Татко и син од Ирска отишле на доктор бидејќи таткото бил многу болен. Докторот му кажал дека има рак и наскоро ќе почине. Таткото се свртел кон синот: „Како Ирци нашата традиција е да пиеме за здравје, но и за смрт, па ајде да одиме во бар и да го прославиме тоа.“ Во пабот сретнале стари пријатели на таткото и тој им рекол дека умира од сида. Синот зачуден го прашал зошто ги излажал. Таткото одговорил: „Во право си сине, излажав, но не сакам тие мажи да спијат со мајка ти кога ќе ме нема.“
Реклама на радио: Погребалното претпријатие „Вечен Сон“ ги поздравува сите пензионери со песната: „Чекам те код колима“
Жена со бебе влегува во автобус и шоферот и вели: - Леле, тоа е најгрдото дете што сум го видел! Жената се навредила и отишла да седне на последното седиште, и му кажува на човекот што седи до неа: - Не ми се верува, возачот ме навреди! - Госпоѓо, идете и залепите му еден шамар, јас ќе ви го причувам мајмунот... Жената се враќа од доктор каде и кажале дека ќе живее уште 12 саати, па му вика на мажот дека сака за последен пат да води љубов со него, диво и лудо, цела ноќ. А мажот и одговара: - Ех, лесто ти е тебе, ти не мора рано да станеш утре…
Тропа комшијата на врата: - Отварај комшике, детето ви го згази ваљак!!! - Неможам во WC сум. Протни го под врата. Влегува Хитлер во логор и вели: Wow ама сте се здебелиле, поготово ти позади метлата..... Си биле дедо и внука. И вкукава му вика: Дедо, ај стави ми го в пичка. Дедово: Аууу внучке, како зборвиш така, срам да ти е. Внукава: Дедо, те мооолам стај ми го в пичка! Дедово: Срам да ти е, не зборувај срамотилаци... Внукава: Дедо те молам кај сакаш стави го, само вади го од газов пошо многу ме боли
Јас ова го сметам како црн хумор Малата камила ја прашува мајка си: - Мамо, зошто ние имаме грпка ?? - За да можеме да бидеме без вода подолго време во пустината. - А зошто имаме големи трепки ?? - За да не ни влегува песок во очи кога сме во пустина. - А зошто ни се широки копитата. - За да не пропаѓаме во песокот во пустината. - А мамо, што бараме тогаш во зоолошка?
Се раѓа мало дете и докторот го зема и го носи. Се враќа за 5 минути и на детето му испаѓа едната рака. Потоа му испаѓа и ногата. Докторот зема скалпер и му го вади окото. Мајката: што му направи на моето бебе! Докторот: мала шала, мртво е родено. Боже Боже...
Како човекојадец нарекува трудница? Киндер јајце. Седат сијамски близнаци во соба, одеднаш заѕвонува телефон, а едниот вика: - Ако мене ме бараат не сум тука... Тато, тато, што е абортус? - Оди прашај ја сестра ти. - Ама тато, јас немам сестра! - Еее!