Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.705
    Допаѓања:
    3.600
    Мора да престанам да читам....

На lovely91, Mumoftwo30, TwistedSister и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.005
    Допаѓања:
    6.795
    Чувствувам неверојатен бес, не можам да се помирам за детенцето, кој знае што се гледало, не верувам дека само мајката била тепана, чим се решила на таков чекор кој знае што трпеле, не знам кога ќе ни дојде паметот, уште колку трагедии треба да се случат за мвр да се разбуди, не можам веќе да ја поднесам државава.

@Orthophill е во право најчесто жртвите не пријавуваат или негираат некој кога ќе пријави или ќе пријават па ќе ја повлечат пријавата, ова пречесто се случува, но во конкретниот случај имало толку пријави како можело никој ништо да не постапи да го заштити тоа детенце

На Bebce1, Mumoftwo30, Orthophill и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    1.527
    Како да ја одбрани? Ете пријавувале во полиција што повеќе да направат ? Да идат они да го натепаат? Кај мене во зградата имам соседи што се тепаат викнав полиција и ми рекоа дека не може ништо да направат треба да пријави она.. Не може ништо повеќе да се направи а ја тепа во неколку наврти ја влечеше за коса по улица,баш пред некој месец пишував на фемина дека ќе им викнам полиција и не знаев како да постапам.

На Mumoftwo30, Orthophill и mom to be им се допаѓа ова.
  4. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    136
    Што не се уби и сељово ко тоа урбаното психо?
    Ќе бара сега друга жртва за малтретирање.

На Mumoftwo30, winnie02 и Dekoo им се допаѓа ова.
  5. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    443
    Пишуваат заклучени биле, но новиве згради (бар во мојата а приближно во ист период се градени со тие кај Алумина) се заклучуваат автоматски со самото затварање на вратата - потоа за да излезеш одвнатре не е потребен клуч а за да се влезе однадвор клуч е задолжителен. Никаде не пишале дали во бравата имало клуч, олеснително за заташкување

На Matteaa01, Mumoftwo30, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    24.494
    Сега дома бил тој, или не бил дома?

Еве на каков коментар налетав, инаку.

IMG_6254.jpeg

На Rozevata, Mumoftwo30 и wendy2 им се допаѓа ова.
  7. Petar Pan 085

Petar Pan 085 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    2.072
    Никој не постапил да ги заштити мајката и девојчето, зошто во оваа наша Вукојебина Криминалецот и дилер Стојанче Јовановски со 10 кривична пријави некој него го заштитувал

8. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    8.428
    Имал 10 кривични пријави за насилство, за дрога и некои превари. И пак си се шетал слободно.

Значи прво треба да ги осудуваме мвр и системот (државата), а после овие насилниците, затоа што ако се си функционира како што треба, нема да се појавуваат ваквите монструми.

Еве читам сега Кина донела закон за смртна казна за секој што ќе силува малолетно дете.

И едно нешто треба да разберете:
    Криминалците и полицијата во Северна соработуваат.

На m.i.g, Трагедијаупмм, Mr.Limonko и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.625
    Допаѓања:
    26.025
    Па да, требале, да се соберат три четворица маме да му ебат, кој нив ќе ги пријави и за што?

На Polyincognito и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.659
    Допаѓања:
    61.831
    На Слободен печат на Инстаграм има сведоштво на една сосетка од зградата. Пријавувано е, но џабе.
    Ужас е ова, којзнае кој случај по ред на фемицид. Премногу ми се гади. И девојчето за греота ни криво ни должно. Имам повеќе што да кажам, но најдобро да се воздржам кога сѐ уште се истражува.
    Ама за вакви копилиња директно бесење на плоштад треба. Нека звучи сурово и недемократски, гајле ми е. Тој ќе диши сега, тие ќе се под земја. Ебати правдата таква.

На Amo.la.moda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    31.509
    10 криви пријави имал за се и свашта.
    Жената паднала во 2, а претходно во 12 се расправале и повикала полиција. Полицијата извршила разговор со нив и си отишле. ЗНАЧИ НИШТО НЕ НАПРАВИЛЕ НИКАКВИЦИТЕ. Сега се бранат демек жената ги повлекувала пријавите. АЛОООО и да ги остави и да ги повлече пријавите, тој извршил насилство и треба они да се позанимаваат со него!!! Ненормални.

Не бе, ништо нема да се смени. Ова така беше и така ќе си остане. Памтам уште одамна , една личност полицаец во мојата фамилија , кога ми викаше дека одат по пријава за домашно насилство и ПРОБУВААТ ДА ГИ СМИРУВААТ!!!! И викале на жената да заќути!!!! И си отишле. Од такви ли ќе чекаме заштита??
    Брука, брука. Срамота. Незнам кој збор веќе да го употребам.

А овој наркоманов, ако не го осудат за убиство, бар да го осудат за натерување на самоубиство!!! Оти он ја навел жртвата на тоа!!

На m.i.g, Polyincognito, lovely91 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    12.657
    Истиот ден во 12 било пријавено во полиција, и кога дошле женава негирала и рекла дека е недоразбирање. (најверојатно изјава под присила).
    Во 14 истиот ден (наводно) скокнала.
    Screenshot_20260303_135245_Chrome.jpg
    Screenshot_20260303_134412_Chrome.jpg

Па неполни два сати има од пријавата до наводното "самоубиство".
    Хипотетички тек на настаните: Го пријавила, се исплшила па негирала, збеснал заради пријавата, настанала расправија и си ги исполнил заканите од претходно. :x

Јас ич не сум за ќотек за овој. Јас сум некој да го среди убаво до степен да нема мајка му што да закопа.
    Општествен џанк, створение издрогирано.

На azelea и lovely91 им се допаѓа ова.
  13. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.655
    Ова дојдов да го пишам. Не е дека не е реагирано, истиот ден некој пријавил а таа негирала. За жал ова често се случува кај жртвите на насилство.

https://fokus.mk/toshkovski-po-usna...oprug-na-ivana-i-tatko-na-6-godishnata-katja/