@Biodevojka првпат купувам шампон на Алверде, па би сакала да ми кажеш дали се ок, конкретно овој на сликава. Го земав за ќерка ми, 9 години има. Од детските на природна база ништо не и одговара, па сакав да пробам со овој.
Izvini vaka sto se mesam vo diskusija. Jas so godini gi koristam na alverde samponite i epten se nezni i ja neguvaat kosata imam poveke vidovi probano. Od avokado, sensitive, kivi, kokos, i kofein
Штом се нежни шампониве, ќе пробам, па се надевам ќе и одговара на косичката. Фала ти што сподели искуство
Препорака за шампон шо ќе го хидрира скалпот, а нема многу да ми ја мрси косата? Машко сум, имам пократка коса и не сакам брзо да ми ја мрси, ама скалпот дали од ладново време ептен ми се суши.
Здраво драга на алверде шампоните се одлично формулирани, ама претежно за возрасни. За 9 годишно девојче би ти го препорачала овој не знам дали си го пробала имаат и спреј од истата линија. Ги користевме кај внука ми и дадоа одличен ефект. Еве повели во статијава има и слики од употреба. http://biodevojka.blogspot.com/2019/04/urtekram.html Ако сакаш прати ми декларација од алверде да го видам не ми текнува дали го имам пробано тој од сликата.
Еве ја декларацијата. Фала ти за одговорот и за препораката, тој од статијата го немаме пробано, ќе го земам штом го препорачуваш.
Јас ги користам шампонот и купката со невен на Уртекрам кај двајцата, и задоволна сум од нив, ги препорачувам. Малку се поскапи, ама траат долго, не користам големи количини за шампонирање, оти двајцата се со кратки коси. Од Алверде користам family shampoo од бобинки некои е, само понекогаш, и тој не е така лош, им одговара на децава.
Ќе го земам обавезно тој на Уртекрам да го пробам зашто и двајцата ми се со осетлива кожа, големата и со скалпот мака мачи периодично. А од Алверде не знаев што да одберам, пола саат стоев во ДМ и разгледував Го видов и тој фамилијарниот, ќе го земам и тој да го пробаме сите. Фала Ана
Убав е и овој, има нежна формула. По водата има глицерин, па лаурил глукозид кој е многу нежен сурфактант, па дури потоа доаѓа примарниот што значи дека измивачката моќ е сведена на минимум. Нема некои посебни екстракти така да ми изгледа сосема ок како производ. Овој го немам пробано ми фали ... друго од алверде сѐ сум пробала.
И ја измив косичката со овој, како за првпат многу убав впечаток ми остави (мека, сјајна и чиста косичка што многу лесно се чешла, а и не и се замасти брзо како со другите што и се мастеше). Јас го пробав тој @Annath фамилијарниот што го спомна и косата никогаш не ми била волку сјајна и убава, а и приметив дека ниту едно влакно не ми падна а со други шампони цели прамени губев. Криво ми е што порано не сме ги пробале шампониве на Алверде. Ти благодарам уште еднаш за мислењето и помошта
И јас кога да одев до дм ги одбегнував на alvede, од кога решив да земам ете чисто да пробам, ептен ми се погодија за косата
Здраво девојки сега го користам обој регенератор од Англија ми го донесоа препрепрееедобар е значи ниеден регенератор ниеден шампон ниту пак капки ми ја прави коста така мека и само ја фенирам како пеглана со сјај прекрасно изледа користам плус едно за прскање од истото како ова Дали вака нешто може да се најде кај нас во мк или случно со аган оил ама добро како ова
На Конопка, шампонот против првут. Маж ми одамна го користи супер е, исто и од Корин шампонот против првут беше супер ама веќе не го носат кај нас, го има во Зегин и плус е поефтин, има и на Увес Рошер исто добар. Од сите овие има резултати.
Jas go imam koristeno i iskreno po ubav do sega ne sum imala , jas imam slaba kosa tenka i mi e pravi kako da mi e buyata , zadovolna sum
Без силикони и сулфати е најверојатно бебешкиот шампон Косили. Јас го користам, да бидам искрена, подолга ми е косата малку повеќе сега и посјајна откога го користам овој шампон.