Јас го имам користено на inebrya ок е али ништо посебно исто и маската ја користев во комбинација, мене лично од alfaparf ми се подобри отколку овој на inebrya, а со кене немам со него искуство
Здраво драга ме погоди и јас имам тенко влакно и светла коса... Од органик шоп имам пробано неколку шампони и најубав досега ми бил овој не е специфично за руса коса одговара за сите типови ама за тенко влакно е закон. Исто и овој е одличен за тенко влакно иако пишува за масна коса офговара за тенко влакно. Овие два ги имам лично пробано Инаку може и овој кој е за фарбана коса и дава волумен, ама го немам пробано За било што слободно пиши ми. Поздрав
Zdravo devojki, bidejki imam Suva kosa na vrvovite odluciv da stavam od panten serumot, kondicioner, kosata mi e bujna no tenko mi e vlaknoto, brzo mi se mrsi, ima nekoj iskustva stavav I mi se dopadna pomeka e kosata neznam dali pomaga I pobrzo da porasni? Ako ima nekoj nesto iskustvo so panten serumot neka pisi ? A sampon stavam od onie botanikal na baza na med, samo kondicionerot mi e na panten ne sum stavala do sega regenerator ama Suva mi e kosata kako tvrda pa odluciv da stavam dali e dobar ? Ova e regeneratorot
Мора самата да си процениш дали ќе е добар за твојата коса, сепак сите имаме различно искуство, јас би ти препорачала од ревлон спрејот да го земош поскап е али е добар, го има во дм. Лично јас од пантен не сум баш задоволна.
Предложете ми некој шампон кој го има по аптеките, воедно убаво да ја чисти косата и за тенко влакно или волумен да биде. Досега неколку години користев од Белина шампон од Конопка, сега сакам да сменам. Само некој природен или медицински да биде.
Здраво феминки, препорачајте ми некој шампон што има што најмалку штетни состојки (или 100% без, ако има таков ), од вашето истражување/користење. Скалпот не ми е сув ниту многу мрсен, косата не ми е фарбана. Шампонот не ми треба за нешто плус бенефити, само за чистење. Околу цената: не би сакала да е многу скап но пак ќе се мислам, поважно ми се горенаведените барана.
Имаш разни природни : Alverde, So bio etic, Lavera, Dr.Konopka, Organic shop... Alcerde имаш,во ДМ а останатите ги има во Белина
Ти благодарам многу за одговорот. Имам уште едно прашање, кој од овие го препорачуваш за почесто миење (2-3 пати неделно), а кој за поретко но длабинско чистење на пр. 1-2 пати месечно да се употребува, се мислам да земам две шампони за двете намени.
https://www.bellina.mk/p/1909/sulfa...kosa-od-badem-bez-sulfati-250-ml?categories=4 Овој е за секојдневно миење, без сулфати. И овој исто https://www.bellina.mk/p/1908/sulfa...kosa-od-argan-bez-sulfati-250-ml?categories=4 Овој за длабинско миење https://www.bellina.mk/p/952/deep-c...on-za-dlaboko-chistenje-i-nega-na-kosa-260-ml Истиве може да се најдат и во Космо тинекс
Јас да си споделам едно искуство со Глис, лани си зедов цела жолта линија и си реков ај да не лупам пари на скапи продукти секако за одмор ми е , не е толку важно. Луѓе….. мене косата од овој шампон ми опадна толку многу .. јас немам зборови. Маската освен што ми ги расцвета врвовите друго ништо аир не направи. Немојте да се залажете, на почетокот косата е врв, после 2-3 месеца користење се забележува дека нешто не е во ред. Но пак, ова е мое искуство, на различна коса, различни работи одговараат.
Планирам за мајка ми да си ги земам, дали можеш слика да споделиш од двата и да ни кажеш колку ти траеше шампонот и серумот и колку и е цена отприлика?
Некој дали има користено олаплекс ако може да сподели искуство??Или некој друг подобар шампон за сјајна коса?
Еве ѓи, од прилика 250-300 денари од производ е ако не се лажам. Околу 1 месец траат , зависно колку количински користиш.