Во Врање е уапсен 18-годишниот возач кој ја прегази жената во Капиштец https://shilo.mk/vo-vrane-e-uapsen-...ueYIoT_TsYC0eVlsG__aem_genT1pP_HzkOa54ZKk16LQ
https://24.mk/details/seriski-ubiec-vo-kumanovsko-traorni-svedoshtva-i-molk-od-policijata Див Запад го направија светот, откако е поставена мрежата! Вакви криминали немавме пред 10тина години, сега масакри, убиства, силувања! Иронично од кога covertly има надзор, на кој не се согласувам, патем. https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Issues/Torture/Call/NGOs/VIACTECAnnex.pdf За наводниот убиец, не знам дали е стварно убиец, подбуцнуван убиец, под хипнза, претходно оштетен од манјаците заради политики, па го користат за да пробаат да легализираат надзор и да отстранат кој не им одговара, или пак дел од нив, па и на безбедно додека други не оштетуваат и трујат, ама мислам мора да се реагира и да се тргнат некој работи и ова да се запри. Мрежата во dial-up, струјата во DC, да се најдат лешинарит, да се реагира за што дишиме надвор! И мислам редно е да излези вистината на виделина и реално најголемите криминалци што организираат се заради политиките да се откријат. Па и ШТО СЕ да се кажат, на што се согласиле, јавно, не само на жртвите што не уништуваат со вистината, како и зошто се приклушиле на криминалната банда, а не оштетените да си дисклоузнуваме патерици, па и за вакви работи можи малку да не користат тие што не оштетиле и знаеме отприлика како и се надеваме дека и другите ќе сфатат и ќе реагираат. А кај нив да е за да речат на другите, кажано ви беше. Мислам редно е да се реагира!
Кумановецот цел живот е за во установа т.е. се работи за (за жал) ментално болна личност која на ваков и онаков начин не е згрижена во соодветни установи, а е воедно и заштитен со врски. Мештаните доста пати пријавувале дека е агресивен и ги напаѓал, ама добивале одговор дека тоа е случај за Бардовци или Демир Хисар, а не за нив. Но, пошто живееме каде што живееме, роднините одбивале психијатриска помош (е овде и не разбрав убаво дали бил татко или чичко некој што е близок со локалните виши сили) па се спасувал од секаков вид последици за тоа што го правел. Дека е толку забеган да не знае што прави, не е. Знае точно кого и кога да напаѓа, а знае и дека треба да бега, што укажува на тоа дека знае што прави. За жал го знам семејството на убиената женичка + локален вештак, па муабетите не се рекла-казала, туку баш тотален пропуст на системот. „Таков си е тој, ама греота, не е опасен“...
Можи да, можи не, не знам. Можи и "мештаните" да се ангажирани да речат нешто, можи и тие се со испревртена реалност, можи и е делумно точно. Ако го провериш фајлот од OHCHR, ќе видиш дека стари им се технологиите, само не ги знаевме. И како деца имавме период "чичко пушти летки", само помалку computing power имаа, и може им беше повеќе за собирање информации, не за назад испраќање, ама и порано оштететуваа. Реално и тогаш бев со мигрени до повраќање, ми прекинаа одреден период одкако ми извадоа слепо црево на болница, ама ОК пораснав. Во ред бев сепак, сега не сум! Сите тури сум таргетирана, ама новава штета, откако знам ми е голема, се надевам ќе дотуркам до легална борба и ќе ми вратат СЕ МОЕ, меѓудругите барања, што реално и побитни ми се и non-negotiable! А алгоритмичкиве игри ич не сакам да им ги играм. Ама и од "чичко пушти летки" сме селективно бирани и оштетувани од семејства што знаат дека нема да го прифатат NWO робството и потенцијал. Сега е крајното. И сега мислам е исто со аутистичните деца, уште пред да прозборат ги оштетуваат и ем воздрасните ги мачат, ем децата, што мислам се МНОГУ ПОВЕЌЕ оштетувани од мрежата (сомничаво кај мене по тоа и што над уши имам приметено се држат, каде што и јас имав доста печенки таму последнава тура(меѓудругите симптоми)). ОК бев до пред последната тура, сега не сум, претходно беа поблаги и се снаоѓав некако. Си знам и од кога почнаа со инпути и колку. И колку ме оштетија последниве години за да глумат хелпер! Во глобала добивам од моето патем, со нивни планови ме вознемируваат за да ме смират и да знаат каде да оштетуваат наредно, ама повеќето сама ги пребарував и читав, за жал! Има и други работи што ги изоставувам намерно, заради игрите нивни со кој ме вознемируваат (кај мене кажани од пред неколку месеци и откако солидно ме оштетија) и тоа што мислат дека "disclosure" им е доволно. Така да, намерно пропуштам информации и ќе си чекам доказен метеријал, штом сакаат да наметнат правила и дисклоужри, нека си важат и за нив. Со тоа што јас го знам, направив се што можев, мора да дадат докази. Па и за други случаи! И се надевам нема да пробват да се прават херои за ситуацијата, туку ќе се знае дека ги оштетиле тие што ги оштетиле и зошто! А и за другите во нивните редови дека ќе се знае што се, пак ќе речам! За политиките имам претходно напишано, што на форумов, што на други места, ама мора да се реагира мислам што побрзо! Некој работи мора да се кажат за да се реагира!
Превземено: "На петак 13-ти се деси још ед'н грозоморан чин у Македонију што л'сно можеше да биде спречен само к'д би имале саглам институцие и барем малко одговорност у државу. Имено, 25-годишан Т.Б. од село Малотино направи грозоморно убиство на стару бабу од Челопек. Исти т'ј Т.Б. 4 д'на претходно нападнаја 86-годишну бабу од исто село. Бија приведен и пуштен на слободу за много кратак период, без никакву проценку дека може да се деси нешто страшно у рок од само неколко д'на. Е сг, мене ме интересира, и верују дека сви нормалну људи треба да ги интересира, како е могуќе надлежни службе да дозволив овакво нешто да се деси? Зарем немаше ед'н саглам што можеше да сфати дека имав одговорност да га штитив народ од штеточни људи и при здрав разум да пуштив оваквога човека на слободу? Тражу одговорност, и мислу дека свак што ќе га прочита овој треба да се запраша какви тој људи не штитив нас и колко су они уопште способни и се замарав да га правив тој? На крај на д'н ми смо тија што ги плаќамо њима, зимав плате свакакви неспособни и неодговорни људи што ЕДИНА РАБОТА ГИ Е ДА ГА ЗАШТИТИВ НАРОД! Нечива баба, мајка, комшика га е изгубила живот скроз непотребно, и колко што е крив дотичан Т.Б. , исто толко ако не и повише су криви тија што дозволиле так'в човек да шета слободно док е очигледна претња за сви около њега. Имале га у руку - и му дозволиле да искочи од станицу и да утепа недужну бабу, и све тој у рок од 3 д'на. Предугачно време ни се повтара ед'н ист случај у државу, и ми смо тија што треба ед'н пут и заувек да кажемо дека НЕ МОЖЕ ВИШЕ ОВАКОЈ! Јутре било кој од нас може да настрада заради овакву немарност и неспособност, и најлошо од све е што не се ни више чудимо на овакви случаи. ПОД ХИТНО ДА СЕ НАПРАВИ ПРИТИСАК И ДА СЕ ДОЗНАЕ С'С ИМЕ И ПРЕЗИМЕ ОД ПРВОГА ДО ПОСЛЕДЊОГА КОЈ ОД СВР И МВР Е УКЉУЧЕН У ОДЛУКУ ДА СЕ ПУШТИ ПСИХОПАТ НА СЛОБОДУ, ЗАШТО И ОНИ ИМАВ КРВ НА РУКЕ ИСТО КОЛКО ШТО И ОН! Сакам да додаду дека треба да се тера работа до крај, ако треба и сс протести и блокаде затој што ако не се преземе ништо ке остане тој за тој а преко к*р ми е више од овакви срања, не ме интересира кој е и што е и чив е, СС ИМЕ И ПРЕЗИМЕ И СЛИКУ ДА СЕ ОБЈАВИ ТЈ ШТО ГА Е ПУШТИЈА ТОГА ПСИХОПАТА И ДА МУ СЕ СУДИ!"
Пред десетина години, а можеби и повеќе, имаше една сообраќајка загина еден човек од некоја спортска федерација, знам презиме, локација каде загина, ама нема да кажам. Слушнав роднина бил на семејството, па мештаните веруваат дека им помогнале од тоа семејство оти се сепак видни луѓе, лицето да не заврши во институција, со врски секако. Ова е неформален муабет од мештани. Треба да одговараат од СВР, кај кого убиецот бил на распит, тој податок треба да се најде и да му се суди на тој. И што ако решеа мештаните самите да се бранат? Што ако некој го убиеше убиецот? Сега ќе беше во притвор. Значи ова треба да оди во извештај на ЕУ за Македонија, исто како за Пулс што имаше во извештајот. Друго, која полиција? Таму се оние што едвај читаа во средно, неписмени. Зетот на комшиите го прогласија за најдобар полицаец, кога го видов со градоначалникот, ми се стемни. По што најдобар? По тоа што изнесува доверливи информации од работа дома, на роднини, пријатели, на цел град? По тоа што кажува кој и зошто ја тепал жената и по тоа што му барале ургенции па во компјутер на колеги барал како е заведена сообраќајка за да види дали странките имаат право да тужат, да земат оштета. Тоа ли е полиција? Тие се само за на нива.
Јас сериски убиец доживувам далеку посериозно, како оној Zodiac, мистерија со децении. Кај нас овој со iq 70, обичен разбојник, пријавуван, роварел по куќи и дворови, си малтретирал и убивал ради куроболието на идиотине од МВР. Ни траги сокривал, ни па се замарал, срамота е така да го условуваат. Ги гледав изјавите на родителите на жртвата. Луѓе кои се полуписмени, ги отепал животот, оставени сами на себе. Е ова е Фиром на најјако. Никој не ги земал здраво за готово ради профилот, педигрето. Пиши таму умрела од алкохол, се опила. Посеризона истрага само за лица од ,,плава крв". Топол народ фиромски.