Дали некој го има користено шампонот здраве актив со глина против првут и мрсен скалп,и какви се резултатите?Мене ми го препорачаа овој во аптека и го земав. Јас имам многу мрсна коса,после 2ри,3ти ден ми се мрси иако пробувам да не ја мијам често,1-2 пати неделно ја мијам.
Драга двапати неделно е осема доволно да ја миеш косата, убаво правиш. Повеќе не е препорачливо, освен нели ако не си спортистка, пливачка итн или правиш активност каде секојдневно се потиш. Овој на здраве го немам пробано, ама може да ти кажам дека од сите шампони кои ги имам пробано (имам пробано еден куп на Алверде, На др. Конопка, на Ома Гертруде, итн) кај мене лично најдобар е покажа овој на Уртекрам со злен чај Anti Pollution со зелен чај не е специфично наменет ни за масна ни за првут, ама така добро мие чисти (а воопшто не е агресивен) што три дена после миењето косата е чиста. Барем ова беше сличајот кај мене. А верувај имам пробано еден куп шампони не знам ни самата колку (секако само природни ни во лудило не би користела шампони со силикони). Се надевам ти помогнав.
Јас по препорака на @Biodevojka почнав да ја мијам косата со шампон алверде од авокадо еве веќе 2/3 пати и немам зборови...шампонот пени многу и косата веќе не е така сува и оштетена. Моментално не ставам никакви маски и балсами за да ја опоравам,но со овој шампон од алверде веќе има резултати
Супер драга, многу се радувам. Алверде авокадо е одличен за сува коса. Има прекрасна формула и верувај кога за првпат ја видов криво ми беше што јас не сум ја измислила ахахаххаа секоја чест на хемичарот. п.с. @Mony18 доколку сакаш може да правиш маслени третмани барем еднаш неделно. Одбери некое убаво масло на пример арган или кокос, нанеси го на благо навлажнета коса и остави да делува околу 30 мин. Прво стави ќеса а врз неа пешкир и може да загрееш кратко со фен за да има топлина подобро да делува. Запомни дека косата треба да биде благо навлажнета. Поздравче.
Мене ми се мрси косата втор, трет ден после миење отприлика, дали со овој од алверде со авокадо би ми се мрсела побрзо?
Здраво овој на алверде со авокадо е за сува коса, па доколку имаш масна коа, можеби подобро е да земеш некој друг од алверде или некоја друга природна марка.
Директно увезен од тајланд (???) со арабски текст на шишето (???) и таква генеричка порака коментар што и да е, тежок скем изгледа.
Jas go kupiv neodamna toj sampon, od Zdrave so Glina, bidejki imam alergii/prvut/seborea (glavata me cesa i se pravat kako strupki prvut) od site normalni samponi i mozam da koristam samo protiv prvut od Selsun ili Esi, pa go kupiv ovoj i mozam samo da go pofalam, za tie pari..bravo. Site samponi sto se za problematicen skalp se izgor skapi i malecki, no ovoj iskreno me iznenadi. Zemi go toj so limon ako go najdes, toj e za mrsna kosa mislam..nema da se zeznete. Cel zivot maka macam ama sega kupiv od tie samponi 4 razlicni sisinja pa ke pisam ako ima nekoja promena.
Здраво, денеска купив ehoton и ако знае некоја како се употребува и како се нанесува пред или после бањање?
Дали некоја го има користено шампонов? Го земав пред некое време, бидејќи беше на акција во Зегин ама некако ми е чуден. Не пени воопшто (како и што си пишува на паковањето), но повеќе личи на регенератор отколку на шампон. Вчера ја миев косата, денес ми изгледа како 1 недела незмиена. Ваши искуства?