1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Првиот од тие Гарниерот е за обоена коса од арган масло и брусница а,вториот за волумен за тенка коса со калинка и пиво.
    Да ви се умешам :$
    Јас од овие Гарниеров го имав користено тој со Алое Вера и беше ништо посебно,обичнен шампон,без некакви резултати.
    Ама,пак јас ме привлече мирисот на тој со Манго што е за кршлива коса(ма да јас немам кршлива коса),и беше солиден,убава ја правеше косата.
    Пак,привлечена од мирисот го земав овој со калинка,ама не само и од мирисот,туку и ми требаше волумен,се чувствувам како со едно влакно на косата од постојаното пеглање |( Ии резултатот беше убава коса со волумен и сјај,па може да се рече истите резултати ги дава со Лореалот за волумен,тој лилаковиот.А е дупло поефтин :!:

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  2. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Od Avon shampon i regenerator za volumen na kosata

3. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Јас се извинувам за збрките, брусница, калинка - ма све је то мени исто :D

Мерлинка го има вистинскиот одговор :)

4. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    4.776
    Го земав денес шампонот.Ако некој го користи нека пише дали е добар :)

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Барут ! :x
    Шампонот е толку силен и концентриран, косата после тоа е невидена метла!
    И' го подарив на мајка ми, нејзе и' бил супер. |(

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyDaget

LadyDaget Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    прочитав негде дека е многу добар бидејќи имаш таму 3x ултимејт рипеар пробај па кажи како е ! :rofl: ;)

7. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    4.776
    Еве се бањав,ја исушив со фен.Крута ми е многу,али некако ми ја исправи без фенирање.Со силиконски капки ваљда ќе биде добро.

8. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Да ве прашам женски нешто..Мојава коса е нормална кон масна на коренот а од средината па до врвовите ми е многу сува.
    Е прашањето ми е де,дали можам да ја мијам косава со шампон за сува коса или ќе ми ја мрси ? :^) :$

9. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Извинете вака што пишувам пост под пост,ама помина времето за редактирање :worried:
    Да ве прашам дали шамониве ги има кај нас :
    За овој
    знам дека го има,ама другиве ?

10. jessica2kay

jessica2kay Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    не знам за другите, јас 6 години немам никаков проблем со PANTENE,ниту опаѓа ниту нисто ич! пробај па ке видиш. до сега на сите што сум го препорачала не се жалеле, јас користам шампон и балсам... а бе шооо заљубена сум во косата :rofl: :l:

11. jessica2kay

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    najubaaaaaaaaavvvvv :rofl: jas i balsamot go koristam

12. jessica2kay

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    PANTENE PANTENE i samo PANTENE 6 godini, nekolku pati imam napisano (ke ispadni deka se falam) imam 120 cm kosa i preubava e, sekoj 6 nedeli gi kratam vrvovite i sekoja vecer so PANTENE ja mijam, ima 1 mesec kaj sto ja miam so noviot PANTENE aqua light i balsamot zaedno, uste poubava mi e :rofl: prezadovolna sum

13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Го дотрошив Лонг & Бјудифл од Авон ,добро ја чистеше косата ,ама некако многу ми ја сушеше.

Сега веќе една недела ја мијам косата со Брезов од Фрутела ,прекрасен е ,што е важно не содржи толку хемикалии и косата ми е како свилена ,извонредно сјајна и значително помалку ми се мрси .

Летно време ми се случувало секој ден да ја мијам од мрсење ,а со овој еве ( додуша краток период го користам ) ама ми се мрси дури после третиот ден .

Ќе продолжам да го користам ,редно е да ја одморам косава од сите вештачки супстанции со кои ја малтретирав до скоро .

За регенераторот - си останувам лојална на Лореал 5 ,белиот .

Многу убаво мирисаат Брезовиот шампон и овој регенератор во комбинација . ;)

14. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Лонг & Бјутифол мене ми беше прекрасен,косата ми беше свиленкасто сјајна,со волумен,мека..Мераци.
    Штета што го нема вака да си го купиш туку мора да чекаш да ти го донесат |(

Инаку,сега јас користам Глис шампон во комбинација со Шаума регенератор и Гарниер маска(ја дотрошувам).Се изненандив колку добра комбинација се,ама шампонот особено ми се свиѓа.Кремаст,со прекрасен мирис,веднаш ја омекнува косата.Регенераторот е добар(иако јас избрзав малку во темата од кои производи сте задоволни а од кои не? :$ ),еве мирисот на малини уште ми седи во коса а ја немам измиено 3 дена. :tmi:
    Еве ги кои се :

15. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Јас ги користам Dove и презадоволна сум од нив :inlove: Поклон од дечко ми се + маската за коса :)

[​IMG][​IMG]

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653

Е јас ваков шампон си користам и ми е најдобар, ниту ме чеша главата, ниту првут...
    Се изнададов пари за секакви шампони Глис, Лореал; Гарниер, Нивеа, Шаума...абе нема каков не сум пробала, сите одлични првите две-три миења, после последици чешање, првут, некои како бубулици низ коса и тако даље.
    Ова шампончево класика си е, евтинко е, а на мојава косица совршено и одговара.
    Не е многу јак, барем така го осеќам, и да, нема некој којзнае каков мирис ама одличен е.

Регенератор во моментов не користам но задоволна бев кога го користев овој на Шаума
    [​IMG].

Сега ја користам маска на Глис,
    но понекогаш земам и Генера за промена за да не се засити косата.

Зошто користам и од спрејовите на Глис, мислам дека ако ставам и регенератор ќе биде премногу ќе ми се угуши косицата :) .

17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Имате во Супер Тинекс, Нивеа шампон плус гратис регенератор. Само за инфо :)

Да го редактирам мислењево и да кажам дека го користам Dove против првут и не користам регенератор, туку маска.
    Маска почнав да користам од скоро и ја користам онаа од Неутро. Кога купував маска не ми се фрлаа пари за Лореал, ми беа потребни за друго. Сега за сега, задоволна сум од Неутро, си го дава ефектот кој го барам :)

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Моментално сум на Палмолив виолетовиот за волумен.
    Прекрасен, барем за мојата коса, ја прави сјајна, здрава на изглед и мека на допир.

Го имав и белиот и розевиот на Палмолив, од сите сум задоволна, уште кога ќе им ја видам цената за 400 мл. ми се оди да го гушнам шишенцето од среќа.

Се зареков дека повеќе нема да фрлам пари на скапи шампони. И точка.
    Посебно не Нивеа и Елсев.

Од Гарние и Глис да речеме дека сум малку задоволна.

Шаума ми се онака, ок.
    Не сите, го барав овој пред некој ден, но го немаше никаде. :(

Регенератор не користам.
    Си ставам маска.

19. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Еј! Си го купив тој од Гарние шампонот и регенераторот, калинка&Скопско, и да, морам да потврдам дека преубаво мириса ама, косата ми е сега сено.

Уште повеќе ми се навитка, уште повеќе се разбушави, и сеа сум Амазонка спремна да силувам по некој машки примерок - ху баба ху! :wasntme:

Така да Лилит беше во право, за толку пари - толку музика. Јас бесплатно си ги добив трубачите од Врањанска гуча - не знаете кое чаје шукарије го имам на главава, журка! :D

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ова ти е зашто лажеш! :!:
    А кој лаже, тој краде и вошки има :bug: и на чатија спие и фараони мумиски за дечковци има и ишка муви во ниедно време.
    :devil:

Мене ми е добар. Наааа... :muscle:
    :emo: