Пробај Pantene. Јас врти-сучи на него се враќам. Уште не можам да си ја оправам косата од Kallos (кај мене ужасно се покажа), ама со Panten-от ( шампон+маската во златно округло пакување) гледам почнува да се средува.
Ги има ли некој пробано шампоните на Здраве, да чкртне нешто. Неколку пати ги загледувам во маркет, ама не ме влече рака да земам :/
Јас пак сум презадоволна од Nivea Diamond Volume Care. Формулата е проѕирна и погодна за тенка коса. Дава неверојатен сјај на косата, ја прави мека и лелеава, а не ја прави тешка и не ја замастува дополнително. Составот не е најприроден, но шампонот одлично негува тенка коса. Не знам колку шишиња потрошив, преубав шампон.
@Mishela дај предлог за убав шампон, поприроден. На Kallos ми се добри ама ми создаваат првут. За плава шатирана коса и изгорена нели. Ставам кокосово масло пред миење и маска на Kallos.
Јуле, за фарбана коса можеш да го пробаш шампонот на Алверде со авокадо. Преубаво ја негува косата, не би требало да ти прави првут. Мене ми беше одличен кога косата ми беше многу посува и пооштетена. Исто ми се допаѓа и оној од Лореал, Елсив со неколку видови на глина. Има солиден состав, но наменет е за коса која брзо се масти. Друг фин шампон од Лореал е и оној арганин резист (така некако, ќе треба да прогуглам), мислам дека е за зајакнување на косата.
i jas imam takva kosa i care kakvo sto sakam da si najdam izgleda nema posledno koristam schauma q10 sampon bas za tenka kosa svetlo kagena boja e ambalazata. ne e los samponot probaj go
@Youknow @marchi-cool Иако јаките шампони темелно го чистат скалпот и косата, тие се непријатели на тенкото влакно. Подобро пробајте со шампони без сулфати, како на пример некои бебешки.
Девојки сакав да ве прашам дали сеуште во дм ги има овој шампон балзам и млеково за коса и ако ги има која цена се? И уште едно прашање, косата многу ми се електризира после пеглање,никако неможам да ја смирам. Помош? Тој спрејот анти-фриз од дм помага ли?
За оние со слаба коса која бавно расте и против опаѓање на косата, мој совет Ви е да пробате со BIOBLAS speed & long шампонот кој содржи фитостерол. Го користам веќе месец дена и навистина имам подобрување. Го зедов од аптека, цената беше 139 денари. PANTENE pro-V repair & protect маска за коса (од рекламата со Селена Гомез ) и нешто што почнав во скоро време да го правам: на косата колку што можете почесто ставајте и кокосово масло и оставете да стои така преку цела вечер. Другиот ден ќе си ја измиете. Според мене важно е и орално да се земаат суплементи и храна кои содржат Б-витамини. Три пати во денот земам Б комплекс апчиња и значително ми се подобри квалитетот на косата, ноктите и кожата.
Моја пријателка го земела тој од глина не се сеќавм за што беше и ми рече дека е презадоволна ,а јас цело време ги гледам ама никако да се наканам да купам.
Здраво женски,ми треба мала помош не сум од ск и во нашоит град немаме дм. Е сега сакам да нарачам преку една другарка да ми донесе шампон од марката алверде. Во густина косата ми е нормална,во коренот ми се мрси а надолу ми е сува. Препорачајте ми од алверде баш би сакала да го пробам,ако може пратете ми слика за да знам за кој точно шампон се работи.
Здраво девојки. Ми треба мислење од Вас, еве два месеци како го користам Pantene шампонот и заприметив после 3 дена откако ќе ја измијам косата имам малце првут.Сакав да ве прашам дали може да е од тој шампон? Малце ми нема логика, ама што знам.
Со шампоните на Алверде немам позитивно искуство. И кога беше измиена косата не изгледаше така.Имам користено два типа, од коприва и од ехинацеа-јојоба. За коса со масен скалп ти го препорачувам овој од Балеа по цена од 139 ден.
Ако прв пат со овој шампот ти се појавува првут значи дека скалпот ти реагира од него, односно е преагресивен за тебе.
Презадоволна од овај шампон, го користам околу 7 месеци и косата помалку ми се меси и никогаш не ми е заплеткана а имам предолга коса. Сега го купив и овај ама уште не ми е пробан А од шампон на Pantene страшно многу се наполнив со првут по само едно мијање ми се појави. Се измив неколку пати и замина В канта.