Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    За да ги заштити и обнови врвовите на косата, значи нема врска со коренот и се става само на врвовите, јас ставам од долу нагоре до половина на косата за секој случај, ама не ти препорачувам бидејќи прво е свилена, ама веднаш по вториот ден се мрси.

На baguf4e и INSIDIOUS им се допаѓа ова.
  2. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    И јас до пола го потрошив и и го дадов на една другарка, па таа многу се фали, и одговарал неа :)

3. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Шампонов го земав пред некој ден и сум пррезадеоволна. Нема потреба од регенератор, косата ми е како свила. :)

На Daniella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Има ли промена во должината? :)

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Го користев само околу месец, а за видливи резултати треба да се користи минимум 3 месеци и јас сменив сега користам друг со ампули. А може ќе продолжам со истиот и во него ќе ставам ампули, сепак не поминале 3 месеци, косата нормално ми расте како и обично 1цм месечно :)

6. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Овие две ги користам еден месец, пред тоа ставам еден час да стои бадемово масло , после тоа косата не ми е супер, не ми е бушава како шо ми е секогаш Ч)

Прикачени фајлови:

7. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Ги добив на поклон
    Од прво ми беше страв да ги користам,бидејки зимава малце позачестено ми се мрси косата а овој е за многу сува коса,па плус со масло од авокадо и шеа путер,си помислив само што ќе ја измијам ќе светне.
    Но,воопшто не беше така,напротив,еве 3 дена ја немам миено а пак си е како првиот ден :) Многу ми е помека на допир од колку со другите шампони а тоа е голем плус :)

:up: Препорачувам! :)

На ViktorijaMari и Meggy им се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    5.453
    Ако може да ми препорачате некој шампон, регенераор или маска за сува коса, да биде до кај 250ден. :)

9. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Овие од гарниер што ги има постирано Rozich над твојот пост се добри, јас ги користам шампонот и регенераторот за сува коса од Субрина и задоволна сум. :)

10. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Пошто ми се смачи од шампониве,100 сменив и пак незадоволна,на крај купив од Коприва и како за прво миење добар е.Убаво ја измива косата Me gusta[​IMG]

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.041
    Допаѓања:
    5.453
    Е фала многу :rofl: Користев Гарниер со ку10 и за промена земав еднаш Бекутан и после Косили, демек да ја одморам косата, али веќе тоа не! Едвај ја расчешлував! Дефинитивно ќе си се вратам на Гарниер, али сега ќе го пробам тој :)

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192

Имам користено се и сешто од шампониве ама од овие ми нема поубави. Копривата ми ја прави малку посува косата и поспоро се мрси, брезата ми е онака стандард, но камилицата и дава многу убав сјај.

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Мислам дека имам и досега постирано, но тоа е мојата „добитна комбинација“. Премногу сум задоволна и од шампоните и од регенераторот:
    +

14. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.392
    Сега се мијам со првиот шампон на сликава

во комбинација со овој регенератор

А пред тоа се миев со Херба од камилица, ем евтин ем убав

во комбинација со маска за коса од кокос, неможам да најдам слика :wasntme:

Прикачени фајлови:

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.812
    По долгите експериментирања, пак си се вратив на старите шампон и регенератор - ми стоеја така неколку месеци, немам појма зошто престанав да ги користам.
    Случајно ми текна да пробам малце да сменам и задоволна сум од резултатот бидејќи конечно добив ефект на сјајна и здрава коса, како да сум излегла од фризерски салон, ма блеска косиштево мое бушаво. :angel:
    Ги нема веќе во новите каталози, ова се од постарата амбалажа и ги имам само шампонот и регенераторот.

16. Daniella

Daniella Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    44
    Имам користено голем број на шампони со цел да си го најдам вистинскиот, пошто имам густа (фризериве ми викаат и доста квалитетна коса) и ми е средно виткана па така имав баш потреба од добар шампон. Имам користено Orzene и сум бајги задоволна, го користев константно една година и косата ми беше преубава;мека,сјајна и ми ги дефинираше витканиците :) Арно ама, јас сакам да експериментирам и да пробувам нови работи, така да се префрлив на Syoss со портокалови букви што е и сум истотака задоволна.
    Морам да кажам дека ја открив вистинската комбинација за мојава непослушна коса - Syoss и регенараторот во спреј од Gliss (жолтиот со 7 масла што е) и сум ептен задоволна.

17. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.036

и јас исто , но сакам да го сменам бидејќи велат дека шампонот треба да се мени, а јас го користам долго време ....

18. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.036
    Го имам користено ..убав е , а маската е прекрасна, кога ставам маска косата ми е поиправена , помека...

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Денес во Космо видов нов шампон и регенератор и другарка ми го зема па ќе го земам и јас изгледа.Го користела некоја?

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Овие две ги користам, и многу сум задоволна,сега за сега: