Често ми се случува да имам дежа ву. Порано ми беше чудно малку но свикнав. Сосема нормално е да добиеш дежа ву.
Долго време ми се немаше случено, но вчера кога бевме на гости, не момент туку мислам цела вечер беше дежа ву.
ова ми се случува скоро секогаш..не е ништо чудно ова до душа и јас така се чувствувам .збунета,изгубена во просторо.. Spoiler ко мува без гла
не ми се случило во скоро време..н о да ми се случувало како да сум била таму,на исто место како да е исто време,истите личности..ќе помислиш луда сум?сонувам? епа не сум била хах
Порано ме плашеше, ама сега му се навикнав, често почнаа да ми се појавуваат дежа вуа. Некогаш во некоја ситуација кога имам дежа ву можам да погодам што ке се случи следно Или кога видам некој човек како да го знам а прв пат го гледам.
Jунг вели дека дежа ву то е еден симбол од колективното несвесно - ја знаеме таа одредена слика дежа ву бидејќи во нас постои тоа како сеќавање од тоа севкупно човечко и колективно несвесно.
Често ми се случува,пример седам и нешто работам,небитно...и се осеќам како да еднаш се случувало истото...
И мене ми се има случено... Еднаш кога гледав слики од Америка, од булеварите, зградите имав чувство како таму да сум живеела порано, како секој ден да сум ги гледала Ми се случувало и за други ситни работи и баш ми е интересно чувството
Многу,многу често ми се случувало и ми се случува.Како помала поим немав за дежа ву и ми беше страв понекогаш
Имам прашање за ова- Зошто се случува? Зошто кога ќе доживеам еден момент како предходно да сум го преживеала истото ???
Многу пати.И баш пред некој ден разговарав со една постара комшивка,накај 60 години,а и со татко ми и тие ми кажаа дека им се случувало.