Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.966
    Допаѓања:
    41.077
    На утакмица во Штип навивачи на шкупи нападнале фудбалери од 15,16 години на Брегалница од што некои деца имале сериозни повреди и скршеници. Крај ќе има ли на неандерталско и селско понашање на спортски натпревари од браќата?

На Panda00, Tanjamm, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    1.949
    Не, затоа што племето си останува племе, без разлика дали е на спортски натпревар, на улица или во болница.

На Panda00, Gosh, Sielo❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  3. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    7.510
    Treba da se zabrani da igraat oficijalni utakmici 10 godini I da ne se igra so mk timovi.
    No SE dodeka nema kazni I zabrani ke se odnesuvaat nasilnichki zasto im se moze.

На azelea и Ouravanture им се допаѓа ова.
  4. ¯\_(ツ)_/¯

¯\_(ツ)_/¯ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2021
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.646
    Не се секирајте за кратко време тој клуб нема да постои веќе и нема да има повеќе проблеми со нив.

Гостински навивачи скоро и да нема во сениорскиот фудбал во ПМФЛ. Повеќето натпревари се прогласени за натпревари од висок ризик и има само домашна публика. Во помладите селекции дозволено е да биде присутна публика, затоа што не се сметаат за ризични натпревари. Денес полицијата највеќе има вина, затоа што соодветно не реагирала за да протече настанот во најдобар ред и тие се единствената гаранција за безбедност на присутните.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    9.854

Дали некој може да ми го објасни овој феномен? Оваа глупоќа и простоќа на овие генерации. Овакви вести читам по не знам кој пат.

МВР информира дека вчера во СВР Скопје Д.Г. 88 од Велес пријавила дека на 27. овој месец околу 10 часот на нејзиниот фиксен телефонски број добила повик од непознато машко лице кое ја известило дека нејзината ќерка наводно имала сообраќајна несреќа во која што како учесник прегазила четиригодишно дете и дека доколку сака да ја спаси од долгогодишна затворска казна треба да му даде 50.000 евра.

Откако пријавителката рекла дека нема толку пари, односно дека има околу 2.700 евра добила „инструкции“ од лицето парите да ги донесе во Скопје во близина на Градската општа болница „Св. Наум Охридски“, што и го сторила.

Околу 11:50 часот пријавителката пристигнала во кругот на болница и по насоки на лицето кесата со парите ја оставила во една од кантите за отпадоци, а потоа со автобус се вратила во Велес.

Сериозно, како е можно некој да ти каже „ќерка ти прегазила дете, дај 50 000 евра“, и првата мисла да ти биде - „ај да одам да земам пари“, наместо „ај да ѝ се јавам на ќерка ми“? Или јави им се на блиски, кажи им, оди до комшии побогу. Фаќаш автобус, одиш до Скопје на 88 години, оставаш пари во канта за отпадоци и пак се враќаш во Велес. Тоа е бумер супермоќ.

На мајка ми ова да ѝ се деси, ќе ѝ речам - „немој да го гониш човекот, повеќе пари требало да ти земат“!!

Последна измена: 30 август 2025
    На Panda00, VDT2906, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.054
    Објаснување за феноменот: Антисоцијално - преварантско - незрело - кукавичко - садистичко - простачко понашање(facepalm)со кој памет се јавуваш да...? Ваквите типови треба да се затворат засекогаш, затоа што може да се вратат на старото однесување и да крадат, лажат без срам.
    Не ја судам жената сакала да се спаси од ситуацијата, страв и било да не заврши ќерка и в затвор и од паника ги оставила парите:(може и не знаела дека се работи за преварант. Не можам ни да замислам колку се осеќа виновно жената..... Грозно е

7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    17.796
    И јас не разбирам,ако направило прекршок мора да одговара.Како така ги учат гази сине ние ќе плаќаме.Барем од повозрасните очекуваме мозок и емпатија.

На Gosh, dea.18 и Aleks.mar им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    9.854
    Ете уште една интересна забелешка. Носела пари за да го сокрие наводното убиство кое го извршила нејзината ќерка, класичен поткуп.

На Panda00, CameliaMiller, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    36.350
    На SURF, Gosh, neno0o и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.966
    Допаѓања:
    41.077
    Кои се бре овие?

13. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
    Тиктокерката Лара и некое малолетно дете.

14. Drageeu

Drageeu Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    24
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.997
    Допаѓања:
    42.055
    Жената е очигледно ментално не океј и можеби не е ни свесна за своите акции и не гледам како било кому помагаат вашиве прекреативни коментари и снимање како да е некаков спектакл. Први за во Бардовци се овие што снимаат и свиркаат.

На Panda00, Gosh, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.262
    Допаѓања:
    132.825
    Темава не е за видеа какви што постираш ти, туку за тешки случаи и случаи со смртни последици.
    И никој не знае што ѝ е на жената, па коментарите се несоодветни.

На daylight и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    7.510
    Za zal zenata treba da se lekuva vo ustanova.Taa ne e svesna sto pravi.
    Koj znae dali ima rodnini Ili bliski da I pomognat I da ja odnesat na lekuvanje.
    Mnogu zalno koga se gubi dostoinstvoto poradi mentalna bolest.
    Moze I da ja zgazi kola na bulevarot.
    A za tie sto snimaat I postiraat nemam komentar.
    Da ne mu se sluchi na nikogo.

На anaja1, SummerGirl, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    1.054
    Жално, бедна држава... :( IMG_20250906_094834.jpg

На Panda00, Mr.Limonko, st-el и 2 други им се допаѓа ова.
  19. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    755
    Ако мислиш на Лара Костовска, а ми личи колку што се гледа на снимката, таа му е внука на Џаро. Страшно и треба помош.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2025
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.088
    https://www.slobodenpecat.mk/mvr-za...-ubil-poraneshnata-sopruga-i-nejziniot-tatko/

"Неофицијално, жртвата повеќепати го пријавувала убиецот во полиција поради закани по нејзиниот и животот на нејзиниот татко, а тој и ѝ го запалил автомобилот."

Апсолутно неприфатливо! Жртвата повеќе пати пријавувала закани по својот и животот на својот татко, а полицијата не презела ништо. Игнорирањето на вакви пријави го остава човекот ранлив и овозможува насилникот да делува. Ова е сериозен пропуст и јасно покажува дека довербата во институциите треба да се зајакне.

На Harper, Golden, Лејди Гага и 8 други им се допаѓа ова.