Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. flawless.

flawless. Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.404
    Еве јас како некој што студирал и бил во контакт со шизофреничари ќе ти кажам дека очигледно и ти немаш доволно познавање. Овие луѓе и те како се впечатливи и освен ова што наброи преочигледно е дека изгледаат дури како дезориентирани без концентрација и внимание кон работите што не е случај кај него. Важен момент е што типов бил на проценка и не е утврдена никаква шизофренија. А да имаш шизофренија треба време и треба редовна терапија и пак немаш целосно подобрување, а не па да не пиеш.

На andromedae, Sofia* и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.380
    Да, од секогаш постоеле такви ама за толку мал број луѓе во државава што сме премногу има убиства, сообраќајни несреќи од алкохол и дрога и криминали.

На Anaroz1, жули, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.179
    Допаѓања:
    132.206
    Не сакаме да исчезнете. Сакаме да бидете нормални и проблемите што ви се во главите да си ги решавате со помош од стручни лица, не да посегате по оружје кога ви велиме не.

На HappyMe123, rainbowec, Lisandra и 5 други им се допаѓа ова.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    25.345
    Не, не задоволува. Никој не сака машкиот пол да исчезне, секој сака да биде безбеден, оставен на раат да живее, да не биде малтретиран, напаѓан, искористуван и убиен. Може така?

На HappyMe123, rainbowec, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    3.078
    Еве јас признавам дека нешто не е во ред, но не сум експерт за да знам зошто е тоа така.Ајде да им помогнеме на сите жени што трпат семејно насилство, да соберат храброст и да излезат да кренат глас а ние да ги одбраниме.

На Miss666, Mumoftwo30 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  6. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    3.078
    Јас можам конкретно за себе да зборам, не сум експерт да знам зошто на толку мала површина се насобраа толку психопати во земјава.

7. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    3.078
    Можеее, што се однесува до мене.

8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.071
    Допаѓања:
    13.416
    И јас сум една од тие, мене бившиот ми удри шамар, а на тоа претходеше психичко насилство. Со една пријава во полиција бевме на суд и се решија работите, не знам како девојкава никој не ја заштитил на толку многу пријави и сето тоа што и го направил претходно.

На Stressed Out, Mumoftwo30, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  9. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    5.805
    Затоа што сите ќутите како пички кога гледате како другарите ви се понашаат спрема девојките. Никогаш не почнува со убиство, почнува со влечење за рака, коса, шамар. Ама тоа не е ваша работа нели… не е лош другарот, малку е само нервозен

Прикачени фајлови:

• IMG_6600.jpeg
      IMG_6600.jpeg
      Големина на фајлот:
      178,5 KB
      Прегледи:
      188
    На mamma-mia, winnie02, sparklie и 10 други им се допаѓа ова.
  10. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    11.836
    Пријавуван бил и ид други девојки, во 2013, во 2015 и 2019 година. Значи насилништво и демнење хоби му било. Или можеби и овие што претходно го пријавувале не биле цвеќиња за мирисање. (facepalm)

Уметничка и емотивна душа, дизајнер, моден гуру, урбан лик и пред се, цвеќе за мирисање:
    FB_IMG_1758187302676.jpg FB_IMG_1758187304942.jpg
    *преземено од фејсбук.

Инаку, некаде прочитав, не биле седум пријави против него, вкупно СЕДУМДЕСЕТ биле, од кои пет од убиената девојка.

Џабе муабетиве и victim blaming-ов по форуми за тоа каков и бил изборот на девојката. Ако се реагирало на време, можеби немала ни да има прилика да го запознае, пошто ќе бил или на лекување или ќе си лежел казни за делата од деценија уназад.

Не знам зошто имаме институции ко МВР, обвинителство, судство, што ги плаќаме од буџет.
    Замисли плаќаш даноци во држава, за оној што треба да те заштити да може да земе плата, и на крај те убива психо кој бил 70 пати пријавуван во полиција.

Тумор од држава.

На LiquidLuna, жули, DEFNEDEFO и 26 други им се допаѓа ова.
  11. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.380
    Мене ништо веќе не ме чуди што не реагираат институциите кога не функционираат како што треба.

На Mumoftwo30, senjorita-v, lorenn и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.552
    Допаѓања:
    28.592
    Еее мажи, мажишта, секогаш ќе се најде некој да удри жена ама неможеш ниеден да најдеш шо ќе натепа таков психо ко овој урбаниов.
    Тешете си се после дека мажите се протектори..... абе сите до една треба нож да носиме, ма по еден во секој џеб. Можеби кога ќе почнеме да им возвраќаме со насилство, ќе престанат да не убиваат. Оти друг јазик не разбираат они.

На жули, Амаја, HappyMe123 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    3.078
    Држава рај за сељаци, криминалци, шабани, наркомани, коцкари, психопати и останати болесници не е држава.Во тие институции 90% се забегани ко сторителите, дојдени таму со врски, не оти што се многу учени.

На hermosa, winnie02, Polyincognito и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Goran1os

Goran1os Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2025
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    37
    Револтот кај сите нас од овој настан,е тоа што е дојдена ситуација на неказнивост,односно не постои начин како да се казни виновникот.Тоа што си пресудил сам,е најмалку важно.Тоа што изигравал Господ и што им го одзел животот на Росица и татко и,и причината која дошла до тоа е дискутабилно.Сите ќе се прашуваме зошто иако раскинала со него во октомври лани,за Нова Година со него одела за Бугарија.Од сожалување ли,да му помогне ли?Колку и да била заслепена,кога повлекла линија во нивните односи,требало да има самодоверба и решителност бидејќи со таа постапка му давала лажни сигнали. Од овој настан сите ние како општество треба да извлечеме поука,кај младите да ги форсираме позитивните вредности.Ако децата ги учиме на библиските вредности,тоа една ден ќе даде плод.А ова сега што се случува,сите негативности се плод на погрешната перцепција што сите овие години сите лоши дела кај поединците сме ги сметале за убави.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.905
    Допаѓања:
    41.512
    Муабетов тоа е тоа. Сите зборат за убијците и насилниците како да се апстрактни идеи паднати од Јупитер, не наши другари, познаници, роднини и семејство.

На 1209, KateKane, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.380
    Што ти значи тоа му давала лажни сигнали?
    Цела анализа направи кај биле кога биле кога раскинале само да го оправдаш?!?

Невозможни сте значи.

На KateKane, angel92, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    3.491
    Ќе го казнат, да, но тоа што му било во глава никој не може да го смени, ќе лежел, но сепак ќе продолжил со истото. Ја манипулирал, лажел, се заканувал сакал да ја контролира и поседува, дефинитивно психопатско створење без емпатија кон животот. Ако не била оваа девојка , ако се спасила некако ќе била друга.Да можел некој нејзин близок да го скрши од ќотек за да не и се приближи, или да се отсели од тука.

На Stressed Out и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  18. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    4.466
    Да бе, така има изјава..да помогне, дека го владеела бугарскиот..Мислам дека, она и престојуваше во Бугарија..дали за раб или факс..нз

На Freckles. и Goran1os им се допаѓа ова.
  19. Goran1os

Goran1os Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2025
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    37
    Ни на крај не ми е тоа целта да оправдувам некого.Самата рекла во изјава во полиција,кога се вратиле со него од Бугарија,тој сакал да ја обноват врската.А вие сега кажете како жени од нејзин аспект што барала со него во Бугарија,иако биле раскинати,иако бил пријавуван во полиција од нејзе.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Goran1os

Goran1os Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2025
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    37
    Што имала да оди,да му заштеди пари да не плаќа тој преведувач ли.