Дали некоја користела ваква или слична четка за исправување коса и дали се добри? Ако има друга ваква тема оваa нека оди в канта
Јас ја имам и презадоволна сум, иако јас лично многу ретко ја користам оти не се бендисувам со права коса, мајка ми ја користи, за пет минути средена и е косата
Стварно е добра за исправање? Јас сум многу скептична.Некако ми е премногу лесно. Има една и од топ шоп мислам дека рекламираат. Па ајде кажете повеќе искуства
Јас мислам дека малку зависи и од косата. Ако имате не многу виткана и поретка коса можеби лесно ќе ја исправите со оваа четка, ама на побујна коса не верувам дека ќе има толку добар ефект :/
Jas ja zemav taa od topshop i od koga ja kupiv samo nea ja koristam I mojata prirodno e vitkana pa za 5minuti ja sreduvam cela,dodeka svekrva mi ima mnogu bujna kosa kaj nea potesko ide,i go nema toj efekt.
Mene I ne mi izgleda lesno devojki sepak kosata treba da ja vmettnuvas vo cetkata pramen po pramen,imam presa I ne go gledam brzoto ispravuvanje na ova cetka iskeno,samo sto mi izgleda poprakticna od klasicnata presa neznam,takov vpecatok imam...
Јас ја имам оваа, купена ми е од странство за околу 40e. Многу сум задоволна од ефектот, дури не памтам кога последен пат имам употребено преса за исправање на косата. Лошото кај пресите за коса е тоа што премногу ми ја прават косата сплескана и делува како пластови, а со четкава е толку природна, како фенирана на фризер. И вистина е дека нема да ви требаат повеќе од 5 минути за да се средите, многу е практична.
Четка за исправување на косата имате ли користено ? Aj aко може да ми пратиш линк да видам која ја користиш? Не ми ја отвара погоре сликата.
Во саботата ја порачав четката на Carrѐs од АлфаЛаб, и ми ја испорачаа во вторникот. Ја имам користено до сега 2 пати, и можам да кажам дека на мене ми врши одлична работа. Бидејќи косата ми е виткана, па кога ќе поминам со чешел локните ми се растураат и станува брановидна и не личи на ништо, секогаш морам да ја пеглам доколку сакам да ја носам пуштена. Косата ми е до под рамења, здрава и густа, но имам тенко влакно и е многу мека т.е. не може никаква фризура да стои долго време. Претходно единствено решение ми беше пеглата за коса, на секое миење следуваше пеглање со што косата стана како слама. Па по година и пол пауза и обновување на косата, решив да го земам исправувачот. Косата успеав да ја средам за 5-10мин. Првиот пат пробав на 180 степени, затоа што главен проблем ми е волуменот на мене, и резултатот не беше лош. Се додека не излегов надвор и не заврна дожд. Косата штрокна на влажниот воздух. А сабајле поминав на 210 степени, и е подобро, ма да и денес врнеше. Значи не се добива некој јо-јо ефект, и далеку дека се постигнува ефектот како со пегла, но сепак косата е права и не е разлетана на сите страни. Сепак не би ја препорачала на некој со кадрици. Останува да пробам на 230 степени кој ефект ќе се добие, па според тоа и да одлучам која температура е идеална за косава. Посакуваната температурата се постигнува за 3-5 мин., зависи дали треба да достигне помала или поголема степенажа. И пред да се помине косата, мора убаво да загрее, во спротивно треба еден прамен да се помине повеќе пати, ианку едно до две поминувања се доволни. Јас сум задоволна и веќе исправвачот ми е секојдневие. Еве линк ако сака некој да погледне: https://alfalab.mk/carres-hair