Земи го зелениот со 5 билки, би требало да ти ја остави косата чиста. Овој другиовpure and shine јас го најдов во Рамстор. Поздрав.
Девојки, дали ја имате користено оваа линија од Лореал? Ги видов пред некој ден во Рамстор, пишува дека се за коса со суви врвови и мрсни корени. Трето на сликата е маска, за третман пред миење, као демек ја вади мрснотијата од скалпот. Ве молам кажете ми искуства, дека мојава коса баш таква и се мислам дали да ги пробам
Девојки дали имате слушнато за некој шампон по име Колор Б4 ? Да сподели некој искуства позитивни,негативни?
Шампон од АВОН со 5 масла што е (црно шише со златни букви). Не ја мрси косата, 4 дена можам да не ја мијам без проблем исто ја згуснува и дава добар волумен
Sampon za sjajna kosa? Mnogu mi se susi vo posledno vreme, najverojatno mi se prezasiti od samponot sto go koristam dolgo vreme.. predlog?
Јас порано го користев Гарниер Ultimate blands шампонот,ама почна косата да ми се презаситува од него и да ја осеќам тешка и мрсна некако. Во меѓупериодот додека не можев да си најдам асален шампон,се измив еднаш со Head&shoulders,затоа што порано го имам користено и супер ми беше. Ама овој пат,осетив такво горење на скалпот,што мислам уште го памтам. Најверојатно лошо реагирам на некои негови состојки. И ова не ми се случува прв пат. Сега користам шампон на Пантен,онаков безбоен ,clear,зошто мислам дека најтемелно ми ја чисти косата од сите други масла,суви шампони,креми за стилизирање што ги користам.
Не знам дали си фан на Нивеа производи за коса, ама можеш да му дадеш шанса на Nivea diamond gloss. Не знам каква коса имаш, јас имам прилично права коса, екстремно волуменозна, масен скалп и многу суви врвови. Комбинација лудило. Овој шампон беше еден од ретките кои не правеа косата да ми изгледа како лавовска грива и дава неверојатен сјај на влакното. Ја прави косата лесна и лелеава, лесно се обликува и не приметив да ја масти дополнително, а врвовите беа супер негувани. После 3 потрошени шишиња го имам истиот проблем како тебе, па го заменив со Ziaja cacao butter. Така-така е со мастењето, но приметив дека мора да шампонирам +1 од вообичаено за да не ми биде тешка косата. Имам чувство дека е послаб вака спореден со Нивеата или пак има поинаква формула. Мене Pantene, Wash&Go и Head&Shoulders ми се премногу јаки и скалпот ми се прави пуздер, а и косата ми опаѓа од нив. Прејаки се за осетлив скалп. Пробај го и Алверде шампонот со кофеин ако го има сè уште. Мислам дека постои можност да ти се допадне.
Јас моментално користам шампон и регенератор од Orzene за сува коса, и дефинитивно дава сјај.На него пишува shine elixir. Обично не приметувам разлика кога ќе сменам шампон, во поглед на сјајот, ама еве од овој прв пат. Пробај
Во последно време навлечена сум на Алфапарф, конкретно на овој шампон: Преубав е, косата ми има преубав сјај од него (illuminating е, нели ), ја прави толку мека и лелеава, без тежина... Ма го обожавам, го купувам веќе не знам колку пати по ред, а сега следно ми е и регенераторот од истата линија. Обично од Космо го купувам, во ДМ е поскап (како и се' друго ), а чини околу 400 денари, меѓутоа многу често е на акција, да не речам скоро секогаш го купувам на некоја акција, па доаѓа околу 300 и нешто. Се фарбам плава 12-13 години и секогаш купував шампони за фарбана, т.е. плава коса. Овој не е конкретно за фарбана и се плашев дека ќе ми паѓа бојата од него, но напротив, дава толку убав сјај и така ја освежува бојата, дури подобро и од шампоните за таа намена. Малку е поскап, ама вреди за секој денар. И плус мириса преубаво, нежно и ненападно.
Зависи која колекција, мене ми одговара само Aqua light. Од другите ми опаѓа косата, прејаки ми се за скалпот.
@Mishela Баш тој сакав да го пробам, ама и оној Smooth&Sleek. Ќе размислам кој да го пробам, за овој вториот читам многу позитивни мислења. Сепак ти благодарам.