1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.081
    Пак јас...
    Добро бе,што кожа ќе имав...Значи не знам више кај да се обратам. Коренот на косата премногу ми се мрси и ми ја сплескува косата ако употребувам шампони за сува и оштетена коса,а остатокот од косата ми е супер,и прија,ама првиов проблем е незапоставлив.Употребувам ли нешто за волумен,против мрсна коса,коренот супер и волумен и се,тешко се мрси,иако секој ден ја мијам,можам вака да протерам и два-три ако сакам,ама остатокот од косата,слама...
    Чаре?!
    Моментално го употребувам елсив тотал рипер,со се регенераторот.

2. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Лилит, јас го употребувам шампонот на Хед н Шоулдрс лилавиот за нежен скалп. Тој баш ми одговара бидејќи многу шампони не ми поднесува баш скалпот и имам иритации, чешања и сл. глупости, дури во екстремни случаи и лупешки од скалпот. Инаку косава ми е брановидно виткана што значи имам поголема сувост на самото влакно.
    Инаку за сјај и свежина на влакното користам маска за коса од маслинка од Рефан, ја имаше постирано Ливинг во темата за производи од кои сте задоволни.

3. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Ма што и да ставам на косава, таа за еден ден станува зејтин и тоа трае и трае и трае.....И пробав се и сешто, ама не бива.Комотно сум можела да бидам директор на фабриката за масло „Благој Ѓорев“. А што е најтрагично имам сува кожа на целото тело, само главата сјае!
    Моментално ги користам овие производи

Не дека сум крајно одушевена, ама не се лоши, а штом ќе ги потрошам, повторно во потрага по иделното средство за вадење маст! Шта ќеш, надежта последна умира :wasntme:

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    После сите неуспешни шампони, се враќам кон корените :D
    Алкалоид од камилица.
    Без додатоци и омекнувачи, нежен за косата и скалпот и мириса пристојно.

Дури и да е просечен, да не ти е криво заради цената.

Регенератор не користам одамна, моментално сум на маската од Пантен.

Не е лош резултатот од комбинацијава и не се мрси така брзо коренот.

На kajl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ги користам овој шампон и регенератот....... премногу сум задоволна ги препорачувам :up: :up: :up:

Прикачени фајлови:

6. NB86

NB86 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    68

Задоволна сум од овој шампон и регенератор, инаку имам мрсна коса.

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Овој шампон е преубав, ептен ја прави мека косата. Задоволна сум многу.

8. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Пак си се враќам на стариот шампон. Незаменлив ми е. Секогаш претпочитам шампони со природни состојки, а овој содржи чист екстракт од бреза. И копривата ја фалат многу, но мене овај ми е поубав. Погоден е и за оние што често ја мијат косата бидејќи е благ шампон кој не содржи монгу тешки хемикалии како силикон и слично.

А за регенератор, немав користено подолго време, па вчера си зедов од сајос за сува и оштетена коса. Ми изгледа како да е добар, па ќе пишам впечатоци потака :D .

Прикачени фајлови:

• DSC01373.JPG
      DSC01373.JPG
      Големина на фајлот:
      97,4 KB
      Прегледи:
      224
    • 20723vk8u.jpg
      20723vk8u.jpg
      Големина на фајлот:
      1,6 KB
      Прегледи:
      224
    На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    моментално го користам шампонот Dove и сум презадоволна косата ја прави мека и свиленкаста

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Јас сум користела многу ама вака ќе ги одвојам:
    Што ми се допаѓаат и ми одговарале

[​IMG]Овај последниот,светло синиот ми беше врв,ем убава косата ем мека,не ми се мрсеше и мирисаше на љубеница мммм

[​IMG]Го обожавам

[​IMG] исто е убав за бојадисана коса,го даваа со фарбата :)

[​IMG]исто убав :)

Не сум задоволна од:
    [​IMG]Му го дадов на сестра ми,не и беше убав и на крај татко ми си ја миеше колата со него :wasntme:

11. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Е,и јас имам проблемче.
    Можда сте приметиле,ама јас ќе изнафалам еден шампон леле-леле никогаш нема да го сменам,ова она и после се заќутувам и ме гледате за 2-3 недели друг шампон.Не знам што е работата, ама после некое време користење ми се ствара првут,побрзо ми се масти,ме чеша,го нема веќе истиот резултат како на почетокот.Со секој шампон,различен симптом.
    Со Лореалот розевиот кој на почетокот ми се чинеше совршен,почнав да имам првут и ме чешаше главата,со Глис пак забрзано ми се мастеше...

