Со белиот немам, ама розевиот и зелениот за сува/оштетена коса се фантастични. Верувам дека и овој е одличен.
Sampon nikako Head&Shoulders hahahahaha. Samo mi bese dobar prvite 2-3 pati potoa katastrofa, go koristam samo koga zabelezam prsa inaku vak koristam od tiande so nekoj koren vnatre e i iskreno mnogu ubav sampon, isto za mrsna kosa, kosata porano mi se mrsese na sekoi 2 dena sega na sekoi 4-5. Maskata ja koristam isto od tiande od istata kolekcija so nekakov si koren, porano koristev na MAYI vo violetovo pakovanje bese i bev zadovolna posebno zatoa sto imam kadrava kosa i retko mi se pogoduva nesto. Koristev samponi i na Marc Anthony i na Ice Cream go portokalovo pakovanje i ne sum zadovolna. Posle mienjeto kosata me cesese i mi se mrsess odma vtoriot den. Eve najzadovolna do sega od Tiande i od Mayi maskata za kosa.
Od tiande toj eden so koren , ne znam kako se vika iskreno ke prikacam slika i vidi si, inaku poskap e ama vrede i ne ne sum clenka na tiande stvarno se isplakaat samponite i stvarno se dobri hahahahaaha, isto dobar mi bese na syoss( ako se pisuva taka) i na mayi od dm, i od apteka eden ketokonozol ( mislam deka se vikase taka ) stava se pred obicniot sampon sto si go koristis i so nego prgo se izmies postoe 5 min,isplaknes i potoa uste ednas so obicen sampon ( mislam deka taka se koristese, ne znam, go koristev posleden pat pred 1ipol godika ama mi pomogna mnogu i od togas sum nemala prvut i prodolzuvam sega da si ja mijam so ovie 4 samponi sto ti gi nabrojav,gi menam na 3-4 meseca i kosata mi e super) isto ne e ni mnogu skap, 270 mislam deka e
Кратка рецензија за оваа колекција: Шампонот е одличен и мирисот е интересен, мириса слатко и свежо во исто време , иако моја замерка е што не се задржува долго време, можеби и до мене е не знам, ми поприма мириси мојата коса посебно кога некој пуши до мене ама битно косата ја остава многу хидрирана и некако многу лесна и bouncy(не можам да се сетам како правилно да се изразам на македонски срамота), како на рекламите.Јас имам мрсен скалп, а суви врвови и одлично ми ја негуваше косата. Од регенераторот, не сум задоволна, мирисот е чуден, формулата е премногу течна и не осетив никакви бенефиции од него некако е непотребен, може да се помине и само со шампон и маска од оваа линија. Маската е одлична, 10/10 може да се користи и во комбинација со овој од истата линија и со некој друг шампон, јас имам потрошено две-од алое вера и таа од макадамија и можам да кажам и двете негуваат, само разликата е тоа што таа од макадамија поубаво мириса.Од оваа линија, маската дефинитивно вреди да се купи.Се на сé давам оцена 9/10.
Шампони имам користено на Алверде тој за против првут од рузмарин и тој со авокадото, тој со киви за волумен и сум била задоволна , а од балзамите нивни не сум. Маската од авокадо е супер
Дали може да ми предложите шампон за многу сува коса? Да биде погоден за честа употреба... Косата ми е здрава, не е оштетена. Користев неколку од Garnier за сува коса ама како да не ми делуваат веќе.
Девојкии, предлог кондиционер кој е погоден за co-washing односно тотално исфрлање на шампонот? Се мислам за алверде во однос на едноставноста па ако може некој збор и за нив. П.С. станува збор за многу кратка коса затоа се одлучувам на ваков чекор.
Вака женски ми треба помош, не за мене, за мајка ми го користеше со години овој шампон и многу и одговараше (нема првут или проблем со скалп, ама супер и беше) Веќе една година го нема во продажба , и не може да нсјде некој сличен , сега го користи исто на Alverde со малини family pack , ама не и се допаѓа. Предложете некој од Белина или од ДМ што е стварно ист како овој. Мислам во составот има рузмарин
Јас би ти го предложила Balea Professional, има повеќе видови, но јас го користам овој и сум доста задоволна. Го има во ДМ, цената му е 99 денари, го користам со маската од истата линија на Балеа (59 денари е) и до сега се покажа како најдобра комбинација, косата ми се згусна, лесна е за расчешлување и најбитното, го нема веќе тој сув изглед и испукани врвови. Еве како изгледа *Да надополнам, косата ја мијам преку еден ден.
Има на Уртекрам шампон со рузмарин. Само не сум го пробала. Ама не му е намената против првут, туку за тенка коса и слабо влакно. Нека го проба.
@koritsaki има потреба за регенератор после Lush Jumping Juniper? Се плашам да не ја остава косата груба Мојата не е фарбана ниту сува, но е краток боб па маски и регенератори ми ја сплескуваат.