@WildMk во Бт дури работеше Довлеџик базенот мислам дека секоја година на овој ден се случуваше истото, барем така во сеќавање ми останало.
Да, да.. исто и мене. Памтам за еден пат конкретно, дечко заронил многу брзо и си ја удри главата доле на бетонот... Леле.. се ежам коа зборам за ова...
Значи вакви трагедии може само во ваква ненормална држава да се случат. Тоа не било дупка, бре езеро е тоа да се удави толкаво дете. Не одговорност да сносат туку без судење на доживотна робија за одговорните,и тоа не само власниците на фирмата туку и еден куп други кои тоа го толерирале.
Мене со овие теории ми одите на нерви дали било случано или не било случајно. Имате аргументи или докази со кои може да докажете дали било случајно или не. Кога ќе имате со што да го аргументирате вашето мислење тогаш тврдете нешто. @simonka93 само напомена дека и претходните години се случувало на истиот овој ден.
Па затоа се повеќе вакви „несреќи“ ни се случуваат.Ова е за мене убиство а не несреќен случај.Да се удавиш во езеро е несреќен случај а не во ископана дупка среде урбанизирана населба. Страшно,се изнервирав навистина...
,,Според изјави од жители на Илинден, 13 годишното девојче влегло во ископот со вода за да го извлече братчето и друго дете кои паднале во дупката.'' Бизарно. Да се удави 13 годишно девојче во дупка. Одговорност треба да сноси тој што дозволил да се врткаат деца на градилиште.
Треба да сноси одговорност некој. Мислам дека тој што почнал ископини за темел да прави, не го обезбедил местото. Кутрото девојче, срце ми се скина кога прочитав
Одговорност треба да сносат локалната самоуправа и градителот. Првите затоа што не контролираат дали се почитуваат правилата при градба, а вторите затоа што не ги почитуваат законите за градба. Почивај во мир.
Која проклетија од народ сме, срамота е мал збор. Денес се ставило заштитна ограда на местотопосле една година, лелеле .... Требаше трагедија да се случи за една мочана заштита да се стави. Добро, дали некој и ЗА нешто ќе сноси одговорност во оваа беда од држава?
Добро бе, зошто? Како може толку бесчувствителни луѓе да има, без совест? Каде отиде човечноста? Ова е грозно, одвратно. Толку се надевам дека ќе биде добро и ќе се опорави.
https://mkd-news.com/nemalo-obid-za-ubistvo-vrz-sazdovski-koj-se-bori-za-zhivot-tuku-samo-nasilstvo/ Со нож го избодиле детето, а немало обид за убиство. Ок. Македонци да нападнеа Албанец сега кој ќе ги поднесеше по социјалите мрежи. Ќе кажуваа како не биле зашититени, оној копилето Вишка ќе јадеше го.на дека немале никакви права, на никој не му било гајле за нив во државава, а сега Македонец е избоден од страна на Албанци и никому ништо. Едвај еден сајт ако пиша за настанот, а детето се бори за живот...значи може да умре, а тие автоматски го убиле ама не е битно. И јас да бев на нивно место ќе шетав по улици со нож, палки, пиштоли и тенкови зашто ми се може. Малцинство сум и ќе убивам луѓе, ама пошто не сум доволно заштитен во државава ќе шетам слободно и никој ништо не ми може. Терајте.
Пишав и на друга тема. Законот вели, дека за да се поднесе тужба за обид за убиство, ЈО треба да докаже дека имале намера да го убијат.
Кога глутница битанги ќе те премлатат со шипка и ќе ти заријат нож, имале намера: 1. да те почешаат по грб, 2. да ти направат тетоважа, 3. да те убијат. Ако ова си го дочекаш на своја кожа, ти каков заклучок би донел/а? Или ќе ги чекаш ЈО да ти ги отворат очите?
Па истиот проблем беше и со Алмир. И не, не значи дека ако некого тепаш, имаш намера да го убиеш. Пак ќе речам, мора да се докаже намера! Ако не беше така, секој сопруг кој ќе ја претепа сопругата до кршење коски и онесвестување, би бил обвинет за обид за убиство.
Кај Јоци на профил ја демантираат, као ширела фејк њуз, детето било надвор од болница али ништо нема официјално
Таа скроз забега... Не и' верувам ништо нејзе. Откако изгуби ВМРО, и не и' се исполна ветувањето - Коце да ја вработи во општина, не знае кај оди-кај тера.