Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Искуство дали некоја го има користено шампонов од Tiande?
    И дали делува на оштетена коса.:) unnamed.jpg

2. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Јас го немам користено ама ако ми оставиш декларација ќе можам да ти кажам нешто повеќе

На Ladyy* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    @beautys20 моментално го користам,за волумен немам нешто приметено дека прави ама убаво мириса, нежен е, убаво ја мие косата ама секако ќе ти треба да ставиш регенератор или маска после тоа. Од овие алверде шампониве косата ми расте како луда скоро од сите сум задоволна освен од тој со кокос не пени баш.
    @Biodevojka што мислиш за регенераторов на Балеа? Во ред ли е составов? Го купив ставив еднаш и убав е ама ме интересира составот :)
    DED88CE3-EDA0-4029-AF26-1FF6958F354B.jpeg

На Biodevojka и beautys20 им се допаѓа ова.
  4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Убава е декларацијата. Бехетримониум хлорид иако не е комплетно природен јас го сакам не е штетен и прекрасно ја омекнува косата, потоа има пантенол, масло од арган, кератин и што е најважно системот на конзерванси е природен....Навистина ми се допаѓа. Ова е на Балеа? Не сум го забележала.

На beautys20 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  5. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Да, овој е :) 99 ден. Инаку ти благодарам многу :l:
    9D4938EB-0924-47B2-A9E1-15A846CF490A.jpeg

На душленце, koritsaki, Кена Рис и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Го ставам на листа на балсами за препорака, а може да го земам и за проба. Фала ти многу што ми го покажа.

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Vidi go i toj na Balea so vanila i bademovo maslo :)

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    Шампони на пантен, да или не? Земав од алверде воопшто не пенат, мислам дека цел ќе го потрошам до десетото миење.. И балзамот од алверде не ми ја омекнува доволно.. Барам шампон неколку месеци никако да си најдам :whew:;(

9. Рапунзел.*

Рапунзел.* Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    859
    Screenshot_20200914-123134_Instagram.jpg 20200914_174555.jpg

@Biodevojka
    Би сакала да се консултирам,фарбана ми е косата,сега е израснато фарбаното останато е малку на краевите и сакам да ја пуштам мојата коса,моментално ми е сува и без сјај. Кој од овие 2 шампони е подобар? До сега ја миев со хед анд шолдерс ама сакам да поминам на чист состав. Благодарам

Сега прочитав дека и на Уртекрам ги фалат многу шампоните за сува коса.. можеби таков ке земам..

Последна измена од модератор: 14 септември 2020
  10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга мене лично и двата ми се допаѓаат. Можеби за нијанса повеќе Др. Конопка. Како марка генерално ја обожавам. Точно е и на уртекрам се прекрасни особено оној детокс со зелен чај. Тој ми е фаворит.

На Рапунзел.* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.473
    @Biodevojka
    Ќе може една препорака за мене?
    Имам многу густа коса, не ми е ни сува ни мрсна нормална е, барам шампон да ми ја направи сјајна и мека, ама не до степен да ми е сплескана, туку сакам и волумен. Глисс жолт на пример ми ја прави убава, ама барам некој природен, цена до кај 500ден.

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга секако дека може.
    1. шампон со нордиски бобинки на Уртекрам го користев лани и бев доста задоволна има убав ефект врз косата. Околу 400 мкд горе долу.
    Ја имам тенко влакно и не користам многу балсами па еве го ефектот од шампонов кај мене (на времето кога бев плавуша)

2. Ома гертруде шампон го користев пред две години и ми се допаѓаше ефектот врз косата. Иако пишува за сува може слободно да го земеш затоа што храни и дава убав сјај. Околу 260 или 270 мкд.

