Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Teo за мрсна коса.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Мене престана да ми се мрси толку кога почнав да ја мијам со шампони без сулфати (со Алверде поточно).
    Што почесто ја миеш косата, повеќе се мрси. Самото влакно и скалпот е на некој начин заштитено со масна обвивка, и ако премногу се мие, се отстранува таа заштитна обвивка и скалпот уште повеќе лачи маст за да надокнади. И ладното време и нечистиот воздух додатно ја валкаат косата.
    Треба да се издржи некој период дури се навикне косата да не се масти толку, можеш за тоа време да ја носиш во репче. Јас порано ја миев косата секој втор ден. Сега ја мијам еднаш, најмногу двапати неделно.

На sorbet, Chanell*, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас имам пробано ми се чини се, како што се имам раздадено пари за шампони последниве две години, три точаци ќе си купев :D Не ми е толку мака што ми се мрси косата, колку што ми се иритира кожата. И на лекар бев и пак ништо. Така да, ако имал некој проблем како мене и нашол решение, плис хелп пред да ја избричам главата :|

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    @kravce, веројатно имаме сличен тересене скалп. Во зависност од шампонот, може не само премногу да ми се мрси косата, туку и да ми паѓа, да ми мириса лошо, да ми се појавуваат осипи и красти :tmi:. Исто како и ти, ги имам пробано веројано сите шампони што ги има во Мк, со исклучок на Виши и компанија- како што мијам коса на два, три дена едноставно немам пари неколку пати месечно да прекупувам шампон кој чини над 1200 ден. Од сите користени, досега како најдобар ми се има покажано овој, Pantene Perfect Hydration.
    10196884.jpg

Прв пат после доооолго време чешањето го снема! Исто така, и косата не ми се мрси како порано, сега ако сакам би можела и на недела да ја мијам. Се надевам дека и тебе ќе ти се погоди :)

едит
    Исто добри се и на Авон шампоните, особено оној што е со манго и ѓумбир.

Последна измена: 21 декември 2016
    На mssuniquee и kravce им се допаѓа ова.
  5. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Бебешки, благи шампони како

[​IMG]За осетлив скалп, само тие ми помагаат. Е сега косата се мрси на 2 дена. Ама, нема друго чаре.

6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @jok Од бебешките ми беше уште полошо :/ одбирав баш за сензитивна кожа, благи, па читај состојки ко животот да ми зависи од нив :tmi: ако сте виделе некој како ги чита сите шампони во маркет најверојатно сум била јас (facepalm) душа ме боли за парите кога ништо не ми помогна :sweat:
    @Nausicaa Фала ти, ќе го пробам, се надевам ќе има ефект и кај мене
    Зимно време и со воздухов ми се чини само ми се лепи ѓубре во коса :(

Последна измена: 21 декември 2016
    На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Дали некоја знае каде се продава ваков шампон?

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675

Види по аптекиве Зегин , Еурофарм и Виола , производи на Др Хаушка има овде само дали го има шампонов незнам :)

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Дечки шампон некој за волумен?
    Ги користам новите на Dove, сите три вида ги пробав но мн ми ја сплескуваат косата.

10. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Цел живот го имам истиот проблем и спас најдов само во овие два шампони... милион пати имам пробано со бебешки шампон, шампони на природна база, без сулфати......џабе, дури ми ја влошуваа сосројбата. Ти ги препорачувам овие два: [​IMG]
    Подеднакво се добри, кој и да го одбереш нема да згрешиш :)

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Фала, ќе побарам. Прочитав во интервју на Моника Белучи дека го користи овој шампон па мислам вреди да се проба. :lol:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Кога последен пат бев во ДМ видов дека имаат донесено нова линија на препарати за коса, Insight (а можеби и јас претходно ги немав приметено, не знам), па ме интересира дали некој имал искуство досега со било кој препарат? На секое средство пишува дека има природно потекло and stuff, а и гледам дека е на намаление овие 2 недели, чини 215 денари.
    (Dove conditioner, I'm not cheating on you) :D

13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    @kravce Само во овај го најдов спасот.
    Nettle1.jpg

Последна измена: 6 јануари 2017
    На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Ја суши косата на врвовите или нежен е? Секако ќе користам маска, но некои шампони ми се ептен хардкор и ниту маска, ниту масло не ми помага.

Ми се презасити скалпот од Нивеа Дајмонд Глос, па моментално сум на Палмолив против првут.
    Фин е, но баш ме интересира дали ќе го најдам овој Тео и како ќе ми се покаже.
    Обично имам проблем со шампоните, па најчесто ако ми одговара на скалпот, ми ги суши врвовите и обратно. :(

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    @Mishela Иксрено ги суши врвовите, не е баш нежен ама мене ми одговара на скалпот затоа што сите други многу ми ја мрсат косата.
    Со овај ми издржува до 2 -3 дена без да ја измијам и ми дава одличен волумен на косата а со другите шампони ми е како сплескана и безживотна косата.
    Мене пак побитно ми е на скалпот да ми одговара затоа што секако ја горам косата со фарби па ништо не ми помага за врвовите.
    Инаку го има во сите подобро снабдени маркети во Веро, Тинекс сигурно го има.

Има и друг можеби е тој подобар го немам пробано, ако го има некоја користено нека пише .

2f0581af731902a378cff41a1f5bc4b8cea116f0.jpg

Последна измена: 6 јануари 2017
    На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Овој вториов нема да ми одговара, никогаш не ми одговараат вакви 2 во 1 шампони. Ќе го пробам зелениот, сакам малку да паузирам од Нивеа, плус коприва и маслинка ми е баш привлечна комбинација.
    Tи благодарам многу, @crazylady.

Не знам дали си го пробала шампонот со 7 билки La Ligne, од КАМ. Не е воопшто скап, дури и да не ти се погоди вреди да се проба. Косата ми издржуваше 3 дена свежа. :)
    Сега зимно време и онака ја мијам почесто. Ми станува сплескана од капите, а и не можам да си легнам на чиста перница ако косата ми е умирисана на чад и нечистотија од надвор. :lol:
    П.С. И овој Palmolive плавиот, против првут ми се покажал добар кога сум во период на нормализирање на мастењето. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    5.214
  18. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Дали ги имате користено шампоните на Афродита? Се мислам дали да го купам овој од коприва и пантенол или овој со арган. Ве молам кажете ми искуство како сте задоволни од нив.

kopriva.jpg šampon argan.jpg

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675

Јас ги имам користено , тој со коприва го потрошив мислам дека од него многу ми порасна косата, а овој со арган го немам пробано. Кој има масна коса мора да ги проба шампониве. Сега тој со лук го користам и е ок :)

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ekatarina95

Ekatarina95 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2014
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Предобар.Ја препороди мојата шатирана коса со суви врвови а мрсен скалп. Цена 250 денари во Зегин аптеките

Прикачени фајлови:

• 01416701_4.jpg
      01416701_4.jpg
      Големина на фајлот:
      29,8 KB
      Прегледи:
      55
    На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.