И јас имам негативно искуство со шампоните од Alverde. Користам од Balea од линијата Balea professional Tonerde (со кератински третман). Има повеќе видови. Спојлер: Шампон https://media.meindm.at/asset/dmsho...rofessional-shampoo-tonerde--10036503_B_P.jpg
Моментално го користам овој шампон и регенератор од истата линија и генерално сум задоволна, убаво ја негува, не ја плетка, убаво мириса и што е најважно немам испукани врвови иако пред три месеци последен пат се шишав, но мислам дека овде маската игра голема улога, јас ја користам на Балеа со арганово масло.Но имам една замерка, шампонот не прави пена.Не знам на мене ми е многу чудно прв пат го користам шампонот, до сега само регенераторите од оваа линија.Мислам прв пат имам такво искуство, колку и да ставам шампонот не пени многу.До сега го користев тој од коприва на Илирија за растење што е, тој ептен пена прави, може на него сум навикната.
Некоја магија за сува фарбана коса...користам Плус крема за коса, спреови и чуда ама некако не ја бива. И скоро е шишана не е до тоа. Мислам дека колор шампионот ме зезна.
Мене единствен шампон што не ми ја мрсеше косата беше Илирија од Бреза шампончето околу 70 денари, со бело капаче Ниту пак првут од тој шампон фаќав.
Некоја плавуша или друга девојка со оштетена и дехидрирана коса да ми препорача шампон за таа намена?
Јас го користев и ми ја правеше косата залепена и многу брзо ми се мрсеше. Општо од шампоните на Гарниер не сум задоволна.
Devojki ajde preporacajte nekoj sampon za mrsna kosa i so prvut,koristam head and sholders ama go koristam 15 godni i mislam deka mi se prezasiti kosava od nego pa da smenam nesto da ja odmoram