Аха аха. Не знаев време, дека викаат темно збутано место, па претпоставував веќе ноќ фатило, нели темница..
Не ни било тој час,затоа што дечкото е тепан во темница,и му имаат искочено 4ица со палки,шипки,и го имаат унаказено буквално.Да било во ден,како што пишуваат,ке имало многу сведоци,и многу луѓе. Иначе треба потпаролот на Полицијата да искочи на тв со докази,и одма да ги каже,со име,презиме,и да покажат дека се осудени и дека се во притвор,тие што ги пишаа по иницијалите.Али такви нешто ке нема,затоа што се измеслени иницјалите,и сеуште никој не е осуден,и никој не е фатен.
Нели 3ца го нападнале? Сега вака шпекулации ќе има еден куп.. Прееска била дадена изјава, и е кажано дека од насилство било преквалификувано како насилство со последица смрт.
Јас мислам дека беше после 6 но не после 8. зашто бев таму кога дојде брзата помош тогаш приметив што се случи. А стои дека било 17 и 40
https://sport1.mk/fudbal/domashno-p...ki-grupi-se-prostuvaat-od-mladiot-komita-foto Народот е згрозен... Колку дена кријат? Како за Мартин ќе биде? Каубојци...
Нека почива во мир..... Ја слушав прееска изјавата на докторката,кога го однесле бил скроз без пулс и имал немерлив притисок,и повеќе пати го враќале во живот...се згрозив,значи колку крвнички го претепале дивјаците,ејјјј!!!!!!! Читам коментари од македонци,ќе барале око за око и заб за заб,што ќе бараат,кога ние не сме сплотени ни на еден протест да излеземе,а не пак за крвна одмазда(секако дека сум против одмазда)ама зборот ми е,ние како нација сме најсилни на тастатура. Срам голем за медиумите и полицијата,момчето повеќе од 10 дена се борело за живот на апарати,а дотичните не ни известуваја за случката и тоа што известија го направија на преблаг и филуван начин.... Никој не гледам од големите глави да протестира како нема правда и нема мир... Ниту еден коментар нема од албанците... Е не се ко нас,ние за секој нивни убиен си го напаѓавме своето дури и одповеќе,а тие ниту еднаш не бекнале збор ни за Смилковско што ги ослободија убијците,ни сега за комитата ни за други стотици наши жртви! Абе нека се гонат,упм и соживот и се со нив.... Некој од нашите македончиња велеше заслужил да биде убиен оти бил агресивен и тој тепал деца и одел по судења,е може тепал ама НЕ УБИВАЛ,има разлика!! Едит:Кога му удрија два шамара на грозниот Села(и тоа заслужени) вие македонци мои се ситевте и смеевте дека будалите ВМРОовции заслужено ќе скапеле во затвор,а сега многу двојни аршини гледам,ама нека ви е на чест
Јас не знам кој е детево ама јавно останав воздржана да не коментирам по порталите и групите. Сепак ставот ми е дека многу се дискриминира кај нас без оглед од која вера потекнуваме. На форумов имаме членки албанки па не е во ред да употребуваме разни пцовки меѓутоа муабетот ми е дека не треба да постои таа дискриминација, треба да има еднаквост она што и фали на нашата земја. За да функционираме меѓу себе како една заедница со двете вери, меѓутоа партиите толку многу ја шират омразата меѓу народот што доведува до вакви трагични конфликти. Баш ми е жал за детево, но сепак мислам дека треба сите државјани без оглед на вера на Република Македонија да застанат заедно на еден протест така што би означило дека една земја може да биде сплотена. Но,со оглед на тоа дека нема никогаш да се случи ова ќе има вакви трагични моменти и ќе страдаат деца. Бог да го прости.
