се случило како не. Но тоа е мешање брзини, слушнав дека тоа е повразно со центрите на мозокот и очите, всушност во делче од мили-секунда мозок информацијата побрзо ја пренесува на едното око, што значи едното око веќе ја виде таа слика, а другото очуле закаснало и нам ни се причинува дека тоа било некад давно.
Пред некое време на сон ми дојде како класниот на час ми го зема телефонот, и тоа се случи баш вчера. Кога ми го зема телефонот се присетив веднаш на сонот.
Да знаеш што следува и ќе си речеш ах сега ке се случи тоа и оп се случува, како и предходно да ти се случило истото
Ух, ми се случува, но не знаев дека е познато како Дежа ву, благодарам за информацијата. Инаку, многу често ми се случуваше сега поретко.
Ми се случува доста често,и отпрвинта се прашувам од каде ми е целата ситуација позната.Понекогаш дури ме нервира.
Нонстоп имам дежа ву...али она буквално ко по втор пат да си го живеам животот, секоја ситуација (па макар и по прв пат да ја гледам) ми е позната, и знам шо следва. Искрено ПРЕТЕРАНО СТРАШНО е на моменти
Интересно е чуството кога ќе се завртеш и наеднаш ти текнува дека тоа веќе си го видела,чула,кажала некогаш Ми се има случувано многу пати
На мене секоја втора ситуација ми е дежа ву.Тоа што ќе се случи во моментов осеќам како да сум знаела што ќе се случи,како повторно да живеам еден ист живот...
буквално исто!!!! буквално!!! кога ке се сетам на нешто било каква ситуација малку се збунувам подзастану7вам ми се навраќа назад сето тоа и буквално велам дежа ву! ко јас да сум го пишувала постов на бравехеарт хаха многу пати ми се има случено! интересно е!
Ми се има случено дежа ву многу пати кога на пример одеднаш ситуацијата во која се наоѓам ми е позната и тогаш на глас си викам дежа вууу
Deja vu (веќе видено) Темава како за мене Постојано ми се случуваат работи кои веќе мислам дека ми се однекаде познати , видени , дека веќе се случиле а тие всушнот ми се случуваат за прв пат .Скоро секој ден на училиште дома доживвам дежа ву.... дури почнав и да се плашам да не не е во ред нешто со мене
Deja vu (веќе видено) Леле исто и мене И лоши и добри работи ама во стилот како моментот кој трае 4-5 секунди веќе да сум го доживеала а незнам кога... најчудно е што во тоа ситуација секој детал и веќе виден некогаш претходно Полудувам дефинитивно :geek:
Моето ''Дежа ву'' трае околу 10 сек. ама додека трае не сум свесна во моментот. Читав требало да се оди еднаш до двапати на психијатар за да си ги исчистиш мислите од фантазиите ://// ама само тој што во последно време секој ден му се случува. Јас сум таква последниот месец нон стоп ми е вака. Си викав ај да прашам од другарките за чувството, тие ми рекоа дека тоа е дежа ву. Најдов на интернет и читав и сега треба ли да одам на психијатар? ://///
И јас имам секој ден дежа ву и ништо чудно. На почетокот си малку загрижен, но после со тек на време се навикнуваш!
Mi se slucilo nekolku pati,ama porano vo skoro vreme ne.Mozebi vo minatiot zivot krstko sum ziveela [mod-kirilica:1t5nswrk][/mod-kirilica:1t5nswrk]