1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Чудно искуство што се повторува... Дежа ву?

Дискусија во 'Психологија' започната од Blackberry, 22 март 2010.

1. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    хехехе па зошто да се плаши ??мене баш ми е интересно тоа чувство а и јас истото го практикувам гласно да си кажам ееееј дежа вуу :D

На The.Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medicinarce18

medicinarce18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Јас постојано имам дежа ву и како пророк сум често ми се случува да сонувам некои работи кои ќе се случат а најмногу се шокирав кога сонував еден дргар дека почина т.е. моментот татко му кога не извести и се тоа ми бесе познато од збор до збор :| некогаш ми е интересно некогаш не...

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    дежа ву е многу честа појава. мене многу често ми се случува.
    читав дека тоа не е ништо необично. значи кога нешто гледаме, нервот кој ја прима сликата касни, и затоа не се поврзува со мислата, и така доаѓа до дежа ву. :)
    не сум некој научник, ама ми звучи доволно логично :D

На slatkichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Оф...заостанат ни е мозкот изгледа. :lol: :lol:
    Како и да е фала.

5. Malechk0

Malechk0 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    87

Да да секако .. и јас имам такви моменти, да збунува !! Сите имаат такво чувство и тоа не го рачунам како проблем .. не си чудна на секому му се случува тоа .. барем јас така мислам.. или на секому барем по еднаш !! ;)

6. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.327
    Допаѓања:
    4.786
    Ми се има случено неколку пати .. чудна ситуација , одма рипам и ќе искоментирам - еј дежа ву , ова веќе како да ми се има случено .. некогаш и знам пред време кој што ќе каже . Викаат дека Скорпиите највеќе можат овие нешта да им се појавуваат ! :^)

7. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Еј јас сум скорпија и многу многу често имам дежа вуа. :)
    Искрено, сакам да си верувам дека тоа е нешто спиритуално и логички необјасниво,, му дава некоја мистериозност на чувството. :$ :)

8. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    исто како мене :)
    негледам нешто неприродно во тоа мислам дека е сосема нормално и дека на сите им се случува :)

9. Tabby

Tabby Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    26
    Ауууууууууу!

Ми се има случено :)

Баш ми е забавно, незнам зашто ама.... :lol:

Поздравче! :*

10. love-love

love-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    :hai:
    da da ne ednas mnogu ceto mi se ima slucvano toa :hai: toa mislam go poistovetuvaat so reinkarnacuja

11. Elizabethh

Elizabethh Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    10
    Некои го протолкуваат како реинкарнација,некои како демек го сонувале,па од таму доаѓа она: „ти се исполнуваат соништата’’, Некои и го занемаруваат..
    И јас сум од тие што го занемаруваат,ако на моменти ми е интересно и секогаш пробувам обратно да направам од она што „би требало’’ да се случи.
    И да,многу пати ми се случувало. :angel:

12. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    Ми се случува понекогаш! На пример една случка, едно дејствие од неколку секунди се случува а јас гледам збунето и се ми е веќе познато, како да сум го видела и порано! последно ми се случи пред 9 дена на погребот од дедо ми кога ми носеа сок! само си помислив: ДЕЖА ВУ!!!

13. cupidsarow

cupidsarow Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    13
    дежа ву хмм...најинтересното досега што ми се има случено е ...Седам со сестра ми и една братучедка пред коммпјутер си зедов праски да јадам и сега во моментов се присетив на тоа и си велев самата сега некој ке праша -Има ли уште праски? (само не знаев дали тоа ке биде сестра ми или братучедка ми) во истиос момент сестра ми прашува ..-Има ли уште праски? (леле се наежив тогаш...)

14. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Ми се случува скоро секогаш..
    Иначе зошто ни се случува ова чудо наречено дежа ву ? :?:

15. Bonny95

Bonny95 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Да ми се случил овој чуден феномен наречен дежа ву :^) и тоа неколку пати. Како тоа да сум го видела на сон. Ми се има случувано за наједноставни, најсекодневни работи како ја закачувам јакната на некоја закачалка или некој ми качува нешто итн итн...
    Многу чудна работа :o

16. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    јас еден ден сонував дека возам точак на кеј со дечко ми и една не толку блиска другарка и тек после 4-5 месеци истата сцена ја видов дури и истиот разговор.. страшно беше :worried: :)

17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Ми се случува и мене почесто. Пример пред некое време седиме со 2 другарки и едната отиде да си земе за јадење нешто. Е сега јас помислувам и ми се отсликува дека ко ќе влезе ќе се сопне и ќе падне и тоа се случи :^) - како истиот настан да се случил некогаш и некаде :^)

18. Minniex3

Minniex3 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    12
    премногу често ми се случува. се ежам кога ќе ми се деси.. некако многу е морничаво :D

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Мене ова ми се случува речиси секој ден. Понекогаш знае да биде морничаво, и да се наежам, но некогаш ми е интересно затоа што веќе знам што ќе се случи понатаму. :) Инаку секогаш кога ќе ми се случи феноменов, морам да кажам на глас „Дежа Ву!“ :D

20. Minniex3

Minniex3 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2010
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    12
    Исто :D морам да си се искажам онака ДЕЖА ВУ :o