50/50. Ако не делите тогаш е до вашите родители! Второ, никој не е должен да ви препише дел од имот. Тоа го прават од желба. И на вашите родители не го препишал никој па сами изградиле. Обидете се сами да создадете а не да чекаме само цел живот некој нешто да препише. И крај краева, и да не се дели 50/50 за тоа парче земја треба дс го убијам брат ми?
Па според Тања да, треба да го убиеш, зашто ќе си била 13то прасе. Ама не само брат ти по можност и децата негови…
Тоа што кажувам дека народов е алчен не ме прави ненаситна. Зборот ненаситна ви е манипулација во случајот. Патем уште делиме имот од баби, родителите ми се живи мене. Не е баш дека животарам, ама не правам пари. Коса на глава ми се крева кога луѓе што работат една најобична работа кажуваат правеле пари. Терминот не го разбираат. Еден комшија, ни влезе во двор со 60 цм, друг 1.2 метри, и се чувствува дворот е тесен, нели треба кола да свртиш, па и гости да ти дојдат, кога спомнавме да си викнеме геометар, оооооо, носот го кренаа, навредени. Не ве познаваат инаку ќе прават пари, само тајната ако им ја кажете. Со години имавме кавги и стресови оти имотот од дедото тетинот си го узурпира со фалсификат документ, секоја средба со него беше "ако не ви чини тужете ме, хаха". Тотално промовирате шеријатски вредности ако ви е ок братот да земе се, сестрата нека биде бездомник, за да не биде Ненаситна во очите на наводно морални вертикални што на форум се прикажуваат како им чини. Народ што се мава во гради со термин семејни вредности, епа тој народ ликува ако имаат неженет во фамилија, секаде кажуваат дека тој имот ќе им остане на децата нивни. Знам исто за еден човек во поодминати години сакаше да се жени, братот и снаата се потресоа, мозок му испраа дека женачка не му треба, само за имотот да си биде нивни. Што не идат да прават пари? Што им е гајле на колку години ќе се жени, дали е стар, млад е негова работа? Не реков да убивате некого, манипулатори, туку навреме заземете строг став и дистанца од роднини што ви се гробари.
Тогаш си една од ретките. Читни по темиве тука, ќе ти стане јасно како ќерките остануваат со прстот во уста. Всушност, мислам дека знаеш само се правиш дека не ти е јасно Фала ти за советов. Јас сестри имам, не брат. А, имам и сопствен дом кој сами си го купивме, не се грижи
Три викенди по ред работам хонорарно, имам и редовна работа и според ветеното месецов ќе добијам 10% покачување. Во таа држава јас кај што живеам квадрат е 1.500 евра, платите не се ни 600 евра. Вие ако пишувате од Германија, тоа е друго. Сите пари правите, нема грешка, самостојни, абе Американци не ви се рамни, Бил Гејтс се загрижи просто. А сите ли се квалификувани, упорни, организирани за да заработуваат солидно? Не. И секој родител што вербално фавозира едно дете на сметка на другото е психо. Апсолутно му набива комплекси на тоа дете и трајно го уништува. Куќата во Прилеп горе нема врата, доле прозорец, тоа во зима сигурно е хорор, дува од секаде. Зошто на пример на таков роднина не му замениш врата и прозорец, тоа чини пари, ама не е прескапо. Знам за случај каде зовла беше тепана од пијаница и сакаше да се врати во татковата куќа, со двата сина. Снаата ја тероризирала, да си бара чаре, да се мажи, назад не, ќе немало место за нејзиниот син. Кој ќе земе жена со две деца? Каде би нашле работа кога освен текстил и чевларство каде мизерните плати доволни само за кирија доцнеа и по 3 месеци, под услов да имаш испечено занает, да фатиш норма инаку какви пари. И синот на снаата настрада млад, механизација му го искина пола тело, а жената се поболе. На ова гледам како на Божја казна.
Уште го бараат девојчето.. https://skopjeinfo.mk/prodolzhuva-p...aNVSUwbMs7_GsFCUUQ_aem_DGS-km3UEpzyFLRJpBhPlA