1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.040
    Допаѓања:
    124.074
  2. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    5.442
    Некој на дете твое ќе му гаси цигари и тера да јаде гомна од куче, јас емпатија ќе покажувам.

И светот слеп нека оди ако мора така биде, око за око, ама ќе ги јаде истите гомна. Стајте се еднаш на местото на жртвата или на ваше најмило да му се деси истото, и после слободно емпатирајте се до утре.

На Iva:), Panda00, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.455
    Допаѓања:
    9.720
    (facepalm)

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.919
    Допаѓања:
    139.480
    @Cosmic Girl извини ама за монструми немам емпатија. Сиви дом, строг систем, казнети да не им текне ливче од цвеќе да скинат а не да малтретираат. И да, со име презиме, слики нивни и на нивните родители, срам за век и веков. Ама според инфото што го имам влакно нема да им фали, така да не се секирај за монструмчињата.

На Iva:), Panda00, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.455
    Допаѓања:
    9.720
    Ми беше детето жртва на булинг, сме биле на тоа место.
    Не му ги извадив очите на другото дете.
    Му помогнав на моето како да се спротистави на другото дете, го научивме како да покаже дека ништо не му можат, дека немаат моќ врз него и дека не им се плаши. И не употреби насилство при тоа, за што сум особено горда на него. Не им текна да го чепкаат после тоа.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jogle

Jogle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    38
    Епа заради тоа што сме полни со разбирање и емпатија се почесто читаме за вакви настани.
    Девојчево го малтретирале, гаселе цигари од неа, се изживувале, буквално ја осакатиле за цел живот и сега треба да покажеме емпатија спрема психопатите што ја малтретирале? Ај важи!

На Mrs. right, Intergalactic, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.371
    Допаѓања:
    28.085
    Косми све те разбирам ама по пишаното испаѓа оти жртвата е крива што не е моќна, не знае да се спротивстави. Не треба никој да се поставува, да покажува став за да не го закачаат. Оти истиов насилник нема да го закача син ти, ама ќе најде друг што е така тивок и мирен и он ќе му биде жртва. И, како сме решиле? Си го спасила син ти оти покажал став, ама пак не се свестил насилникот дека неговото дело е погрешно.
    Имаш деца што се ете мирни, повлечени, таква и јас бев. И јас се дерев и ги мавав и што добивав? Бетер ми се нафрлаа.

На tambelina, fana, Jogle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    87
    Ти само фејспалмај, на мое дете така да му направиле, не очите главите би им ги откинала.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.979
    Допаѓања:
    265.928
    Пак ли се деца на “некој”?

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.919
    Допаѓања:
    139.480
    Нормално. Пријава пред месец дена, стои во фиока. Се дозна па Панче сега прави театар за деца и младинци.

Последна измена: 29 април 2026 во 00:10
    На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    87
    И да се надоврзам не сум имала булинг у школо но еднаш еден проба као да ми врши и со насилство го решив проблемот јака клоца у препони доби идиотот и не смееше да зуцне се криеше ко пичка под кошула од мене а две глави поголем од мене :rofl:

12. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.455
    Допаѓања:
    9.720
    Далеку од тоа дека жртвата е крива.

Проблемот не продолжи, други деца не беа после тоа никогаш малтретирани.
    Детето што правеше булинг сфати дека не е во ред и дури и си кажа зошто така се однесува и испадна дека и самото било повредено. Неговото однесување беше реактивно.

И најчесто е така- децата што се насилници, самите биле жртва нечија. Не се родиле такви.

Тоа беше нашето искуство. Што не значи дека е ист случајот за кој се зборува. Ама воопшто не ми се допаѓа демонизирање и на престапниците и не ги оправдувам повиците да се линчуваат јавно.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.455
    Допаѓања:
    9.720
    Абе што сакате правете веќе, аман. Секој одговара за себе на крајот на денот.

14. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    87
    така де..
    само мораш да образложиш како ќе рехабилитираш толку болен ум што тера друго човечко суштество да јаде измет а не само да ми оставиш реакција фејспалм без образложение.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.740
    Допаѓања:
    11.208
    Да беше Коста Кецмановиќ од Македонија, сега дома ќе играше видео-игри, ете до толку cе.

На Panda00, Manako2 и nena2010 им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.919
    Допаѓања:
    139.480
    Јас сум била жртва на булинг и во основно и во средно. Во тоа време немаше телефони да се снима. Ама лузните на психа останаа. Така да.. емпатија -0 за овие.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.455
    Допаѓања:
    9.720
    Не морам ама баш ништо.
    Прво за да на некој нешто му дадеш, треба тој да сака да му дадеш.
    Ти штом од старт знаеш се-и што се психички болести а што не се, и што се лечи, а што не, ти не си отворена да чуеш други.
    Некои луѓе учеле години како да работат со "болен ум", стекнувале искуство како треба низ работа со нив, и тоа знаење не се сублимира во еден пост на социјалните мрежи или на некој форум.

На Angie1432 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  18. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    87
    Не бе не знам се. Тоа што знам е дека на психопати и социопати им се суди за свесно зло а шизофреничари и други со сл. душевни болести ги праќаат у лудница на рехабилитација да се лечат, пошто има лекови за тие состојби што ги ставаат под контрола. Ваљда судот со обвинителите поише знаат како да судат.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.146
    Допаѓања:
    137.104
    Имам емпатија за детето жртва, немам за тие насилничките.
    Кога ќе се спомене ресоцијализација или рехабилитација, ми се темни. Оти ова не успева кај сите кои направиле криминален акт. Многумина ги повторуваат делата или прават уште поужасни.
    Не, некои личности заслужуваат само да бидат целосно изолирани од општеството бидејќи нема да престанат да бидат опасност за тоа. Да можела совеста да им работи, ни првата грешка немало да ја направат.
    Секој нов случај покажува дека мора да се промени границата за кривична одговорност. Какви 14, бе?
    И помали да се, нека бидат фрлени и нека гнијат. Права доживотна треба да биде, не да излезат после неколку години и пак да се заканат на некој/а.
    И сме запнале ЕУ да ја слушаме, да немаме смртна казна. Да раниме проклетии зад решетки со нашите пари и они да си уживаат додека жртвите лелекаат од трауми. :swear:

На Adidas888 и Intergalactic им се допаѓа ова.
  20. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    87
    Screenshot_20260429_004237.jpg дан треба и мајмунов да го жалим ?