Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    Дојдов да ги пофалам шампонот и регенераторот на balea professional. Ги земав розевите, овие на сликава. И волумен ми дава, и лесно се расчешлува, косата не ми е веќе дехидрирана и сува на врвовите и преубаво мирисаат. За помалку од 200 денари, топ комбинација. Си ја оправив косата :inlove::emo:
    Да напоменам дека прво го пробав на алверде со кофеин заедно со балсам и ги фрлив. Мојата коса воопшто не може да го поднесе, не пенеше, ми ја плеткаше ужасно едвај ја чешлав после миење, никаков ефект немав. Катастрофа, не би му дала втора шанса Screenshot_20201104_130208_com.android.chrome.jpg

Последна измена: 4 ноември 2020
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.800
    Допаѓања:
    11.253
    Предложете ми шампон и маска за коса за брановидна / виткана коса, со мрсен скалп кој истовремено нема да ја сплескува и ќе го одржува волуменот, моментално користам еден за волумен од Белина ама барам некој друг, овој баш не ми одговара за мојата коса, инаку волуменот супер го одржува :).

3. little.doll

little.doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    23
    Знаете ли каде можам да го најдам шампонов? По можност во Прилеп некаде

Прикачени фајлови:

4. skin.aficionado

skin.aficionado Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    59

На hermosa и beautys20 им се допаѓа ова.
  5. LolytaS

LolytaS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Здраво. Би сакала да прашам, дали го имате пробано овој комлет од алое вера и како сте задоволни? Благодарам

Прикачени фајлови:

6. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    812
    Две другарки со сосема различен тип на коса, ми го препорачаа шампонот од бреза на алкалоид..Косата престанала да им паѓа, скалпот им се исчистил од првут и бубулици што ги имале, косата не им се мастела толку многу, врвовите биле нахранети..
    Мислење или слично искуство?
    И ако може да ја замолам @Biodevojka да каже какво мислење има за составот на шампонов.. Благодарам :inlove:

Прикачени фајлови:

7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга мило ми е за твоите другарки, ама ако ме прашуваш мене формулата е многу агресивна. По Sodium Laureth Sulfate (кој е примарен суфрактант) доаѓа Sodium Chloride (морска сол) па Cocamide DEA што ми кажува дека базата е агресивна. Обично по примарниот сурфактант треба да дојде бетаинот па дури после морска сол за да се избалансира агресивноста на примарниот. Јас за себе лично никогаш не би го земала. Ти секако имаш право на избор, така да оставам на тебе. Поздрав.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. yefua1

yefua1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    dali nekoj gi ima probano ovoj sampon, regenerator i maska za kosa?

Прикачени фајлови:

На GlowGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.594
    Допаѓања:
    40.031
    Препорака за шампон против опаѓање? На маж ми почна да му опаѓа, па бараме чаре иако е генетски ама да пробаме.

10. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.443
    Допаѓања:
    5.894
    Го обожавам овој регенератор, иако е поскап, трае предолго време. Го купив од Веро.
    За маска, исто ја користам оваа, и ми се допаѓа.
    И со двата производи чувствувам „драматично" расплеткување на косата.

Последна измена: 16 ноември 2020
    На f.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.800
    Допаѓања:
    11.253
    Пробајте со некои органски, за ваков проблем, многу важно е посебно поради опагање какви се состојките во шампонот. Јас пред некоја година имав користено Фитовал и Алпецин, тогаш и немаше некој избор на органски, ама не бев задоволна а и не се органски.
    Провери на страната на Белина имаат органски, малку се поскапи ама барем знаеш дека нема да ставаш јака хемија.

На eva993 и Emotional123 им се допаѓа ова.
  12. eva993

eva993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    525
    Кај мажите не знам колку ќе биде делотворно заради тестостеронот, но вреди барем да се проба. Видете со оној против опаѓање што е од Конопка.

13. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    32.713
    Ја имам пробано само маската, но од банана. Не знам дали имав преголеми очекувања, но не бев задоволна. Косата ми беше исплеткана и едвај ја чешлав. Исто како ништо да не сум ставила. Само мирисот ми се допадна :D

14. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Не делува добро кај сите.
    Мајка ми кога го користеше се наполни првут.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. the_queen15

the_queen15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    55
    Дали некој го има користено овој шампон и дали помага за раст на косата? И која цена е отприлика?

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.058
    IMG_20201124_165549.jpg Дали имате искуство со шампонов од афродита, со арганово масло? @Biodevojka што ќе кажеш за составот

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Значи вака. Многу шампони ми го сушат скалпот и веќе вториот ден од миењето, почнува ужасно да ме чеша и косата после 2 дена ми станува како недела дена не измиена.
    До сега го користев Head and shoulders можеби година дена и ја миев на дури 5 дена и тоа не ми беше многу мрсна. Сега си реков дај да сменам, купив еден од Балеа, и не можам да си ја поднесам главата, едноставно ужасно е.

Препорачајте ми некој шампон што не би ми влијаел вака (колку сака пари нека е).

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.695
    Допаѓања:
    6.618
    @Cinnamon Bun На бившиот баш му имав земено од Lush - Soak and float тврд шампон за чувствителен скалп, имаше и првут и брзо му се мрсеше косата, и задоволен беше. Го испробав и јас неколку пати (немам првут јас) и супер ми ја правеше косата, мека и свиленкаста. Другарка користеше еден друг шампон против опаѓање и брз раст на косата од Lush исто, за раст немаше ефект, ама она има ептен комплицирана коса, мрсна, безживотна, ептен тенко и кршливо влакно, врвовите и пукаа цело време, и ок и се покажа. Ги имаш сите шампони на страната на Lush, види ги сите, прочитај го објаснувањето, за да видиш кој најмногу би ти одговарал.

Моментално другарка ми користи шампон и регенератор од Алверде од авокадо и е задоволна исто. И исто има приметено дека убаво формулирани шампони (природни или поприродни барем) на база на арган убаво и влијаат. Ти ја кажувам неа зошто ми се чини сличен проблем имате со косата.

А Head & Shoulders е катастрофа шампон, преагресивен е и ич не е природен. Во моментот може да ти помага дур го користиш, ама многу ти ја упропастува косата in the long run. Може и Балеата затоа така ти влијаела, зошто си го сменила овој, а Балеа е поокеј формулиран во секој случај.

Пробај некои од овие предлози, може ќе ти се погоди некој.

На Justicija, Luminary, Cinnamon Bun и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Aqua, Sodiaum Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Betaine = агресивна формула. :(

За мене бр. 1 е овој

останува најдобриот шампон шт сум го користела. Специјална формула за луѓе како на во загадени средини (ообено Скопје). За истиот имам направено и рецензија еве повели линк ако те интересира да прочиташ и да видиш слики од употреба.

https://biodevojka.blogspot.com/2019/03/anti-pollution-urtekram.html

На anetass, thelittle17, Justicija и 3 други им се допаѓа ова.
  20. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Lavera sensitive шампонот, го има во Космо и Белина :)

На Cinnamon Bun му/ѝ се допаѓа ова.