со починатата Маја Кадиева од Дојран.

11. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Дур им давате мито и поткуп, флаши виски и скапи саати така ќе си тераат, и од други сами ќе си бараат.
    Несвесно сами сме си доведени во ваква ситуација, не само за здравство, и за испити во индекс тарифа од 500 до 1000 евра за 6ка, и тоа јавно сам професор си го кажува.
    Ма последно да ми е не фрлам пари на некој што тоа му е професија, мене божем на дрво ми растат.

На cresa-jagoda, bella.s, Harper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.580
    Јас не дадов мито за породување кај докторот што ме породуваше со првото дете , но добро поминав . Чекаше да делува анестезија и се . Неколку месеци подоцна почина родилка што истиот доктор ја породил . Со второто породување поминав полошо , иако докторката се знае со свекрва ми лично , не чекаше да ми делува анестезијата фати да ме шие " на живо " , кај ме остави да испукам сама , кај ми направи непотребен рез откако испукав , уште ме шиеше на живо . Убаво викаат членките погоре , не се сите доктори и сестри исти . Докторот и докторката уште породуваат , докторот не е казнет бидејќи се докажало дека родилката имала предупредување да не забременува со второ најмалку 5 години поради компликации од првото породување ( и тогаш животот и висел на конец ) , а жената забременила по 2 или 3 години . Жално за оние кои остануваат без член на семејството , за малото што нема да ја запознае мајка си .. а докторите и да се виновни ќе најдат дупки во законот и ќе си работат пак .

На cresa-jagoda и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Три дечиња изгореле во куќа во Велес. Мали дечиња, оставени сами дома. Какви се тие родители бре? Се оставаат ли толку малечки деца сами бре, читам и плачам. Жално, прежално.
    https://emagazin.mk/vesti/vest/50288

На SummerGirl и zuto им се допаѓа ова.
  14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Не да е жално, трагедија голема.
    Девојчиња на возраст од 1,2,4 годинки си платиле со животот за малоумните родители.
    Ангелчиња, нека почиваат во мир;(;(;(.
    Тие изроди од родители:devil: нека одговараат.

На cresa-jagoda и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    И јас сега разбрав. Од мојот град се. Пишува ги нашле прегрнати сите. Немам што да кажам...катастофа голема. Ужас
    :(;(

На cresa-jagoda, makedonkamak и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.375
    Кај нас има се од некултура до безобразие па и пиење на работно место.И не би ме чудело да се пие во болницата.А,да имам дете подобро со бабица ќе го родам,отколку во вакви т.н болници.Ако немаш некој близок,нема ни два проценти да те пофермат.

На cresa-jagoda, marchi-cool, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Слични слики имам и јас од Ургентен Центар.
    Најтрагично е што животот на некој на коцка се става.:x

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.375
    Затоа треба да се пријави.Друго прашање е дали полицијата ќе превземе нешто или не.Во секој случај,реално и не останаа солидни доктори во Мацедониа.Сите си заминаа.Со оглед на тоа уште кој не завршува медицина страшно е.На крај,сите сакаат да бидат доктори.Ама не е тоа толку едноставно,очигледно.Јас лично,би пријавила.Барем малку ќе ми е полесно на совеста.Докторите се криви што ова дете нема да има мајка.Компликации имало и ќе има,ама се почести се во последно време.Ете,затоа секој втор се плаши да оди на лекар.А да престојува во болница-не дај Боже.Никакви услови нема.Здрав да отидеш,со вируси и бактерии ќе се вратиш.Нехигенско е и полно со инсекти.

На Nisse и makedonkamak им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.712
    Допаѓања:
    40.089
    Дајте докази дека оние кои биле на работа после софрата пиеле? Нека не ве лажат сликите. Од докторите гинеколози ниту еден не е дошол на работа под дејство на алкохол. Знам што зборам

20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.375
    Да.Сигурно немале пари да си резервираат во некоја кафана,па ќе пијат во болницата.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.