1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2

I jas imam koristeno Pantene i stvarno e super regeneratorot kosata mi beshe kako svila, a ne e ni skap :)

2. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Како стучњак за неодоливо долга и здрава коса јас ќе препорачам некои шампони: за растење на косата добро би било да го земиш ФИТОВАЛ ,ова е еден од најубавите шампони и би го препорачала на секоја девојка,а посебно ФИТОВАЛ за сува коса и расцветани врвови многу помага....за непрекорно сјајна коса можете да го користите незаменливиот ОРЗЕН....а исто така во најдобрите спаќаат и шампоните на ЛОРЕАЛ....поззз

3. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Не знам сега можда ќе ми се смеете ама јас го користам Шаума два во еден-за деца во црвеното пакување.Ем преубаво мириса,ем ја прави косата мека и сјајна.Регенератор исто користам Шаума од 7 треви.Задоволна сум од нив.
    :)

4. TanYa

TanYa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    Jas ke si kupam sprej za kosa za rasheshluvanje [ako ne mi se pletka bash] od shauma e detsko hahaha mislam deka beshe 99 denari mislam deka e super poshto edni drugarki tie se pogolemi ama go imaja kupeno,a i mnogu ubavi kosi imaat :)
    Jas imam normalna mnogu sjajna i mazna kosa ama vrvovite mi se suvichki i mi cvetaat :sweat: :@

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Моментално користам шампон Schauma Oil Intense и сум многу задоволна, за сува и оштетена коса, мириса преубаво и дава извонреден сјај.
    Регенератор слабо користам, обично си ставам маска на неколку дена, досега најмногу ми се погодила на Garnier Fructis Instant melting mask. Косата ја прави нежна и лелеава, дава сјај и најдобро е што не мора да чекаш многу долго да дејствува.
    И спреј кој не се одмива, исто како и пола од девојките на форумот - Gliss OIL NUTRITIVE - Express repair rinse ;)

На ViktorijaMari му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Шампонов го користам , регенераторот ми се потроши , па користам маска од авон . Инаку ми се свиѓаат шампоните и регенаторите од Авон .

7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    8.463
    Јас користам ваков шампон
    А ваков регенератор...

Ми одговараат на косата,добри се...Порано разлетана ми беше косата,сега континуирано ги користам и ми ја измазнија и не ми е веќе наелектризирана.Ги купувам од авон,не се скапи околу 120 денари еден.

8. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Preporacajte mi nekoj dobar regenerator za ostetna kosa bidejki mojata vo polsedno vreme od farbi e suva i paga. cekam... pozz

9. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046

Прикачени фајлови:

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    8.463

Во авон имаш цела палета на адванс техник шампони и регенератори за секакви видови на коса.За фарбана коса јас би ти ги препорачала овие:

Color protection регенератор (има и шампон)

И за сува и оштетена:
    Intensive repair

Не се многу скапи околу 150-160 денари.Поздрав.

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Душице, задоволна си од шампонов? :^)

Јас го купив и зажалив веднаш. Прво не прави воопшто пена па морав да ставам многу шампон, и пак ми беше косата никаква, масна некаде каде што не фатил шампонот :$ и сплескана.
    После зема мајка ми да се мие со него- цела коса и се направи првут :worried:

Затоа ме интересира дали и твоето искуство е такво бидејќи кај нас многу се форсира шампонот, а на интернет нема ништо за него.
    Маската беше ок. Инаку го користев шампонот за фарбана коса

12. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    Лореал најубави ми се до сега и одамна ги немам сменето.Само секој пат различен тип купувам.На пример сега го имам овој за фарбана коса,зошто сум шатиранка и одличен е како и сите останати.Убаво делуваат на косата,ја омекнуваат,ја прават мазна,свиленкаста и косата долго после тоаубаво мириса ммммм :inlove:

Прикачени фајлови:

• 0.jpg
      0.jpg
      Големина на фајлот:
      12,1 KB
      Прегледи:
      300
    На Lady01 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Долго ги користев Garnier Fructis Repair&Shine шампоните и регенераторот, и за ништо на свет не би ги менувала. Но моментално имало некоја акција 1+1 гратис на шампоните на Schwarzkopf мајка ми купила и ќе ја убиев :@ Но откога го пробав, можам да кажам дека ги надмина моите очекувања. Плус што си го дополнив со витамински ампули :) 5-ка Спреј за коса користам на Avon naturals и капки за врвови исто на авон- advance techniques со зелената пумпица.
    :inlove: :inlove: :inlove:

14. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    А дали и штети на косата ако при секое миење користиме регенератор????????????

15. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    se soghla suvam celosno so vas najubavi loreal belo-zolta opakovka. Imaat prekrasen miris na med i mleko.I crvenite gi imam koristeno za farbana kosa :)

16. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    ....

I jas gi koristam ovie samo rozovite ne gi imam probano do sega ama ke bidi vo idnina :)

17. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8

Loreal najubavo samo rozevite e sum gi probala inaku i jas gi menuvam :)

18. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    И розевките се убави како и сите останати.Убаво мирисаат и се за сјај на косата,а има и едни розевки ко со нешто зеленко на капачето...е тие се за мрсна коса :) :)

Прикачени фајлови:

19. Persephonia

Persephonia Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    0
    Шампон Gliss Kur Liquid Silk Gloss, регенераторот е некој од 500мл што го ставам со розево капаче го има во тинекс и спреј исти како шампонот.

20. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    2.472
    Моментално користан шампон и регенератор ОРЗЕН..и ми се допаѓа, не е лош...
    но за мојата виткана коса најмногу одговараат детските шампончиња во комбинација со бадемово масло(кое се става пред да се мие косата)