еве го ефектот од овој шампон кај другарка ми (заедно се шлакавме со маски и што се не во Рим)

3. Алверде шампон за волумен со бамбус

Од овој за жал немам слика од ефектот, ама мора да кажам дека генерално алверде се убаво формулирани. Ја оставаат косата мека и убава. Ито така и тој со кафеин даваше многу убав волумен еве за кој станува збор

Алверде се некаде околу 150 или 160 мкд.

Еве пробај некој од овие четири секако одбери ти самата што најмногу ти се допаѓа. Намерно ставив и слики од употребата на шампоните за да видиш горе долу каков е ефектот. Секако сите сме различни, па се надевам дека она што ќе го одбереш ќе ти биде баш по мерка.

На koritsaki, eliesaab и MarigoldA им се допаѓа ова.
  13. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    Изгледа само мене алверде не ми одговара :( шампонот тешко пени, морам да ставам дури 3 пати на секое миење, а балзамот воопшто не ми ја омекнува.. Да пробам со друг балзам?

14. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Кој го користиш на Алверде? Смени го не помагаат баш многу

15. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Индивидуално е секако ако не ти одговара смени. Многу е важно и како ја миеш косата. Најправилно е шампонот да не се нанесува директно на темето на главата туку претходно малку да се раствори во една чашка. Стави мала количина од шампонот (онаа што би ја користела кога би ја миела косата) и додади малку вода околу 2 до 3 прста вода. Убаво измешај и ова се нанесува на влажна коса. На овој начин прво шампонот е поблаг бидејќи е малку растворен и е подобро за темето на косата, а второ пенливоста е подобра бидејќи веќе во контакт со водата пени. Ако сакаш има многу други убави шампони кои може да ги пробаш и кои не се премногу скапи на пример оние кои веќе ги напоменав на Ома гертруд270 мкд , Уртекрам околу 400, Др. Конопка 380 мкд...не мора да биде алверде секако. Кај мене на блог за поголем дел од нив ќе најдеш рецензии о објанување на декларацијата со слики од ефектот секако. Пробај, смени можеби ќе ти биде подобро. Поздрав.

На koritsaki и Dodo1 им се допаѓа ова.
  16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    Со кофеин, овде прочитав убави препораки ама ништо.. Се мислам на пантен да земам да пробам

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Мислев балзам користиш на алверде дека тие стварно не помагаат а шампоните мене ми се ок.
    Од Алверде најдобри шампони според мене се од авокадо и кива. Но ете можеби не ти одговараат. За пантен имам читано дека многу им паѓала косата и дека се доста агресивни. Ако сакаш нешто по природно пробај ги и на Балеа шампоните јас користев еден со алое вера воопшто не беше лош. Мене лично шампони со силикони не ми одговараат затоа што косата брзо ми се мрси во корен а надоле ми е сува и безживотна, тешка и брзо ми се заситува и ги избегнувам.

На Luminary и Biodevojka им се допаѓа ова.
  18. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    И јас тврдам за алверде авокадо...најдобар од целата нивна линија.
    Балеа шампоните според мене се идеални како преодна козметика. Кога сте подготвени да од комерцијална козметика преминете на природна и органска без да ве фати депресија кога ќе ја видите косата откако ќе ги исчистите силиконите. Балеа не се комплетно природни, ама што е најважно немаат силикони и ми се допаѓа системот на конзервирање. А гледам дека во последно време ги прилагодуваат формулите кон што поприродно. Една членка на форумот ми покажа балсам од Балеа (не ми текнува која девојка беше) и да ви кажам преубав состав со одлично омекнувачко дејство.
    Инаку драга секоја чест го опиша точно дејството на силиконите врз косата...:clap:

На Dodo1, Kimberly11 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    Значи следно купувам балеа фала ви, ќе пишам како ќе ми одговара

На Kimberly11 и Biodevojka им се допаѓа ова.
  20. Marina*F

Marina*F Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    267
    Балеа Профешнл, во туба што се земи. Другите се ужас

На Dodo1 и marija305 им се допаѓа ова.