Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. forumce

forumce Форумски идол

На утакмица во Штип навивачи на шкупи нападнале фудбалери од 15,16 години на Брегалница од што некои деца имале сериозни повреди и скршеници. Крај ќе има ли на неандерталско и селско понашање на спортски натпревари од браќата?

Tanjamm, christinnn, MeowMeow and 3 others like this.
  2. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Не, затоа што племето си останува племе, без разлика дали е на спортски натпревар, на улица или во болница.

3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Treba da se zabrani da igraat oficijalni utakmici 10 godini I da ne se igra so mk timovi.
    No SE dodeka nema kazni I zabrani ke se odnesuvaat nasilnichki zasto im se moze.

azelea and Ouravanture like this.
  4. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Не се секирајте за кратко време тој клуб нема да постои веќе и нема да има повеќе проблеми со нив.

Гостински навивачи скоро и да нема во сениорскиот фудбал во ПМФЛ. Повеќето натпревари се прогласени за натпревари од висок ризик и има само домашна публика. Во помладите селекции дозволено е да биде присутна публика, затоа што не се сметаат за ризични натпревари. Денес полицијата највеќе има вина, затоа што соодветно не реагирала за да протече настанот во најдобар ред и тие се единствената гаранција за безбедност на присутните.

mira.mira likes this.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Дали некој може да ми го објасни овој феномен? Оваа глупоќа и простоќа на овие генерации. Овакви вести читам по не знам кој пат.

МВР информира дека вчера во СВР Скопје Д.Г. 88 од Велес пријавила дека на 27. овој месец околу 10 часот на нејзиниот фиксен телефонски број добила повик од непознато машко лице кое ја известило дека нејзината ќерка наводно имала сообраќајна несреќа во која што како учесник прегазила четиригодишно дете и дека доколку сака да ја спаси од долгогодишна затворска казна треба да му даде 50.000 евра.

Откако пријавителката рекла дека нема толку пари, односно дека има околу 2.700 евра добила „инструкции“ од лицето парите да ги донесе во Скопје во близина на Градската општа болница „Св. Наум Охридски“, што и го сторила.

Околу 11:50 часот пријавителката пристигнала во кругот на болница и по насоки на лицето кесата со парите ја оставила во една од кантите за отпадоци, а потоа со автобус се вратила во Велес.

Сериозно, како е можно некој да ти каже „ќерка ти прегазила дете, дај 50 000 евра“, и првата мисла да ти биде - „ај да одам да земам пари“, наместо „ај да ѝ се јавам на ќерка ми“? Или јави им се на блиски, кажи им, оди до комшии побогу. Фаќаш автобус, одиш до Скопје на 88 години, оставаш пари во канта за отпадоци и пак се враќаш во Велес. Тоа е бумер супермоќ.

На мајка ми ова да ѝ се деси, ќе ѝ речам - „немој да го гониш човекот, повеќе пари требало да ти земат“!!

Last edited: Aug 30, 2025
  6. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Објаснување за феноменот: Антисоцијално - преварантско - незрело - кукавичко - садистичко - простачко понашање(facepalm)со кој памет се јавуваш да...? Ваквите типови треба да се затворат засекогаш, затоа што може да се вратат на старото однесување и да крадат, лажат без срам.
    Не ја судам жената сакала да се спаси од ситуацијата, страв и било да не заврши ќерка и в затвор и од паника ги оставила парите:(може и не знаела дека се работи за преварант. Не можам ни да замислам колку се осеќа виновно жената..... Грозно е

7. simona_baby

simona_baby Популарен член

И јас не разбирам,ако направило прекршок мора да одговара.Како така ги учат гази сине ние ќе плаќаме.Барем од повозрасните очекуваме мозок и емпатија.

Aleks.mar likes this.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Ете уште една интересна забелешка. Носела пари за да го сокрие наводното убиство кое го извршила нејзината ќерка, класичен поткуп.

Angie1432, simona_baby and Aleks.mar like this.
  9. Drageeu

Drageeu Активен член

10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

11. Drageeu

Drageeu Активен член

12. forumce

forumce Форумски идол

Кои се бре овие?

13. Drageeu

Drageeu Активен член

Тиктокерката Лара и некое малолетно дете.

14. Drageeu

Drageeu Активен член

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Жената е очигледно ментално не океј и можеби не е ни свесна за своите акции и не гледам како било кому помагаат вашиве прекреативни коментари и снимање како да е некаков спектакл. Први за во Бардовци се овие што снимаат и свиркаат.

16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Темава не е за видеа какви што постираш ти, туку за тешки случаи и случаи со смртни последици.
    И никој не знае што ѝ е на жената, па коментарите се несоодветни.

daylight and Mumoftwo30 like this.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Za zal zenata treba da se lekuva vo ustanova.Taa ne e svesna sto pravi.
    Koj znae dali ima rodnini Ili bliski da I pomognat I da ja odnesat na lekuvanje.
    Mnogu zalno koga se gubi dostoinstvoto poradi mentalna bolest.
    Moze I da ja zgazi kola na bulevarot.
    A za tie sto snimaat I postiraat nemam komentar.
    Da ne mu se sluchi na nikogo.

18. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Жално, бедна држава... :( IMG_20250906_094834.jpg

19. liliput22

liliput22 Истакнат член

Ако мислиш на Лара Костовска, а ми личи колку што се гледа на снимката, таа му е внука на Џаро. Страшно и треба помош.

Mumoftwo30 likes this.
  20. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

https://www.slobodenpecat.mk/mvr-za...-ubil-poraneshnata-sopruga-i-nejziniot-tatko/

"Неофицијално, жртвата повеќепати го пријавувала убиецот во полиција поради закани по нејзиниот и животот на нејзиниот татко, а тој и ѝ го запалил автомобилот."

Апсолутно неприфатливо! Жртвата повеќе пати пријавувала закани по својот и животот на својот татко, а полицијата не презела ништо. Игнорирањето на вакви пријави го остава човекот ранлив и овозможува насилникот да делува. Ова е сериозен пропуст и јасно покажува дека довербата во институциите треба да се зајакне.