Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Kimora

Kimora Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    1.036
    Мислење за шампоните на Авон?

На Lola122 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Тие на Натуралс мирисаат многу убаво, ама јас искрено не сум задоволна ни од едните, ни од другите. Многу брзо ми ја мрсеа косата и ми се правеше првут. Регенераторите се многу убави, особено тој црно со сиво.

На Kimora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Одличен е и јас го користам, нежен, има природен мирис, косата никогаш не ми била помека, презадоволна сум

На Ekatarina95 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    @Biodevojka ако може да ми помогне малку
    Значи имам коса со должина до половина која си ја растам и мојата природна е некаде до раменици,а остатокот надоле ми е фарбана.
    Сакам.да ми препорачаш некој шампон и регенератор за волумен,бидејќи мн ми се сплескува косата после втор ден миење.

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, пред неколку дена кутив еден нов шампон на алверде за волумен со бамбус, портокал и мета. Го пробав еднаш, и денес вторпат ќе го пробам (држам уште маслен третман на косата). Од првпат ми се чинеше многу убав, мие без да иритира и дава волумен. Цената му е околу 150 мкд (мислам дека беше 147 така нешто). Имам во план да напишам една статија за сите шампони за волумен кој ги имам пробано (упчте два мислам да земам за да ги вклучам) па доколку не ти се брза почекај. Инаку друг убав шампон за волумен е оној на yves rocher.Поздрав.

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Ти благодарам многу,ќе почекам да прочитам.рецензија

7. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Zdr devojki dali znaete vo bitola kade moze da se najdat tie samponi Alverde Balea bidejki eve gi falite gledam jas barav barav ama nisto...inaky doma imam eden kup samponi i niedenne me radva poveketo mi pravat prsa me cesa temeto edini niveatane mi praj prsa ama mi ja mrsi corine de farm i za vozrasen i detskite katastrofa garnier isto shauma elsive site ista oprica inaku kosata ne mi e farbana gorenit kako da e mrse i so prsa a dr del nadoly jako suva..mozi i nekoja ponuda vasa ...pomos...fala

8. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Во маркетите на DM, ако не се лажам само во Скопје ги има

9. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Biodevojka ti bi mozela da mu pomignes gledam imas iskystvo inaky bi mozele da bidat nestovez silikon parabeni itn ....

10. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Znaci nisti od alverde i balea..

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.640
    Допаѓања:
    106.676
    ^
    Мислам дека редно е овие ДМ да направат една онлајн страна да можат другите да порачуваат , лесно за нас од Скопје или Велес и Тетово ама за другите градови што правиме? Па толку ли е тешко бре една онлајн страна да се направи и да се испорачуваат производите преку карго? |(

@ivcemk а кажи ми ги имаш пробано шампониве на Афродита? Тие немаат хемија , силикони парабени внатре , можеш да го пробаш тој шампон со лук , мене ми е супер и @Biodevojka пишуваше за маска за коса со кокос исто природна и ја наоѓа по Веро супермакретите за околу 90 денари. Таа можеш да ја нанесуваш на врвовите на косата кај што ти е сува. Баш нека ти пише и она за шампон некој друг ако знае :)

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга @ivcemk не си ме тагнала па не ја видов твојата порака. Инаку благодарам до коритсаки што ме тагна и што ти даде неколку опции. Вистина маската за коса од кокос на Гленова, одлично омекнува. Може слободно да ја користиш на врвовите како маска. Цената е некаде околу 98 мкд за 500 мл. производ. Инаку ако имаш масен корен може да правиш маска од зелена глина која ќе ја нанесеш само на коренот, никако по должината за да не ти ја исуши косата. Што се однесува до шампоните малку е потешко ама ако успееш земи го оној на Биокап го има во аптека Виола и ако не се лажам во Космо (ако имате во твојот град). Од оние стандардните може да го пробаш на пример Гарниер pure and shine кој е без силикони и со поприродна формула, или оној со 5 билки. Треба еден ден да одам да ги разгледам сите шампони на Гарниер токму за оние кои немаат ДМ во своите градови а сакаат да користат поубави производи. Има еден друг шампон, детски е ама одлично мие и нежен е на Адмиранда (со барбика на опаковката) го имаше внука ми или оној со Елза и Ана ист на Адмиранда, навистина се убави. Ги има насекаде, па дури и во Веро ги имам видено. Пази само да пишува на нив без СЛС СЛЕС и парабени оти има две верзии. За било што слободно пиши. Поздрав.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Go imam u nego probano 2 pati se izmiv i kosata mi pagase poveke i mi se prsesebna korenot. A od dr samponi od afrofita ili herba ili aljaloid ili beznsm so se od kopriva breza odvaj ja plakbam mn mi e kruta i posle ceslanje nema....

14. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Gi pribav i niv garnier so 5 bilki fructis
    gi imam site i garnuer so 5 bilki i fruktis i so med nesto so e toj od dite prsa suvist oretposlednoto mienje mi bese so corine de farm bebeskiot tol zeleniot so bebe lele kolku prsa mi napravi....posle zedov nivea mild bebeski od nego mi pagase koga se plaknev odma mrsna....doma gi imam site mozni samponi osven orzene i had end shilders :)) i site stojat taka ednas dva pati izise i drug drug..prethidno se miev so bekutan 1 mesec porano onaj od pantet light go koristev i mi bese dobar ama po nekoe vreme kako da mu zasiti na kosata pa slysnav nesto na radio za kompanijata sto gi proizveduva posleden pat kupiv od grcija demek da ne e od mk i posle to i pred to se zivo probav pa i ova ne cini sekoe 2 mienje raxlicen sampon...

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Ако можеш во Зегин побарај ги шампоните на алоедермал (ЕСИ). На база на алое вера гел има три вида за чувствително теме, за честа употреба и за регенерација. Провери па кажи ми дали си ги нашла. Поздрав.

16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Dali gi probal nekoj ovie novite samponi od Dove? Kako ste zadovolni i koj e za suva kosa?

Прикачени фајлови:

17. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Tie se takvi bez silikon,paraben....?

18. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Jas od drugoto pakovanje imam koristeno i mi se pravese prsa i kako da mi ljutese temeto...ama sekoja kosa e razlicna..

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Да драга, Алоедермал е многу убава колекција, јас ја обожавам. Има малку состојки прекрасно избалансирани, и на база се на алое вера гел. Обично ги има по аптрките, на пример Зегин а и некои други. Провери па кажи ми како ти се допаѓаат. Поздрав.

20. ivcemk

ivcemk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    @Biodevojka sega gledav samponi toj id garnier pure and shine nemozev da zabelezam takov se otepav id citanje:) toj zeleniot so 5 bilki go vidov i regenerator i maska od garnier so avokado i sea puter sto gi falevte na nuv pisi za suva kosa e si vikam pak da ne mi se mrsi mene na korenot mnogu.... i gi gledav tie samponite od afrodita so argan i drugiot so panrenol i kopriva sto mislisite za niv? Imav jas od luk i go dadov posle prviti mienje ama ovie mn gi falat na forumov i pak tamu ocite:))Od argan si velam da ne mi se mrsi korenot.....a mn bea iskupeni ..a od kopriva i pantenol pisese pritiv opaganje dr ne pisi neznam kakov bi mi bil toj od niv imase mn na raftovite od niv...inaky i na dvata pisede bez paraben silikon e sea toa sti go kazuvate SLS so skratenici nema ama ako znaci nesto sodium laurate sulfa....bla bla.. na site samponi mozni go pisese to i na detskite i tue od corine naturaldetdkite pak ostanav bez sampon....

Последна измена: 1 февруари 2017