Мене овие два ми се погодија за масна коса , задоволна сум инаку менував шампони на една недела.. плус и составот им е добар
Задоволна сум од шампонот на Hair Evolution за сува коса ( Aqua Booster ) како ми ја храни и хидратира косата е нешто неописливо, со тоа што имам густа коса. Само сеуште е рано да кажам повеќе, сакам да видам дали ќе ја ''скроти'' и ќе биде уште поубава и поздрава и посјајна.
Не би знаела да ти препорачам конкретен производ, туку метод на миење на косата- reverse shampoo method. Односно, прво малку ја наводенуваш косата на врвовите (може и сува, ама на влажна коса подобро се апсорбираат хранливите состојки), ставаш регенератор/маска, оставаш да делува 10 мин и потоа на вообичаен начин се миеш со шампон. Вака скалпот не би ти се месел, коренот ќе има волумен, а врвовите ќе бидат нахранети.
Искуство со овој шампон? https://www.bellina.mk/p/1001/hair-evolution-be-curl-shampon-za-vitkana-kosa-245-ml
Здраво, доколку може да ми препорачате шампон за коса без сулфати и соли, планирам да правам кератински третман па имам читано дека се препорачува таков шампон да се користи бар на почетокот за да се продолжи траењето но, се што пребарав се некои продукти што не се достапни кај нас или со енормно високи цени.
Јас имам сува коса, мене убаво ми делуваше. Косата ми беше помека и полесно се расчешлуваше. А и многу убаво мириса.
Го има некој пробано? Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Laminaria Saccharina Extract, Arginine, Eleutherococcus Senticosus ExtractWH, Caffeine, Picea Obovata Needle ExtractWH, Angelica Archangelica Root ExtractWH, Myrica Gale Flower/Fruit/Leaf/Twig Extract*, Ribes Nigrum Leaf Extract*, Phyllanthus Emblica Fruit Extract*, Citric Acid, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Glycerin, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Hexyl Cinnamal, Linalool. @Biodevojka добар е составот?
Кои Гарниер Фруктис шампони ги има во Дм освен со алое и лубеница? И дали сте пробале некој да споделите кој за каква коса е/каков е Јас имам масен корен и суви врвови.
Jas koristam Garnier Bothanic Therapy od almond milk i ricin(pishuvam na angliski bidejki ne znam Kako e prevodot) i mnogu sum zadovolna. I šamponot i regeneratorot se mnogu dobri.
Здраво драга, составот е добар формулата е убаво избалансирана и без силикони, ама за жал го немам пробано и не знам да ти кажам каков ефект има. Од аспект на декларација имаш ок.
Сакам со сите вас да споделам два производи кои ги користам во последен период и од кои навистина сум задоволна. Станува збор за овој шампон за регенерација на оштетена коса и креатинскиот спреј за нега на косата Особено сум задоволна од спрејот кој е единствен што досега сум го нашла на база на кератин без силикони. Го користам со испрскување на косата по миењето (на малку засушена коса со пешкир) и потоа сушам со фен за да се активира врз влакното. Еве слики од употребата на производите. На оваа слика косата ја имам засушено само со прсти (без употреба на четка) А на оваа подолу косата е исфенирана со четка
Здраво девојчиња. Да ве замолам ако знаете да ми препорачате некој делотворен шампон и маска за суви врвови? Косата не ми е оштететена, ја кратам редовно на два до два ипол месеци, апарати на топлина како фен, преса користам ептен ретко ( дали еднаш до два месечно) меѓутоа многу брзо почнуваат да ми расцветуваат.врвчињата. Сакам да ја пуштам барем некои 10тина сантиметри да ми порасне ама од што брзо ми расцветува тоа што ке ми порасне-го шишам и така во круг се вртам веќе две години