Која жена добива најмногу цвеќиња за 8ми март? -Таа што ќе умре на 7ми март. На ова секогаш се кинам од смеење!!
Како се вика дете во релна на 100 степени ? -Огнен Како се вика дете во релна на 200 степени ? -Жарко Како се вика дете во релна на 300 степени ? -Димче Како се вика дете во релна на 500 степени? - Дарко Како се вика дете во релна на 600 степени – Ангел Како се вика дете во релна на 700 степени? – Искра
Вика дете по мајка му: Маммоооооо бато се обеси во кујната. Оваа испаничена трча до кујната и таму детето ја пречекува: Априлили лилили во бањата се обеси
Дете го "фаќа на дело" татко си - како си го дрка. Бидејќи досега нема видено никој како го прави тоа, прашува, "Тато, што правиш?" Татко му одговара, "Не се грижи, и ти наскоро истото ќе го правиш." "Навистина? Зошто?" "Па, јас ќе се изморам."
Двајца човекојадци разговараат: - Што јадеш ти кога постиш? - Морска храна. - Е каква е таа морска храна? - Нуркачи. А ти? - Јас сум вегетаријанец. - И што јадеш? Доаѓаат гости кај Влав и гледат цел облечен во црно. - Зошто бе ти така у црно? - Абе вчера татко ми умре... - Како бе кога сабајле го видовме стоеше на портата? - А не, ние така го потпревме за да прими пензија.
..ахах, браво сине. Еве уште една загатка: што е тоа со 4 нозе и не мрда? - Аман! Столче. Ептен лесно беше ова... - Кученцето е, ти умре.
Се шетаат татко и дете покрај излози, поминуваат покрај една сталкарница, детето му вели да таткото: тато, купи ми колачиња. -покажи ми кои. -па, тато, немам рачиња. -еее, нема рачиња, нема колачиња!
Мамо можи да го понишам дедо? -Можи сине. Мамо можи пак да го понишам дедо? -Понишај го сине. А мамо можи само уште еднаш да го понишам дедо? -Ама сине дедо ти не се обеси за ти да го нишаш.
Се шетаат мајка и дете без раце.Детево гледа колачиња и вика: -Мамо,мамо може да ми купиш колачиња? -Покажи сини од кој сакаш. -Немам рачиња да покажам.. -Епа нема рачиња нема колачиња
Се разведуваат некои дедо и баба во стотата година од животот. Судијата им вели: - Па, добро бре, луѓе, нема проблем, ама зошто чекавте до сега? - Чекавме да ни умрат децата, за да не се нервираат... ахаххаххХхХххАХХАХХААахахха
Плаче некое детенце на камени мост. -Зашто плачеш?-го прашува некој човек -Ми падна бурекот. -Е па не плачи за тоа,дојди со мене ќе ти купам јас.Со што беше?Сирење? -Не. -Месо? -Не -Спанаќ? -Не. -Епа со што? -Со брат ми
Оди Трпе кај Свети Петар и овој го прашува: - Што те носи наваму чедо божјо? - Абе бев кај еден пријател и си тргнав накај дома, ми се јави татко ми рече бил во близина и да сум го чекај кај семафорите ќе ме соберел. - И? - Ме собра.
Сори за двете мислења едно по друго,морав! Трпе го учи син му да плива: - Мавтај, мавтај со рацете, абе мавтај со рацете, мавтај... Мавтај бе ќе се удавиш... Е јебига! Малечок, зошто плачеш? - Ми умре мачката од чистота. - Додека ја бањаше? - Не, додека ја цедев. Како се вика гасна комора на Германски? - Jewbox. Неколку години после хаваријата во Чернобил: - Мамо, мамо види ми расте трета цицка! - Ме боли кур ќерко!!! Што му вели мртвата баба на Жан Митрев? - Врати ми го срцето! -Зошто Саша Матич се пријавил на ''Sve Za Ljubav'' -Не го видел брат му 30години.