Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    7.235
    Со белиот немам, ама розевиот и зелениот за сува/оштетена коса се фантастични.
    Верувам дека и овој е одличен.

На __Nina__ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Sampon nikako Head&Shoulders hahahahaha. Samo mi bese dobar prvite 2-3 pati potoa katastrofa, go koristam samo koga zabelezam prsa inaku vak koristam od tiande so nekoj koren vnatre e i iskreno mnogu ubav sampon, isto za mrsna kosa, kosata porano mi se mrsese na sekoi 2 dena sega na sekoi 4-5. Maskata ja koristam isto od tiande od istata kolekcija so nekakov si koren, porano koristev na MAYI vo violetovo pakovanje bese i bev zadovolna posebno zatoa sto imam kadrava kosa i retko mi se pogoduva nesto. Koristev samponi i na Marc Anthony i na Ice Cream go portokalovo pakovanje i ne sum zadovolna. Posle mienjeto kosata me cesese i mi se mrsess odma vtoriot den. Eve najzadovolna do sega od Tiande i od Mayi maskata za kosa.

3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    7.235
    Некоја дама искуство со John Frieda шампоните?

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Има ли кај нас шампон кој содржи салицилна киселина?
    И дали некој знае овој дали го има тука?
    IMG_20211215_084552.jpg

5. Baby-Blue

Baby-Blue Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    156
    Препорачајте ми добар шампон. По миење скалпот ми е сув, ме чеша и ми се појавува првут.

6. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Od tiande toj eden so koren , ne znam kako se vika iskreno ke prikacam slika i vidi si, inaku poskap e ama vrede
    upload_2021-12-15_21-48-5.jpeg upload_2021-12-15_21-48-20.jpeg
    i ne ne sum clenka na tiande stvarno se isplakaat samponite i stvarno se dobri hahahahaaha, isto dobar mi bese na syoss( ako se pisuva taka) i na mayi od dm, i od apteka eden ketokonozol ( mislam deka se vikase taka ) stava se pred obicniot sampon sto si go koristis i so nego prgo se izmies postoe 5 min,isplaknes i potoa uste ednas so obicen sampon ( mislam deka taka se koristese, ne znam, go koristev posleden pat pred 1ipol godika ama mi pomogna mnogu i od togas sum nemala prvut i prodolzuvam sega da si ja mijam so ovie 4 samponi sto ti gi nabrojav,gi menam na 3-4 meseca i kosata mi e super) isto ne e ni mnogu skap, 270 mislam deka e

7. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    FF0F48B8-E768-4EB4-817B-1D3962CF1F11.jpeg
    Vichy Sensitive ( со розови букви пишува)

8. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    20211219_173637.jpg
    Кратка рецензија за оваа колекција:
    Шампонот е одличен и мирисот е интересен, мириса слатко и свежо во исто време :inlove:, иако моја замерка е што не се задржува долго време, можеби и до мене е не знам, ми поприма мириси мојата коса посебно кога некој пуши до мене :envy: ама битно косата ја остава многу хидрирана и некако многу лесна и bouncy(не можам да се сетам како правилно да се изразам на македонски :D срамота), како на рекламите.Јас имам мрсен скалп, а суви врвови и одлично ми ја негуваше косата.
    Од регенераторот, не сум задоволна, мирисот е чуден, формулата е премногу течна и не осетив никакви бенефиции од него некако е непотребен, може да се помине и само со шампон и маска од оваа линија.
    Маската е одлична, 10/10 може да се користи и во комбинација со овој од истата линија и со некој друг шампон, јас имам потрошено две-од алое вера и таа од макадамија и можам да кажам и двете негуваат, само разликата е тоа што таа од макадамија поубаво мириса.Од оваа линија, маската дефинитивно вреди да се купи.Се на сé давам оцена 9/10.:wasntme:

9. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Dali nekoja gi koristi samponot i balsamot na Alverde, da spodeli iskustvo? :)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737
    Шампони имам користено на Алверде тој за против првут од рузмарин и тој со авокадото, тој со киви за волумен и сум била задоволна , а од балзамите нивни не сум. Маската од авокадо е супер

На Kimberly11, poppie и Lili4e им се допаѓа ова.
  11. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Дали може да ми предложите шампон за многу сува коса? Да биде погоден за честа употреба...
    Косата ми е здрава, не е оштетена.
    Користев неколку од Garnier за сува коса ама како да не ми делуваат веќе.

12. LarissaXYY

LarissaXYY Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    28
    Девојкии, предлог кондиционер кој е погоден за co-washing односно тотално исфрлање на шампонот? Се мислам за алверде во однос на едноставноста па ако може некој збор и за нив.

П.С. станува збор за многу кратка коса затоа се одлучувам на ваков чекор.

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737
    Вака женски ми треба помош, не за мене, за мајка ми :) го користеше со години овој шампон и многу и одговараше (нема првут или проблем со скалп, ама супер и беше)

Веќе една година го нема во продажба , и не може да нсјде некој сличен , сега го користи исто на Alverde со малини family pack , ама не и се допаѓа.
    Предложете некој од Белина или од ДМ што е стварно ист како овој. Мислам во составот има рузмарин

14. Zara119

Zara119 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Јас би ти го предложила Balea Professional, има повеќе видови, но јас го користам овој и сум доста задоволна. Го има во ДМ, цената му е 99 денари, го користам со маската од истата линија на Балеа (59 денари е) и до сега се покажа како најдобра комбинација, косата ми се згусна, лесна е за расчешлување и најбитното, го нема веќе тој сув изглед и испукани врвови. Еве како изгледа
    *Да надополнам, косата ја мијам преку еден ден.

Прикачени фајлови:

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.591
    Допаѓања:
    201.840
    Има на Уртекрам шампон со рузмарин. Само не сум го пробала. Ама не му е намената против првут, туку за тенка коса и слабо влакно. Нека го проба.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

Фала ти, касно ја видов пораката , го земав шампонот со рузмарин на Др.Конопка :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.591
    Допаѓања:
    201.840
    Може ќе се погоди тој. Намената му е иста ко на тој од Уртекрам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    @koritsaki има потреба за регенератор после Lush Jumping Juniper? Се плашам да не ја остава косата груба:|
    Мојата не е фарбана ниту сува, но е краток боб па маски и регенератори ми ја сплескуваат.

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.659
    Допаѓања:
    106.737

Јас не користев ништо од регенератор и маска. Немав некој проблем со сува коса од шампонот :)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Ми треба некој шампон што ја прави косата мека, сјајна и не ја дува дополнително. Може препораки? :)