Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.588
    Пробај Pantene. Јас врти-сучи на него се враќам. Уште не можам да си ја оправам косата од Kallos (кај мене ужасно се покажа), ама со Panten-от ( шампон+маската во златно округло пакување) гледам почнува да се средува.

На YoungandBeautiful и AURUA им се допаѓа ова.
  2. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    Jas imam slaba kosa sakam sampon za da ja zajaknam.. Predlog nekoj?

3. AliciaSilver

AliciaSilver Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2017
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    210
    L'Oréal Elseve repair мислам беше сиво со црвено или така нешто сепак провери за слаба уништена коса

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ги има ли некој пробано шампоните на Здраве, да чкртне нешто. Неколку пати ги загледувам во маркет, ама не ме влече рака да земам :/

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.253
    Допаѓања:
    81.818
    Јас пак сум презадоволна од Nivea Diamond Volume Care. Формулата е проѕирна и погодна за тенка коса. Дава неверојатен сјај на косата, ја прави мека и лелеава, а не ја прави тешка и не ја замастува дополнително.
    Составот не е најприроден, но шампонот одлично негува тенка коса. Не знам колку шишиња потрошив, преубав шампон. :)

На MayDiamonds и YoungandBeautiful им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.402
    @Mishela дај предлог за убав шампон, поприроден. На Kallos ми се добри ама ми создаваат првут.
    За плава шатирана коса и изгорена нели.
    Ставам кокосово масло пред миење и маска на Kallos.

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.253
    Допаѓања:
    81.818
    Јуле, за фарбана коса можеш да го пробаш шампонот на Алверде со авокадо. Преубаво ја негува косата, не би требало да ти прави првут.
    Мене ми беше одличен кога косата ми беше многу посува и пооштетена.

Исто ми се допаѓа и оној од Лореал, Елсив со неколку видови на глина. Има солиден состав, но наменет е за коса која брзо се масти.
    Друг фин шампон од Лореал е и оној арганин резист (така некако, ќе треба да прогуглам), мислам дека е за зајакнување на косата.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    i jas imam takva kosa i care kakvo sto sakam da si najdam izgleda nema :) posledno koristam schauma q10 sampon bas za tenka kosa svetlo kagena boja e ambalazata. ne e los samponot probaj go

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    5.693
    @Youknow @marchi-cool Иако јаките шампони темелно го чистат скалпот и косата, тие се непријатели на тенкото влакно. Подобро пробајте со шампони без сулфати, како на пример некои бебешки.

На Youknow и marchi-cool им се допаѓа ова.
  10. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.256
    Женски ќе ве молам за препорака на шампон за плава фарбана коса.

11. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    324
    Девојки сакав да ве прашам дали сеуште во дм ги има овој шампон балзам и млеково за коса и ако ги има која цена се?
    И уште едно прашање, косата многу ми се електризира после пеглање,никако неможам да ја смирам. Помош? :( Тој спрејот анти-фриз од дм помага ли?

12. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    За оние со слаба коса која бавно расте и против опаѓање на косата, мој совет Ви е да пробате со BIOBLAS speed & long шампонот кој содржи фитостерол. Го користам веќе месец дена и навистина имам подобрување. Го зедов од аптека, цената беше 139 денари.
    PANTENE pro-V repair & protect маска за коса (од рекламата со Селена Гомез :)) и нешто што почнав во скоро време да го правам: на косата колку што можете почесто ставајте и кокосово масло и оставете да стои така преку цела вечер. Другиот ден ќе си ја измиете.
    Според мене важно е и орално да се земаат суплементи и храна кои содржат Б-витамини. Три пати во денот земам Б комплекс апчиња и значително ми се подобри квалитетот на косата, ноктите и кожата.

Прикачени фајлови:

На N.2106 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  13. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.135
    Моја пријателка го земела тој од глина не се сеќавм за што беше и ми рече дека е презадоволна ,а јас цело време ги гледам ама никако да се наканам да купам.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Здраво женски,ми треба мала помош не сум од ск и во нашоит град немаме дм. Е сега сакам да нарачам преку една другарка да ми донесе шампон од марката алверде. Во густина косата ми е нормална,во коренот ми се мрси а надолу ми е сува. Препорачајте ми од алверде баш би сакала да го пробам,ако може пратете ми слика за да знам за кој точно шампон се работи.

15. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Здраво девојки. Ми треба мислење од Вас, еве два месеци како го користам Pantene шампонот и заприметив после 3 дена откако ќе ја измијам косата имам малце првут.Сакав да ве прашам дали може да е од тој шампон? Малце ми нема логика, ама што знам.

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Со шампоните на Алверде немам позитивно искуство. И кога беше измиена косата не изгледаше така.Имам користено два типа, од коприва и од ехинацеа-јојоба. За коса со масен скалп ти го препорачувам овој од Балеа по цена од 139 ден.

20171111_114053.jpg

На maggy95 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    Ако прв пат со овој шампот ти се појавува првут значи дека скалпот ти реагира од него, односно е преагресивен за тебе.

18. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Презадоволна од овај шампон, го користам околу 7 месеци и косата помалку ми се меси и никогаш не ми е заплеткана а имам предолга коса. image.jpg
    Сега го купив и овај ама уште не ми е пробан
    image.jpg

А од шампон на Pantene страшно многу се наполнив со првут по само едно мијање ми се појави. Се измив неколку пати и замина В канта.

19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    dali nekoj go ima koristeno ovoj regenerator?da spodel iskustvo

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    Ги има некој користено овие шампони? Ако да, искуство од нив?

[​IMG] [​IMG]