1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    112
    Аха важи ќе ме искрши мене па секоја коска да му ја искршам и гркланот да му го извадам.

2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    3.855
    Нема ништо од институции, важно вработените таму седат на столче и собираат документи во фиока која може и никогаш не ја отвараат и сите се борат за тие позиции. :@
    Ама некаде прочитав дека нема веднаш да даваат развод многу се разведувале требало таму колку време да живеат заедно за да бидат сигурни, па од убаво не се разведуваат..
    И незнам кога толку луѓе знаеле што трпи не и помогнале ете брат и, ќе ги земе кај нив да живеат додека трае процедурата за развод.. На крај да имала еден човек кој што ќе и пружи рака немала единствен излез во самоубиство да бара..

На anaja1, SummerGirl, JustBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    3.569
    не е точно дека беше со попреченост. Го знам девојчето, чиста мила душа со несреќна судбина. Цел живот се мачеше и вредно работеше без изговори. Одеше од еден крај на градот до другиот само да заработи корка леб.
    Беше полуписмена и сиромашна, исто и како нејзините.Но тие ја користеа, таа работеше, а парите и ги земаа.
    Се ви е јасно кога ќе разбереш дека ја пратиле да чува овци. Што се вели биле спремни да ја продадат од што многу ја сакале и се сиромашни.
    Никогаш незнаев колку години има. Беше малечка како некое детенце, а толку вредна.
    Татко и мислам дека има проблеми со алкохолот.

На Dentina и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    9.561
    Јас како мајка ..едно знам....за она да го направиш заедно со свое дете , треба да си во страшна агонија и очај ...

На anaja1, Dentina, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    4.642
    Истото го помислив, за самоубиства не се објавуваат вести во јавност. Ова е физичко семејно насилство.

На SummerGirl и TwistedSister им се допаѓа ова.
  6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    3.855
    А од кој да побара помош ако не од сопственото семејство?
    Ама не кај нас срамота е жената да се врати дома ако се омажила... Каков гаден народ сме...

На anaja1, Frida-, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    4.175
    После сите овие случки очигледно не, овде само напредуваат и се згрижени функционерите и нивните фамилии, а за обичниот народ никој не мрда со прст, после ќе плукаат по луѓето кои на повозрасни години и нивните деца вадат бугарски документи, ќе ги нарекуваат предавници. Кога немаме сигурна држава сите гледаме да фатиме патот да се скрасиме некаде, никој не сака да му се случи она што им се случи на многуте родители овде, а најболното од се е тоа што никој не превзема вина за истото.

Еве колку време помина од Кочани уште се судат, уште демек не можат да најдат кој е виновен, потточно чекаат кој поголем рекет ќе мавне во џеб за да бега од обврската.

Колку деца млади се испогазени по улиците на Скопје од празноглави и лигави детишта кои животот на тацна од мама и тато поставен и не знаат што поголема глупост да направат.

Кој ќе ја превземе одговорноста за жената која извршила самоубиство сега? Зошто не реагирале институциите на семејното насилство или идат на работа кафето да го испијат и да си одат? Треба сите до еден отказ да си дадат бре, зошто невино дете да лежи во гроб сега, дете што уште не е почнало да живее.

Овде треба Путин да пукне и око да не му трепне, убаво беше кажал, Македонија е држава која што после 10г не се знае дали ќе постои.

Сејф сити инвестиција која што лапнаа функционерите куп пари. Овие системи ги има во светот насекаде но со други намени, да се прати по улиците што се како има и во некои незгодни случаи да се вадат докази, а кај нас се ставени да берат пари од народот, да ги казнуваат луѓето ако возат 1км повеќе, ова е убаво да, ама требаше порано да им текне, не по бајрам свадба кога куп деца лежеа по булеварите мртви!

На christinnn, SummerGirl, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.865
    Допаѓања:
    264.806
    И јас тоа помислив. Денес требала да оди во ЦСР.
    Ми мириса дека овој ги има бутнато.

На SummerGirl и Amelia им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.892
    Допаѓања:
    135.817
    Во таа околина има секакви фамилии така што ни една можност не ја земам сериозно без детали.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Noira

Noira Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    34
    Не сакам да бидам таа особа, ама братот на женава кога знаел што се случува, што правел?

Мислам, знаеме многу малку и можда и пробувал да помогне, ама гледам на профил толкав, здрав маж, па да собере 2-3 другари, да му сменат личен опис.
    Посебно по обид за убиство (во јавна институција)???

Некои жртви на семејно насилство не знаат за подобро, па се навраќаат кај насилникот и не можеш многу да им помогнеш, ама еве читаме женава пријавувала и барала помош, нема да чекам институции и после да пишувам по интернет.

Туку, тајмингот е дека требала да оди денес пак до социјално… знаеме ли дека биле сами во станот, па самоубиство е?

На christinnn, Polyincognito, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  11. winnie02

winnie02 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    2.066
    Ни на чело им пишува ни знаеме каков ќе стане во брак, доста со муабетиве да “пазиме што бираме, ние кривите”.

Фамилијата? Развод?

Фамилија се малтретира, разведени уште се влечат со драми.

Секој еден е ранлив без институционална поддршка. И јас, и вие, и политичарите и секој што глуми многу фактор. Оти ако за еден не работи за третиот ќе работи ама преку планини и реки. Така што скоро исто.

Леле па фамилии како се тргаат со опашката кога нешто гори, со свои очи видено сто пати. Вие одите ја помагате некоја од фамилија што мажот и е сумлив или не ја ни посетувате да не си правите проблеми?

Полесно е да викате па кај и биле очите што бирала нели.

На Biljarkata, Dentina, Adidas888 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Unread

Unread Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    244
    Точно
    Абе личен опис ќе му сменам ако влакно и фали на сестра ми. Ако е тој таткото што го видов по фб, едно шмогле, со два прста ќе го задавам.
    Ама сега се е касно.
    Ако сама скокнала, си имала голема мака и излез не гледала.... само она си знае....

На anaja1, VDT2906, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    3.941
    Точно така, ама Ако, ако сама скокнала.. оти братот пишал "се случи убиство"... И ја мислам дека не се работи за самоубиство, плус денеска требала да оди во цср, расправија која ја видел сведок....

На SummerGirl и Amelia им се допаѓа ова.
  14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.888
    Допаѓања:
    123.205
    Ќе го убијам ако проба да ја удри сестра ми ЕДНАШ, а не да знам дека регуларно и секојдневно ја малтретира. Не знам како можел така од далеку немо да посматра.
    Ќе ја заклучам во подрум, ќе ја однесам во Бигорски сосе дете, нема шанса да седам мирна само и да чекам полицијата да го искара.

Девојчето не ми излегува од ум го прежалив. Душа ;(

На christinnn, Sofi.ja, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  15. BraBru

BraBru Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2023
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.002
    Абе сите се силни на тастатура. И ќе го убиеш и што? Ќе ја спасиш сестра ти ама твоето дете ќе расте без мајка затоа што ќе ти пернат 10 години за убиство со умисла и докази. Плус ти ќе си го упропастиш животот.

Луѓе се одмаздуваат или преземаат радикални чекори само кога немаат што да изгубат.

И јас сум на тој став дека би убил било кој што е сериозна закана за мене или моите блиски, ама па треба малку пошироко да ја согледаме сликата и не е така црно бело.

Иначе зошто луѓе се плашат и од лихвари? Земи му 150 илјади евра на заем, и свирни му еден куршум. Ама после ќе лежи 15 години.

На Amelia, anggell, winnie02 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.497
    Допаѓања:
    18.846
    Исто....душа мала што видела од животот...жалосно ако тоа и бил единствен излез на мајката, ама детето барем да го спасеше некој...

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    112
    Маживе станале тешки пиченца, не може да се рачуна на нив, жените се похрабри nowadays.

На christinnn, Amelia и fana им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.665
    Допаѓања:
    283.567
    Леле олку не сум се вознемирила од кочанската трагедија. Читав стстуси сега и од комшии ау ги исплакав .
    А бре ние со нашиов систем на угнетените жени од Иран вода може да им носиме.Поголеми бурки ни ставија нас само невидливи.Понезаштитен и неценет човечкиот живот никогаш не бил.
    Не проектил од Трамп за нас една нуклеарна само ќе не спаси.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    5.762
    Немам зборови, имам бес, немаме држава. Имаме се повеќе вакви гомна. Најголем непребол тоа дете. Таа требала да го реши. Лежат многу за такви гомна во затвор... Нема простор од првото кревање рака се става крај.... Не се раѓаат деца со таква будала. Не ја заштитила... пишала ќе ја штити.

На Dentina и Amelia им се допаѓа ова.