Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    2.498
    И ја сфаќам поентата на Космик Грл, за да нема идни Стојанки ,системот мора да работи во детска доба со нив,за да спречи. Овој монструм е производ на татко-милицаец кој го млател синот со каиш, истиот милицаец пред очите на синот ја тепал и жена си. А надлежните институции ,тогаш кога Стојанче бил дете не направиле ништо.

Но да ги ставам жртвата и насилниците на исто рамниште не можам,иако се деца. Во конкретниот случај ,степенот на ненормалност ,едноставно ми е премногу ... А уште повеќе ме загрижува отсуството на реакција од страна на надлежните и родителите на насилниците.

Тошковски изјави 14лица биле повикани на распит... Што има тошковски да дава изјави во случај со малолетници кои немаат 14год ! Тука треба министер за социјална политика ,јавниот обвинител, тие треба да излезат и да кажат со какви последици ќе се соочат насилниците а и нивните родители. Каква помош ќе и се пружи на жртвата ?
    Тошковски го пуштиле да дава изјави и да ни мачка очи. А и новинарите , не знам што му стојат на прес со нарачани прашања.

Се надевам родителите на девојчето ќе се охрабрат и ќе излезат да проговорат јавно.

На nena2010 и azelea им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    38.789
    Каква глупава споредба (facepalm)
    Овој е полнолетно лице, додека во другиот случај се работи за деца |(

Тежок случај. Греота за девојчето. Ќерка ми е колку нив и не ми се верува дека на нивни години може да им истекнат вакви садистички методи :^)
    Децава и не се виновни, родителите се :!: Училиштето исто така, бидејќи очигледно не изреагирало се додека не излезе во јавност. И по којзнае кој пат се покажува дека институцииве ни се ѓон. Сите кои требало да реагираат, спиеле :doh:
    @Cosmi ми е интересна со муабетите да се однесат децата во поправен дом :^) Таму, освен што ќе станат криминалци, друг бенефит нема да видат. Немаме ние во државава воспитно-поправни установи и институции каде што ќе им се посвети внимание на ваквите случаи.

3. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    92
    Каков глупав коментар уопште несфатен за што се збори (facepalm)
    Не е споредба, Црна Хроника е темата е општа.

4. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    2.498
    Па и монструмот Стојанче бил дете и сигурно имал вакво слично девијантно однесување и како малолетник,токму поради насилството со кое растел. И пораснал во ова што е денес.
    А каде да ги сместат на 11-12години? Во затвор не може. Со родителите очигледно е дека не се кадарни. Па од 10 девојчиња ,5 сигурно ќе пораснат во Стојанки ако не се реагира сега.

На Intergalactic му/ѝ се допаѓа ова.