Чешање во интимната област

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од newring86, 20 февруари 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.802
    Допаѓања:
    202.793
    Канестен се користи најмалку десет дена без прекин, пожелно и маст и вагиналети. Треба да направиш брисеви кај матичен гинеколог.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Ќе може да ми кажете повеќе за апчињава, како се пијат на колку дена?

3. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    5.376
    Vagisan интимен лосион ако има некој користено, нека сподели искуства :)

4. Fidorija

Fidorija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    64
    Здраво,сакам дс прашам што точно се утврдува со земајнето брис кај гинеколог?

На Firegirll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.098
    Допаѓања:
    42.350
    Зависи брис за што, ако е за пап тест, се гледаат промени дали има на клетките на грлото на матката и какви, и знаци на воспаление или габична инфекција.
    Има и специфични брисеви за уреиплазма, микоплазма и хламидија.

6. Fidorija

Fidorija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2018
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    64
    Овие денови многу ме чеша,многу се плашам да немам хив ...

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Иритацијата и чешањето можат од многу работи да бидат предизвикани, не мора да знаачи дека тоа е причината. Секако најдобро е да посетиш гинеколог, ќе те посочи какви тестови треба да направиш и дали и каква терапија да примиш.

На Fidorija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    147
    Zdravo devojki dali imate koristeno mikotrit 3 dosega nekoj iskustvo? Mislam deka imam kandida imam kako belo i mn svetlo zoltenikavo praenje i nekoj taka miris ne mn ostar ke zemav kanesten ali mi go dadoa mikotritit mi rekoa deka i toj ja imal istata funkcija, mislenje vase?

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Некој да ми пиши во порака ако има некоја докторка или некоја што знае повеќе работи ,сакав да прашам ...благодарам однапред

10. chadorche16

chadorche16 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    193
    канестен креамата се купува со рецепт или може и без него?

11. milaaa___

milaaa___ Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Здраво, матичниот гинеколог ми препиша Oestrofact вагинални капсули и Oestrofact вагинален гел. Дали некоја од вас има искуство со нив? бај д веј имам само чешање кое трае 7 дена, се мачкав со канестен, ројазол, се одмивав со интимен гел за габични инфекции и со сода но ништо не ми помогна. ( и само ме чеша, немам никаков исцедок, не ме печи)

12. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    196
    Zdravo devojko pred 3 dena posle bricenje na intimna oblasnt zabalezav kako iritacija na vaginata ama samo okolu usnite mali i golemi i od toa sto se pipkav napraviv pogolema iritacija da me ceska i sl. Osekav kako nadrazneto simptomi slicni kako kandida ama nesto vo poblaga forma bidejki cesanjeto pominuvase a iscedok nemav osven normalno bel za edna ned treba da dobjam isto.
    Zedov poliglinix vaginaleti da stavam i mast od neven i ete denes ne osekam mnogu kako iritacija i cesanje osven ako se dopiram samo i iscedok isto imam normalen nema nit miris nit nisto a zosto taka nelagodnost osekav neznam

Zedov denes da stavam i kanesten pa sakam da prasam dali treba da stavam ili ne ? Ako e samo iritacija od bricot dali ke mi nasteti ili ne navistina neznam zosto taka samo nadvoresno kaj usnite osekav nelagodnost i okolu otvorot a vo samiot otvor ne i nemav icedok denes e podobro pa neznam dali da stavam kanesten mast, izgleda i jas mnogu se pipkam pa go iritiram mestoto.
    Isto dali da gi potrosam site vaginaleti poliglinix bidejki staviv samo dve do sega