1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас го корстев и го сакам многу, многу е убав и убаво мириса. Ако ти е оштетена косата - одличен е. Мене ептен ми беше оштетена косата и овој го користев во комплет со регенератор и маска и ми ја обнови косата, ми ја направи ко нова
    Сега после 2 год го сменив не од причина дека не е добар, туку сакав да сменам, некако ми се презасити косата, а и не ми е веќе оштетена и сува и не ми одговара баш
    Али како што пробувам нови шампони, се ми се чини дека пак ќе се вратам на овој
    Ја прави косата многу мека и нежна

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.124
    Допаѓања:
    156.052
    Мене па напротив,порано ко неизмиена ја чувствував кожата и ако се зачешав ми се лупеше,ама буквално од секој шампон.Не првут,никогаш не сум имала,ама не знам како да објаснам,а додека со овој немам баш никаков проблем,многу убаво го чисти и скалот и косата и не е преагресивен.Плус,татко ми има себореја цел живот затоа што има мрсна кожа воопшто и само овој шампон го спасува,ниеден друг.Мене во небрано ме фати,ми снемало од мојот и викам ај,ќе пробам,од еднаш ништо не ми се случува.Кога се исуши,имам благо виткана коса,кога ми се направија спиралки,сјај,кога си доби волумен и сјај косава,а и да ви кажам,побрзо ми расте.Пред три месеци скратив сигурно 6-7 сантиметри,сега две третини од педа ми е порасната,ама најсериозно.Обично сум скепктик,ама не би ме чудело навистина чист екстракт од бреза да ставаат во него,зошто многу пријатно сум изненадена од него.

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Мене шампонот апсолутно не ми прави разлика, зашто не сум ограничена само на него.
    Битно ми е да ми се погоди маската, спрејот и силиконските капки.
    Шампон како шампон, основната функција е да ми ја остави косата и скалпот чисти и да не ми создава првут.
    Има неколку од кои сум задоволна, ама факт е дека без другите додатоци, косата третирана САМО со шампон, каков и да е, ќе изгледа како лајно.
    Моментално користам еден нискобуџетен, 500 мл за некои си 70-тина денари, чинам турски е, и врши работа.
    Не ми прави разлика дали е тој, Шаума, Лореал, Глис или Нивеа, сум ги пробала сите и исто ми се фаќа.

4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас имам многу нежен скалп и од повеќето шампони имам проблеми од типот чешање и лупење на кожата посебно на предниот дел од главата.
    Затоа и не употребувам секаков шампон дури и од шампони од ист производител има огромна разлика кај мене.
    Тоа си го објаснувам како преосетливост на некоја состојка во повеќето шампони.
    Моментално го употребувам следниот и сум доста задоволна,

Прикачени фајлови:

5. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    И јас веќе кренав раце од шампоните за сува,мрсна и каква ти не коса :talk: Таман еден ќе ми се погоди ,наредно пакување-скрос изменето и не чини за ништо :envy:
    Затоа фино лепо си купив бекутанче,си ставам регенератор од авон ,или маска dove,имам и спреј за сува коса на шварцкоф,и секако силиконски капки(аура) :) and that's it!

6. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    Исто и јас цурии сум задоволна од комбинацијата спреј шварцкофт и бреза на илирија и не ми биа поубава до сега косата аа што не сум ставилаа

7. eny

eny Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Jas go koristam od Garnier with Shea butter & Avocado i sum prezadovolna i prekrasno mirisa kosata i po gusta ! :D Posle nego ne mi treba nikakov regenerator !
    [mod-kirilica:35ihdgws][/mod-kirilica:35ihdgws]

На Sunshine88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Шампонов го обожавам:
    регенератор не користам :rofl:

9. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    За мека и сјајна овој само :) заедно со регенераторот и маската. Плус капките од авон. Мене супер ми се.

Прикачени фајлови:

10. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Дали некој користел Syoss шампон или регенератор? Пакувањето им е од 500мл и затоа бев неодлучна околу купувањето

Прикачени фајлови:

11. beti111

beti111 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0

Има некој користено вакво? Дали стварно ја исправува ептен косата? :)

12. loni

loni Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    да ја исправува ама не кој знае колку :)

13. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас се разочарав од овие шампониве вакви такви,и си купив од алкалоид ,и маска од лореал,па ќе видиме што и како хахаа

Прикачени фајлови:

14. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Рецепт

Прикачени фајлови:

• sdgs.jpg
      sdgs.jpg
      Големина на фајлот:
      2,8 KB
      Прегледи:
      270
  15. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    јас ги купив пред некој ден,. Нe можам да кажам баш објективно какви се , поради тоа што ги пробав само еднаш,меѓутоа сега за сега се ок. Шaмпонот е добар, не пени премногу, а косата ми делува некако неразлетана, посмирена од пред тоа, а регенераторот, кога го ставив ми делуваше ко да немам регенератор, не е како оние што ја прават косата екстра мека по нанесување, ама... кога ја исушив видов дека ми е мн мека, дури се изненадив. така да... ќе треба уште неколку пати да ја мијам косата па да оценам правилно дали се добри или не. Икаку цената им е одлична, 250 ден. за 500 мл шампон и 250 ден. за 500 мл регенератор. Маската ја немам пробано, пошто у космо ја немаше кога ги купував.

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Nana22

Nana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2

Знаете ли колку пари чини овој шампон? Дали стварно го има тој ефект што вели дека ти ја исправува косата? :)

17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

Околу 150 денари е во Тинекс ,секоја коса различно реагира на различни видови шампони ,регенератори ,маски и слично. Мене воопшто не ми ја исправи косата, ми ја правеше некако крута.

18. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    5.858
    Овие ги имам моментално дома и задоволна сум.
    [​IMG] Без тоа спрејот што е десно.

Го користев и регенераторот на Wash&Go и од него бев задоволна.

Да напоменам дека регенераторите се за отплеткување на косата.

19. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Пробај од производите на Дикенс ги има по фризернициве , гледам многу работат со нив. Италијанска козметика се , многу се добри дефинитивно. Јас го користев портокаловиот за јака коса и против првут и мрсење. Апсолутно најдобар е ама е многу скапичок около 500-600 денари ако не се лажам а паковањето е 150 мл мислам или 200 така нешто.. И да пробаш со Хед`ен`шолдерс, тие сите се добри со оглед на тоа дека скоро во секој хеденшолдерс има цинк. мислам дека ќе ти биде покорисен од било кој досега што си пробала. Позз

20. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Девојки,малку помош може ? :wasntme:
    Се мислам кој шампон да го земам,некако сите ми се добри,неможам да се одлучам :?:
    Се двоумам меѓу -

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

?? :?: