@Biodevojka морам да те прашам, како ти се чини составот на шампоните од Илирија (бреза, коприва, камилица)? Јас од кога почнав да ги користам, сум страшно многу задоволна. Имам нормална кон сува коса, и потенко влакно што доста брзо се оштетува. Ама затоа имам ненормално многу волумен, комбиниран со многу густа коса и константно растење на нова, што резултира со грмушка фризура кога се мијам со 99% од шампониве. Почнав да ги мешам трите шампона во исто шише. Ги користам веќе еден и пол месец, а косата не ми била поубава. Имам прекрасен, многу интензивен сјај што трае два-три дена, немам скоро ич антени (што практично беше mission impossible) и воопшто не ми се мрси. Ова го комбинирам со маска од Калос, 3 miracle oil од Aussie и еднаш неделно преспивање со маслиново масло. Презадоволна.
Драга пиши го составот на секој од шампоните во темата декларации за да можам да ти одговорам. Не ги познавам овие шампони, па вака не би знаела ништо да ти кажам. Поздрав.
@kala21 Помина скоро месец дена од кога го купив шампонов. Од тогаш го користам исклучиво само него, ја мијам косата 2 пати неделно, и само еднаш ставам шампон. Многу е практично што е со стискање па многу лесно можеш да си прилагодиш колку шампон ќе потрошиш, и да не ти оди бадијала повеќе. Со оглед на тоа дека косата некогаш ја мијам и на 4-5 дена, шампонов ја чисти убаво, пени убаво и не ми ја мрси. За да ми е полесно и да се осигурам дека секаде сум се измила секаде прво шампонирам горе на главата, пенам, ја плакнам, и после шампонирам на задниот дел на главата и зад ушите. (Ова од секогаш вака го правам, се плашам да не не сум се измила позади ) Кога почнав да го користам имав перут и ме чешаше главата, обично тоа морам да го решам со некој медицински шампон ама си помислив да видам дали ќе го биде овој. Ми се намали перутот (имам уште ама многу малку и неприметливо) и не ме чеша главата воопшто. Сума сумарум, стварно ми се допаѓа, има некој мирис на тревки, билки ама го снемува за еден ден, мене тоа не ми е битно. Бавно се троши, моментално ми е стигнат до кај горната линија од налепницата, што значи имам уште барем 3-4 месеци користење.
Девојки каде во Македонија можам да го купам/нарачам овој шампон? И дали некоја го има користено? Не знам дали е во соодветна тема ако не е слободно преместете
Не сум дома, а успеав да го најдам на брезата составот онлајн. Ваљда ке заврши работа, фала ти уште еднаш. Aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, cocamidopropyl betaine, glycol distearate, cocamide mea, sodium citrate, betula alba, parfum, citric acid, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, linalool, amyl cinnamal, benzyl salicylate, CI 42051, CI 47005
Фала многу.Да го дотрошам Corine de Farme па ќе го земамhug: Инаку 3-4 месеци веќе сум со шампони без силикони/парабени и ми "оживеа"косава,немам потреба од маски и регенератори
Здраво драга, агресивна е формулата и има преголема измивачка моќ. Aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, cocamidopropyl betaine бетаинот доаѓа по солта, а треба да биде обратно за да биде избалансирана агресивноста на СЛЕС. Поздрав. Браво браво браво за негата без силикони!!!! Кога читам вакви пораки просто се радувам сама со себе!!!
http://cdn8.bigcommerce.com/s-kxvgu...1057652__48106.1514928123.jpg?c=2&imbypass=on каде во скопје можам да го најдам? Во 3 тинекс маркети бев - го нема, во ДМ фо ГТЦ - го нема. Ја користм маската и е преубава. Сакам и шампонот да го земам
@Biodevojka фала ти уште еднаш. Баш ми е криво, стварно сум задоволна. Ќе барам друго чаре, не сакам да си го расипам влакното..
Препорачајте шампон за бујна коса склона ко мрснење со сувост и фарбање? Не ми одговараат heat &shoulder, palmovile,wash&go,afrodita,shauma...ми прават перут. На Калос нема да има до следната недела.
Јас го земав вчера, дека тука беше многу фален наменет за сува и оштетена коса, одобрен од Биодевојка, утре планирам да го пробам. Без силикони е и на природна база, не би требало да создава првут. Еве што пишува на декларацијата: