ŠTA JE SREĆA U NESREĆI? - KAD TE UDARI VOZILO HITNE POMOĆI. Шета се Хитлер логором и дође до малих Јевреја. Једно дете му приђе и рече: -Чико,ел ћеш да ме убијеш? Одговара му Хитлер: -Ма јок, samo te ложиm.
Разговараат двајца другари: -Абе, си видел ли ти храна од Етиопија? -Не.. -Не виделе ни тие -Како ставаш бебе во блендер? Со нозете доле, за да гледаш какви фаци прави. -А како го вадиш? Со Доритос.
zapali rak cigaru, a drugi rak kaze : - nemoj da pusis dobices covjeka na plucima.. Zasto su poplave, svuda gdje siromasan narod... Pa zato da i sirotinja vidi more.
Била жената на погреб кај мажот и попот и вели: - Бакни го пред да влезе. - Ех тоа цел живот мажот ми го збореше.
Pricaju mama i sin. Sin:Mama daj mi 100 eura! Mama:Ali sine ti si invalid. Sin:Ma daj mi 100 eura Mama mu da,i sin pocne da peva Kes kolica i smekerica! dodje hitler u grad i vidi malog jevreja...i upita ga koliko imas godina? -mali jevrejutra cu sest! -hitler:neces neces! Šta traži dečko bez ruku za rođendan? -Prsluk.
Некој доктор носел инвалид некаде и: Индалидот: Докторе каде ме носите? Докторот: Во Мртовечница. Инвалидот: Па јас уште не сум мртов. Докторот: И ние се уште не сме во мртовечница. Која жена добива најмногу ружи за 8ми март? - Онаа што ќе умре на 7ми март. Тато, тато, што е абортус? - Оди прашај ја сестра ти. - Ама тато, јас немам сестра! - Еее!
Се шетаат татко и дете покрај излози, поминуваат покрај една слаткарница, детето му вели да таткото: тато, купи ми колачиња. Таткото:Покажи ми кои. Синот:па, тато, немам рачиња. Таткото:еее, нема рачиња, нема колачиња! Како бројат децата од Чернобил до број 100? -На прстите од рацете.
Си биле Мујо и Хасо и се прашувале како е во рајот. Потоа се договориле кој прв што ќе отиде да му се јави на другиот во сон. И така Хасо прв умрел и му јавил во сон на Мујо после неколку месеци: - Кај си бе Мујо што правиш? - Еве ништо, како е таму убаво ли е? - Абе Мујо тука има се, абе иначе заборавив да ти кажам нешто.. - Што? - Ме примија во Фудбалската федерација и имам изненадување за тебе. - Добро де кажи го! - Во среда имаме натпревар и ти браниш!
Вицови Си бил некој педофил и застанал пред основно училиште и кога гледа едно девојче. Оди до неа, ја штипнува за образ и и вика: -Што направи чичо? Чичо ме штипна за образ. И сега ја фаќа за рака и пак и вика: -Што направи чичо? Чичо ме фати за рака. И си вика педофилов у себе, еј оваа наивна е, ќе ја растурам од ебе*е. И јас носи во кола, ја е*е, ја е*е, некое време и после и вика: -Што направи чичо? Чичо доби СИДА ! хахаха
Се шетал шумарот по шумата и здогледува човечки делови расфрлани по полјаната. Оди потака и во еден момент здогледува мало девојче како плаче под некое дрво. - Шо правиш море девојче овде сама целата издрапана? - Ништо чичко, не нападнаа волци и ми го испоклаа семејството. Јас успеав да се качам на едно дрво и се спасив. Се фаќа шумарот за каиш и почнува да се соблака: - Е па ќерко денес не ти е денот.
Жената имала во план да прави пире за ручек па го пратила мажот си по компири на пазар.Таму терористи го убиваат и брзо сведоците трчаат кај жена му да и ја кажат лошата вест. -„Абе комшивке,како да ти кажам...го убија маж ти на пазар.Мое сочуство.Што ќе правиш сега?“ -„Леле...ај добро,ништо,ориз ќе правам.“
Оди Перица во јавна куќа и газдарицата го прашува: -Што сакаш бе мали -Дајте ми девојка со СИДА -Ама како така тоа е опасна болест шо ќе ти е таква девојка -Не берете вие гајле сакам таква и толку На тоа газдарицата оди да ја повика девојката а Перица се мисли: -Јас ќе ја опнам оваа и ќе се заразам после ќе ја опнам и секретарката на татко ми ќе ја заразам и неа,секретарката ќе го зарази татко ми а татко ми ќе ја зарази мајка ми,а мајка ми пак ќе го зарази комшијата па нека види он после кому ке му ја БУШИ ТОПКАТА!!!
Двајца човекојадци разговараат: - Што јадеш ти кога постиш? - Морска храна. - Е каква е таа морска храна? - Нуркачи. А ти? - Јас сум вегетаријанец. - И што јадеш? - Градинари.
Некое дете имало дрвена нога и татко му му рекол: - сине ако поминеш одличен на полугодие ќе ти ја лакирам.