1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    640

unique123 јас пак воопшто не сум задоволна од пантен...најлоши што сум ги имала а сум сменила многу... :(
    мене буквално ми ја уништи косата, а шампонот и по 5кила ставав и пена не можеше да се направи :envy:
    толку рекламирање за ништо, али ај може само на мене ми се слуцило вака засто гледам се фалиш многу од него :) позз

2. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    373
    Да ти кажам право, косата ми ја направија како никој друг шампон до сега. Али секоја коса е различна, не ни одговара на сите ист шампон, којзнае од што зависи, мене на пример, ниеден друг шампон не ми ја правеше косата вака лелеава,а не ми се мрси, дури ни по 3 дена. Со било кој друг шампон тоа беше невозможно.

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Kаде може да се најде овој шампон?

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Во секој поголем маркет, низ аптеки, низ дрогерии. Конкретно ми текна дека го имам видено во Веро, Рамстор и во Јуник

5. swanprincess

swanprincess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    Користам ваков шампон веќе подолго време и доста сум задоволна.. :)

Прикачени фајлови:

6. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
  7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
  8. ma4to

ma4to Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    jas dolgo vreme go koristam ELSEVE na Loreal za obnova na kosata prezadovolna sum i od samponot i od regeneratorot a sega se mislam dali da go smenam so HairX za obnova e i toj od Oriflame..

9. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.756
    Допаѓања:
    23.954
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Го користам регенераторот Elseve (жолтиот) од Лореал и можам да кажам дека од ниеден регенератор претходно не сум била толку задоволна. Буквално ми ја разубави косата, ми ја направи мека и сјајна. Немам намера да го менувам уште подолго време. :)

11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707

Јас не сум ама ич задоволна од овај шампон.Косата ми ја прави никаква.Баш вчера се искапав со него оти другите ми беа потрошени и мораше

12. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    8.463

Ме интересира како сте задоволни од овој шампон на нивеа?Да не ја спласнува косата?Гледам мајка ми купила па да знам дали да го пробувам или сепак не.Така си се зезнав со една шаума и ми ја уништи косата од две миења. :tmi:

13. HermioneM

HermioneM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    25
    Шампон од Пантен за нежна и свиленкаста коса го користам од кога престана мајка ми да ме бања со бекутан :P Пре пре задоволна бев сите овие години а во последно време не сум затоа што приметив дека го повлекоа од продажба и си изнакупив 2-3 тубички на кои изгледа им е бил веќе истечен рокот и шампонот не ги даваше тие резултати како изминативе години. Можеби и грешка сум правела затоа што многу долго време го користев, знам дека шампоните треба да се менуват од време на време, но ете сега ми е време да го сменам, ќе го пробам овој новиот на Пантен што е излезен нешто Naturals пишува.. :D

А за регенератор, тој розевиот на L'Oreal Light.. Истотака прекрасни резултати, ја расчешлува косата(не дека Пантенот ја остава закачена) и ја прави некако.. ЛАЈТ :D

14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Го има некој користено регенераторов и дали сте задоволни од него ? :?:
    (500 ml 95 денари)

15. feminna09

feminna09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    ја користам оваа комбинација и косата одлично ми реагира на нив . :)

Прикачени фајлови:

• 00orzene.jpg
      00orzene.jpg
      Големина на фајлот:
      48,7 KB
      Прегледи:
      328
    • orzene-mask.jpg
      orzene-mask.jpg
      Големина на фајлот:
      146 KB
      Прегледи:
      327
  16. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    2.472
    со оглед на тоа дека имам виткана коса, немам првут само ми е малце сува скоро секој шампон ми одговара :D моментално ги одбирам шампоните според мирисот :D и користам еден на палмолив.. и задоволна сум
    жолтиот шампон, го имам користено и тој од праска 2во 1 што е и тој ми одговара.. :D

На Leat и angel4e121 им се допаѓа ова.
  17. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Добар е овој?Ми мирисаше убаво, беше 180 ден за некои 350 мл во ВЕРО(за сува коса е )-Имаат некоја акција на гратиси, исто и за дездорансите .

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.048
    Ама сум била глупа,со извинение до мене.
    Цел живот купувам секакви шампони,тееешки шампони у секој поглед и сега почнав да се мијам со прост,брезов шампон на илирија,потоа на врвовите и ставам елсив регенератор,потоа спрејче шварцкофт и на секое трето миење од тоа кремчето за врвови и косата поубава,посјајна,неоштетена после 3 месеци шишање и побујна у живот не ми била!

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    :o Доказ дека за секоја коса и кожа има поинаков шампон. Волфче јас ги користам овие и многу сум задоволна. Ниту ми ја иритираат кожата, ниту ништо. И преубаво ми мириса потоа косата а и долго издржува мирисот. Бујна е и повиткана од обично.

Е сега полека ми се трошат а до следното снабдување си купив Dove против перут, и задоволна сум. Ама разбрав дека ја смениле формулата.

Мене ме упропастија Елсев шампоните на Лореал и Нивеата, ужас. Красти имав на главата :worried: Дефинитивно не се за мене.

Патем ако има врска тоа, имам сува и чуствителна кожа. И искрено кога ја мијам косата, повеќе ме мачи ефектот кој шампонот ќе го има на кожата отколку на косата.

20. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас пред неколку години се зезнав со копривата на Алкалоид на почеток убава и сјајна коса, за некое време се наполнив со првут :envy: !!! Убаво ме спржи копривата потоа со месеци го чистев првутот!

Не велам дека истото важи и за брезовиот од Илирија ама оттогаш сум скептична кон скоро секој шампон!