Игнорирањето на такви опасни пријави го прави системот соучесник во насилството и го остава човекот без заштита.
Зошто веќе ништо не ме изненадува во глупавава држава? Ко Америка се направивме, секој убива коли пука кого сака. И нема да е приведен сѐ додека лошото не се направи (во овој случај и самиот си пресудил). Зошто се игнорираат вакви пријави? Се скренале сите.
Хех полиција, полиција само за казни џебо да си го наполнат, баш ке се занимават со некој шо се заканувал. И вие шо сте чудни...
На кербер објавиле слика од убиецот, во коментар има нечиј коментар од твитер ваљда каде што тврдат дека убиецов малтретирал уште многу одамна и тоа доста голем број на жени низ Скопје, и дека го знаеле сите
Ако има некој од Велес што ги знае кои се нека ми пише... Мислам дека ми се фамилијарни пријатели, ама моите не живеат тука, а им немам јас број. Не мора да ми дадат имиња, само да ми потврдат, за да знам да се јавам на моите. Најтрагично е што убиецот го знам од дете коа бев, скејт возам од 9 години, значи...без коментар, јес да никад не сме се дружеле дружеле, ама ги знам сите од тоа опкружување, вакво нешто прв пат слушам. Не знам како да се чувствувам.
Колку убиства се случија во последниве месеци . Просто да не ти се верува дека тоа е толку блиску до нас.
Сега дали против МВР ќе се поднесе постапка зошто не реагирале на пријавите?? Јас сум сериозно згрозена, на 500 метра од мене е девојката комшика ми е, овоа е хорор што се случи цело маало и цел град е испотресен... немам зборови да го опишам шокот и траумата сеуште. Вчера кога се случи немав никаква реакција мислам ништо не ме погоди, ама денеска со таков стрес, тага и језа се разбудив и револт во исто време. До кога ќе се случува вакво нешто и нема да се реагира?! Кога пријавувала никој не се појавувал, а сега цела ноќ стој полиција пред куќа, идиоти малоумни, зошто не сотеа претходно да ја заштитат, што штитат сега?
Страшно е ова што се случува, мала држава а толку многу убиства. Ова е доказ дека нешто сериозно не функционира во општеството. Секој ден убиства или насилства, секој ден.. Треба да се подзамисли овај народ до кај ќе тера вака.
Државава ги штити криминалците овдеЖртвите никој за жал неможе да ги заштити. Дно. Со самото тоа што ги игнорираат нивните пријави, ете што се случи! Страшно, ова не смее да се игнорира
На МВР му треба темелна промена, и тоа низ цела држава. Не смее повеќе ниту една пријава да се игнорира, затоа што секое молчење и одлагање завршува со трагедии. Сите тие загубени животи се потсетник дека институциите потфрлиле. Земјава сама си ја затемнува иднината со вакви пропусти. Сакам конечно да видам систем кој штити, а не систем кој чека злосторство за да реагира.
Уште едно убиство од системот кој никогаш не ни функционирал, а песимистички гледам и на следните 34 години. ФИРОМ е банана држава, корупцијата и непотизмот се дел од култура и традиција, од прв ден во градинка до последниот во болница, ништо не оди без ,,ќе среди некој", ова и мои блиски го практикуваат и е ептен нормализирано. Овакви се напикани во МВР, по судови, во секоја пора. Немам никаква патриотска жичка за вештачкава вукојебина и ,,топлиов, кроток" народ кој 34 години не успеа да се промени на подобро и да издејствува една вистинска реформа во некоја институција. Греота за девојката, ја знаев онака бледо, цел ден ми се врти во глава нејзиниот лик, пријавувала со месеци, автомобил исто запален и тоа не било доволно за партиски, вработени смрдежи да преземат нешто. Во исто време читам вест - некоја амеба од МВР киднапирала друга ради некој вол, е овакви треба да те штитат.
Еве не мора институциите да се перфектни, да беше народот ок, вакво нешто немаше да се случува. Народот се однесува крајно нецивилизирано, дивјачки, како во Иран, Ирак, Авганистан, ништо поарни по табиет. Секој втор ден читајте во билтен има по една тепана жена. Која полиција ќе ги заштити сите тие жени, кој суд ќе ги осуди насилниците? Помочковци што не би оделе во војска, немаат леб да јадат, општо се неспособни, ама па убиваат. Класични штетници. Жени подалеку од помочковци, пред да одите на состанок со некој, прочепкајте го по социјални мрежи што говедо е, распрашајте се ако можете итн. Тука на форумов имав прочитано од некоја членка дека и да згреши при избор на партнер за брак, немало грешка што не може да се коригира, па и таа. Наивно мислење, кавга те трауматизира во најлесен случај, во најтежок јадеш ќотек или одиш 2 метри под земја. Овие хорори се случуваат кај нација што си умислува дека се разбира од семејни вредности. Кои црни вредности? Вака во шеријатските земји им прават на жените.