1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Bethany

Bethany Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас Нивеа ич не ги признавам кај нас, мислам дека премногу се различни од оригиналните кај што ги произведуваат а то е нели во Германија. Баш сега брзо кога бев изнакупив се од Нивеа ( од лакови за коса, шампони, за исправање средства, за сјај тоа розевото што прска до не знам какви маски и регенератори) значи нашиве немаат врска. Тој што е шампонот за исправање го зедов од кај нас обичен беше, ич не ми сеше исправена косата. Истиот го зедов и од таму одма се виде разликата, не бев пеглана и сите ми велеа преуба ти е косава и многу ти е права. Одма се виде разликата. И подолготрајни се и во мирис и во се. Плус и цените се каде каде пониски таму, по 1.25 евра ги земав, а овде ти се по 170 ден односно неполни 3 евра. Значи Нивеа и Глисс од кај нас не. Лореал и Шаума можи :)

2. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    јас подолго време користам шампон шаума за бојадисана коса и регенератор орзене и мора да кажам дека сум задоволна барем засега

3. kociraba

kociraba Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Извини,а од каде го купи Elseve Volume и колку пари е?

4. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Го има во сите добро снабдени аптеки Лореал Елсев волумен и околу 180 денари ти е.Има и регенератор,и стварно е добар,сум пробала и јас.Позззз.
    Ова маркети де хахаха :D денес сум тотално изгубена.

5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    За сува и оштетена коса

6. jessica2kay

jessica2kay Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Само PANTENE, го користам веќе 6 години и немам намера да го сменам. Премногу сум задоволна,имам долга коса (120 цм.) и немам никаков проблем за одржување, мојата коса е мазна,свиленкаста и многу јака,без расцветани врвови или првут (првут ми се појавува еднаш годишно,во пролет,одма си земам пантен против првут и проблемот е решен) ги имам пробано сите но сега најубав ми е PANTENE aqua light! :up: :up: :nod: :)

7. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.488
    Баш се мислев да земам пантене против првут ама читав се жалеа на сајтов доста девојчиња дека од пантене им опаѓала косата.

8. ripkata

ripkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    68
    Порано го користев Озон или орзон појма немам како е ( тој со пиво што е ) и ич не сум задоволна од него .Цела коса ми се нарпави со бели снегулки и сега користам Шаума со мирис на праска,и океј е додека не надјдам подобра . : )

9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Со шампони често експериментирам ама најмногу ми одговараат оние во чии состав има камилица, зелен чај и такви тревки, а регенератор земам од oriflame еден од кокос што е. Ептен ми се бендисува супер мазна ми ја прави косата :wasntme:

10. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    26
    Јас користам шампон Orzene Beer. Има за мрсна,нормална и оштетена коса,јас го користам за мрсна 
    бидејќи од време на време знае да ми се појави првут.
    А како регенератор ја користам маската од Genera. :rofl:

11. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Го користам светло синиот шампон од Авон што е против првут, и од тогаш раат си видов. Од ко го користам од првут ни П немам.
    Инаку регенераторите почесто ги менам, но во последно време го користам оној розовиот на Нивеа и супер ми одговара. Многу убаво ми мириса. :$ Дури од ко ќе ја исплавам косата мирисот се задржува. :wasntme:

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Денес...поминав 10 мин во маркет душкајќи го шампонот од калинка на Гарние...ми одеше да го испијам. Го користел некој?!Евтинија е,па ме кочи моментот колку пари,толку музика.Море ќе си го купам,пена у када да си праам ако ништо друго!

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Ахам, јас го користев едно време - преубаво мириса, косата ти е џоа росна ливада, лепршава и привлечна, илјадници пчели ти се збираат :D
    Не озбилно, супер е шампончето, навистина го користев и бев задоволна.

Битно ми беше да не ме чеша главата - и не ме чешаше.

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Тој беше со пивскиот квасец нели? :^) Го имам, заедно со регенераторот.
    Беа по 99 денари за 250мл, сега цената во повеќето големи маркети е 69 за истите, а 99 за оние од кои има 400 милилитарска големина, ама шампонот и регенераторот се топ. И велелепно мирише, мх, мераци... :inlove:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Ej еј не бе,тоа беше Орзен со пивски квасец.Ова со калинче убаво,леле,леле,што ќе праам со него,вие немате поим бе!Ќе се бањам!!!! :D
    Ваљда паше на виткана коса.Едвај чекам да одам да си го купам,макар животниве по дома да ги бањам со него!

16. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Овој ли?

Иде на виткана коса, без гајле.

17. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Лажеш ко слон! :!:
    [​IMG][​IMG]
    Воа ли?
    Garnier Ultra naturals Pomegranate & beer yeast
    Права сум ко стап за чукање ореј! :wasntme:

А овој од Пирамид е за обоена, тој попрекрасно мириса. :$

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.067
    Сеа му збунивте,не знам кој е од овие два,ама важно има калинка!!!
    Ако е твојов Мерлинке,опрости недогледувам баш-баш,до душа ја видов само сликичката со овошјево! :D

Значи оди со виткана,мојт ондак!

19. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ако е мојов :wasntme: е за тенка и масна коса. Може да ти ја дозбувне, ама да ја растажи не. :lol:
    Овој црвениот е од арганово масло и брусница и е за обоена, го користев и забележав посебен сјај на косата.
    Тамбс ап за двата од мене.

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.790
    отсекогас си имам мака со првут...моментално користам

Прикачени фајлови: