Ако не бараш конкретно од овој бренд- има во ДМ. Инаку, четкава или јас не знам да ја користам или се страшна глупост. Тешка ми е за користење, после миење косата од корен ми е заплеткана од неа, а не гледам дека подобро ми е измиен или измасиран скалпот… Не прави ништо што нашите раце не можат да го направат при стандардно миење…
Јас имам четка ваква но не од овој бренд. И сум многу задоволна,само мораш да внимаваш гледам многу не знаат да ја користат ,ја користат погрешно и затоа им се плеткаст влакната. Имаш на Јутјуб како точно се користи доколку те интересира,затоа што ако ја користиш погрешно само ќе ти ги плетка и кине влакната.
Нема некое правило, каква четка ти одговара таква... Јас имам доста густа и долга коса до половина и четкава ми е супер. Доста е скапа како за четка, 1000 и нешто беше но е и доста квалитетна
Здраво девојки која од овие четки би ми ја препорачале. Вторите многу ги фалат дека се со такви запци.
Во моментов имам ваква само со запци, многу ми се погоди. Друг бренд е, ама потполно иста е, нема некоја разлика. Овој тип на четки како тие на втората слика се многу полесни за чистење и одржување. Само да ја потопиш во млака вода и сè ќе излезе. Другиве многу повеќе собираат прљавштини, ама па не е и тоа тешко да се исчисти. А во однос на тоа која е подобра, па што знам...мене лично и двата типа ми биле супер па некако сè се сведува на тоа што преферираш. Со Ebelin четките нема утка, која и да ја земеш од двете, сигурна сум дека ќе ти се допадне.
Ти благодарам. Јас имам две ебелин четки и супер ми се, само поминаа неколку години и треба да се сменат. Размислував помеѓу овие две зошто на првата дршката и е природна (био), а втората поради запците. Тешка одлука хаххаха.
Каква четка користите за брановидна, виткана коса? Со години ја користам дрвената на Ебелин, сакам да сменам, има некои подобри за виткана? Инаку овие на Ебелин се супер.
Слична ваква, од Џамбо купив пред може 7 години. Уште ја користам и неможам да замислам друга четка. Ја купив 150 денари