Во темана за дали би удриле туѓо дете коментирам како не е во ред, како треба да се разговара а ако нема заеднички јазик да се тужи. Никогаш ќотекот не е решение. Се ставам на местото на мајката на Саздо и наеднаш ништо од тоа повеќе не мислам. Во ваков случај? Чекаш да ги изнесат на суд, одиш со пиштол, пукаш во нив, пукаш во себе. Кога моето дете го ставиле во гроб тогаш јас нивните и себе. Не сакам никој да ми суди. И така не би имала живот понатаму. Згрозена, запрепастена. Цел ден немир. Автокоманда е затишје. Единствената населба каде искрено може да се рече дека секој со секој збор си разменува. Секој со секој може кафе да си испие. . каде времето е застанато во некои поубави времиња..денес е мртва. Сивило низ цел град а овде е најтешкото. Се осеќа затишје и болка. Се разминувам со мајки со деца и дур ги гледам си мислам Мајка каде ќе ги растеме? ! Во оваа држава ли !?
@buba4e89 dodeka ti razmisluvas koj i kako e na forumov, taka site albanci samo 1/100na da razmisluvaa ke bese poinaku. Ne draga bubace, besata e glavna, besata e dvizeckata sila kaj istite. Bidi ti covecna i obzirna za site luge od site nacionalnosti vo Nasata drzava, dodeka istite ubivaat nasi deca, makedonci. Samo na moment pretstavi si obratna slika? Ke gorese sega skopje draga moja bubace... Kako sto gorese koga Komitite gi stitea temelite na crkvata na Kale, vo koi mocaa istite tie siptari koi denes kjutat kako p*cki i cekaat Alji Ameti i drugite p*cki politicki da im gi isperat gzovite posrani! Dosta e bubace od tie lažgi za sozivot! Dosta e! Gi obrazuvavme besplatno, im davaa diplomi, gi emancipiraa, gi socijaliziraa, gi voveduvaa vo 21 vek da znaat da se odnesuvaat, za na istoto toa so kamen da mavaat po nasi glavi! Za da od mene izlezat ovie zborovi pretstavi si kolkav mi e gnevot! Da nekogo priberes, mu dades vtora sansa za zivot vo dalecnata 2001,za istite tie da te ostavat bez idnina! Da im se pluknam na mazite nasi koi denes tipkaat na tastatura doma, a ne go zapalija do sega sudot i mvr! Denes site navivacki ekipi namesto da pisuvaat po net, trebase da dojdat vo Skopje i da go pokazat koi se i sto se. Sum odela na protesti i za Martin i za Tamara, sramni protesti so po 100 duši... Djandarot od gostivar da si ja odbrani. Kjerkata pukal, denes e 10 god vo zatvor, a zenata i kerkata so novi identiteti nekade ziveat da ne gi stigne besata. Da ti se pluknam vo drzavata kade ukradenite kebapi se povredni od coveckite zivoti! Neka sudi Bog! Neka presudi najstrogo za da gi smiri nemirnite dusi na roditelite zavieni vo crno... Lili i jas bi go napravila istoto! Pocivaj vo mir dete mlado! Zalosno za kogo zivot dade!
Или ќе ги осудат па после ќе биде ко Смилковско. Сите по дома шиптари, а мајките на 5те деца изгорени за секогаш.
Жално,уште еден млад живот згасна.Нека почива во мир. http://www.libertas.mk/video-nema-k...anata-deka-se-obiduva-da-go-sokrie-sluchajot/ Веќе се превземени чекори,тоа е позитивно,но работата треба да се заврши. МВР и останатите институции мора да покажат способност за решавање на вакви случаеви. Немањето на способност и капацитет вакви трагедии да се истераат до крај,како и политички пазарења и играрии со вака чувствителни теми ќе им се удрат од глава. Односно,ќе ни се удрат на сите од глава бидејќи серија на неуспешно решени предмети од овој тип има потенцијал за дестабилизирање на земјава.
Бруталниот напад вр3 комитата бог да го прости, МВР да го прекфалификуваат во обид со убиство. ТОА е направено со ладно оружје, и има смртни последици 3а жал. Судот на сторителите да им додели најстога можне ка3на, вакво нешто мора да биде најстрого осудено. Они се малце друг народ во тој поглед имаат беса немирен дух, додека ние христијаните имаме свет дух го иам читано во 3аветот ова.
Бог да го прости дечково. Трагедија. Нападот врз Села се смета за обид за убиство, а нападот врз дечково?????