Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Доколку некој ги пробал мицеларните шампони на Нивеа би сакала да слушнам мислење :)

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Го има ли некој пробано шампонов за осветлување на косата и неутрализирање на жолтило? Или ако знаете некој друг шампон со ваква намена да ми препорачате:)

3. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Јас сум мн задоволна од зелениот фруктис на гарниер..

Прикачени фајлови:

• fruktis.jpg
      fruktis.jpg
      Големина на фајлот:
      249,7 KB
      Прегледи:
      19
    На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  4. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Дали некоја го користи шампонот од првата слика? Кај нас го немам забележано, па можеби тие што живеат надвор од државата го имаат пробано.
    7100695a6d4ef32944edaac914aa182d.jpg

Исто така ме интересира и за овие шампони. Мислам дека ги имам видено во dm и беа некаде околу 400 денари. Дали ги користи некоја и дали ви се допаѓаат?
    9fe4317ba109748b01925b9a7e26e54a.jpg

5. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Леле те молам кажи ми кои шампони ти ја правеа косата како грмушка :lol: Јас имам права коса но во последно време толку ми е спласната и безживотна, немам воопшто волумен. Порано имав многу густа и бујна коса но откако се истрижав долг боб ми е катастрофа.. Најчесто земам од шампоните наменети за тенка коса без волумен мислејќи дека ќе ми ја збувнат но залудно :(

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Со речиси сите шампони кои сум ги користела ми се појавувал ваков проблем и потоа не можам да ја скротам косата. Имам остро влакно и природно волуменозна коса, затоа најверојатно ми се случува тоа.
    Многу шампони сменив, веќе не се ни сеќавам што сè сум користела, последен лош шампон ми беше Лореал Елсив арганин резист мислам. И со него го имав истиот проблем.

И Нивеа имаа шампон за волумен од таа колекција која ја наведов, мислам дека имаше мало жолто цвеќе на амбалажата, но не се сеќавам на точниот назив, многу одамна го користев. Штом сакаш повеќе волумен, барај шампон со ознака за волуменозна коса.
    Шампоните за тенка коса мене многу ми ја мастат косата, а и јас имам тенко влакно, но острината и крутоста веројатно си го прават своето.

На buba4e89 и MayDiamonds им се допаѓа ова.
  7. Honey bunny

Honey bunny Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    64
    Како сте задоволни од Биобласт шампоните?
    Земав денес еден за брзо растење на мрзлива коса. Косата ми е плава и споро ми расте врвовите ги третирам со капки и спрееви меѓутоа сакам да чујам искуства. Благодарам.

8. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    20171230_110711.jpg
    Iskustvo so samponov?

9. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    За шампон од мене имаш топла препорака за Schauma поточно виолетовиот. Презадоволна сум

10. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    1.159

Мајка ми го користи, супер е , многу е задоволна , пробај нема да згрешиш. Освен шампонот и регенератор има, во комбинација се топ.

На ana-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lana-95

Lana-95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2017
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    43
    Jaс го користма од космо го земав и преубав е преубаво мириса и косата ми е мека без никакви маски

На sorbet и UnordinaryOne им се допаѓа ова.
  12. The QueenD

The QueenD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    55
    Ги имам пробано скоро сите шампони , моментално сум застаната на Gliss , користам и шампон и регенератор и маска .Тешко можам да кажам дека сум задоволна од било кој шампон ,маска или регенератор пошто имам мрсна коса и тешко се справувам со неа.Ако имате некој предлог за мрсна коса што ви е пробан,би ви била благодарна да го споделите со мене:)

13. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Jас го имав овој розовиов, само во Рамстор го имам видено, околу 240ден-400мл. Убав е, навистина многу убаво ја измива косата. Убаво и долго мириса (иако мене мирисот не ми е нешто најпосебен), после тоа косата лесно се обликува, па дури и без регенератор е многу мека и убава.
    Она што мене не ми се допадна е дека не е за коса која брзо се мрси (како и повеќето шампони за жал, премногу брзо ја мрсат косата). Ама сега сакам да го земам зелениот (тој е баш за мрсна коса) па ќе видам ефект.

Јас многу го сакам овој регенератор, лесно се нанесува, не ја мрси косата како силиконски капки, дава многу сјај и прекрасен мирис. Иако е поскап долго трае (се става многу по малку). Моментално е на намаление во Тинекс.
    И има повеќе видови, преку 6, за најразлични типови коса (само ги нема сите кај нас).
    Се сложувам дека во рекламите е префорсиран (како и се во Пантен воопшто, бидејќи ги имаат едни од најубавите реклами, а во реалност не е така).

На ceca-1, sorbet и UnordinaryOne им се допаѓа ова.
  14. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.132
    Зошто било кој регенератор да го ставам не ми врши никаква работа?! А ставам а не ставам, исто. Шампонот на Палмолив го користам, и ми се покажа како одличен досега.

15. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.192
    Препорачајте ми некој така природен шампон. Имам користено Глис и Лореал Елсеве. Глисот го користев долго време, почна првут да ми се појавува, потоа се префрлив на другиов ама сеуште имам првут. Сега сакам да сменам со нешто поприродно, да ја одморам малку косава.:?:

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Head and shoulders со ментол или лимон земи.Добри се и за првут и за мрсна коса.

@blonde_supergirl пробај го од Кам тој.Со розево капаче.За расчешлување ти треба или?Не знам каква улога ти треба од кондиционерот.

17. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Си ги избрала најнеприродните. :D Обиди се со литарските од афродита. Ако имаш првут секој непроѕирен би ти одговарал. Оној со лук би требало да биде добар.

18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    45.192
    @Feminka22 јаки ми се тие. Ми се исфрла кожата од нив :(
    @OmniaVanitas ти благодарам. А тие на Алверде сте ги пробале ли? Мислам сум читала за нив дека биле добри?

19. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Luminary додека сум на темава зошто сега се сетив, можеш да се обидеш и со Orzene. И тие се добри. А и речиси секој бебешки шампон би требало да биде добар.

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Бебешките се поблаги шампони, не се толку агресивни, но после миење на косата тешко се отплеткува

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.