Не знам,сакам Syoss да пробам ама на еден српски форум сите го плукаат,а и тука има негативни коментари а шишето е 500 мл,па не сум сигурна.
    Сакам да пробам или за волумен или за сјај.
    Тој за волумен го сакам дека е без силикони и ја зајакнува косата а,тој за сјај бидејки ја мазни косата..
    Не сум одлучна.
    Ако некој го има пробано и двата нека пише овде,нека ми каже кој е подобар.

Или пак не Syoss,кажете ми некој шампон кој е совршен според вас,кој до сега најдобро ви се покажал...

12. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас се одлучив малку да го сменам шампонот, сум слушнала дека не е добро подолго време да се користи ист шампон, косата се презаситува од него.
    Имам нормална коса, ни сува ни мрсна, само одвреме навреме имам проблеми со првут, ама за среќа не е ништо сериозно. Било какви предлози се добредојдени, цената не ми е толку важна, најважно да е квалитетен.
    Сакав и да ве прашам, имала ли некоја од вас користено брезов шампон, имам слушнато дека е многу добар за косата? :?:

13. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    за на коса си користам шаума шампон има подоле слика
    а како регенератор користам од генера од кокос многу е убаво
    а за првут кога ќе ми излезе многу првут користам од нивеа шампон има слика подоле

Прикачени фајлови:

14. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Јас имам користено брезов шампон, како тој на сликата малку погоре. Погоден е за коса која многу се мрси, добро ја измива, но после косата останува исплеткана и сува па со него мораш да користиш регенератор или маска. Подолг период го користев и забележав дека од него многу побрзо ми растеше косата.
    Ако планираш да купуваш внимавај и од која марка е, најдобар мене ми е тој на илирија мислам беше, во малечко шишенце. Тие што се во големо шише, поефтините не ми се допаѓаат баш.

Јас често ги менувам шампоните. Еве подолго време користам Орзен и сум многу задоволна. Користам и регенератор-спреј кој не се измива на Ревлон и сум задоволна од резултатите :)

15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    2.472

:bow: моментално користам Џонсон од лаванда и ми се допаѓа

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Последно зедов Нивеа класик кеар... Убав ми е.
    И маска од Елсев...

17. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Мислам дека треба да пробаш со некој поблаг шампон, на пример ете од илирија земи си бреза или коприва, мене брезовиот ми е одличен, и јас го имав истиот проблем порано бидејќи многу брзо ми се заситуваше косата од овие јаките шампони. Имам користено и сајос и истата приказна беше. Подобро пробај си со овие што ти ги споменав :)

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Прочитај подетално во темата за Сајос шампоните.
    Побарај некој медицински шампон во аптека. (имаш пр. од Др. Тајс).
    Јас имам еден другар кој многу имаше мака со косата и кожата на главата, се` проба, и се` му чинеше само една-две недели. на крај зеде некој медицински шампон (нешто како Реконозал се викаше :?: ) и многу му помогна, сега со месеци само тој го користи.

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Agirl,се имам миено со нив ама,некако не ми прават првут ама останатиот дел од косата ужас - сув,формата-недефинирана..
    А,Грл.23 има тука друг проблем :$ Неможам јас да се скрасам јас со еден шампон,за брзо време ми здосадува еден шампон па затоа си земам пакување од 250 мл,зашто со поголемо цркнувам..Сакам да ми мириса убаво,да има убава текстура.Ама ако е убав,може ќе се скрасам ...Колку пари е да не знаеш?

20. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас веќе незнам каков шампон да купам за да не ми се мрси косава толку многу,денес ја мијам,утре така-така,задутре веќе како 1 недела немиена.На крај ќе купам и јас изгледа од тој брезов на илирија.
    Инаку моментално користам [​IMG] и регенератор ваков [​IMG] не се лоши ама пак не е тоа тоа :worried: