Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Шампон го користам овој од Loreal и многу ми се допаѓа. Прекрасна ми ја прави косата. :wasntme:
    Доволно е густ и не морам да ставам преполна рака шампон за да можам да ја измијам косата.

Сега ми е при крај, го купив овој од Garnier со алое вера, па ќе видиме како ќе се покаже.

Регенератор имам ( Subrina balsam conditioner ), но многу ретко користам. Можеби затоа што косата не ја пеглам, па немам никаква потреба од маски и регенатори за сува и оштетена коса.

2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.476
    Сум пробала еден куп регенератори,сум фрлала и пари за нив,а мене да ми се погодил најубаво-најефтиниот. ;)
    Шала на страна -Субрината веќе не ја менувам :)
    Eве оваа е...

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Можеби глупаво е прашањево ама мене стварно не ми е јасно која е разликата меѓу регенератор и маска. Значи има разлика во крајниот ефект кој се добива или како, зашто и маска и регенератор се нанесува на врвовите за заштита на косата, и потхранување, полесно расчешлување и сл. Што е разликата тогаш :wasntme:

4. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Маската ја храни косата длабински,ја штити и дава сјај и до некаде помага за нејзино расчешлување.
    Додека на балзамот првенствената намена му е полесно расчешлување на косата и не ја потхранува.. :)

п.с Одвај чекам да ги дотрошам шампониве што ги имам и да го пробам новиов шампон -
    за јакнење на косата. :)

И сите шампони и маски на Лореал се во нова амбалажа некако вака коцкести,пишува дека се со нова формула :) Одвај чекам да ги пробам :)

5. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    763
    Конкретно за овој шампон не прочитав дека сте дале мислење, па јас ќе прашам пак :) Задоволни сте од овој шампон и маската?

6. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    екстра се и многу убаво мирисаат

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  7. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Дали некој го користел овој шампон за виткана коса? Ако да, дали сте задоволни? :)

Прикачени фајлови:

• champu_gran.png
      champu_gran.png
      Големина на фајлот:
      59,8 KB
      Прегледи:
      246
  8. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Моментално го користам овој шампон на Gliss и сум задоволна ми ја прави косата сјајна и мазна

9. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Моментално го користам овој шампон и сум презадоволна
    Ја користам и маскава а и регенараторот го имам користе и сум презадоволна

10. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Има нови шампони од Сајос леле.. :$
    Едвај чекам да ги пробам и Лореалот и Сајосот,ми се прават лиги до земја,о,зошто имам толку многу шампон дома |(
    Smooth Relax
    Substance & Strenght

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Dевојки по ногуте проблеми со косава одлуцив за сампон од коприва од илириа. Nо сега незнам кој регенератор?? Sто ке одговара со копеива сампонов. I да е з. Oстетена коса бидејки мојава е мн. Pоз

12. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Пробај го регенераторов од Шаума,за оштетена и сува коса,Superfrucht со брусница и ацаи бобинки,мене ми беше супер,ја негува убаво косата плус косата мириса прекрасно дооолго време :inlove:

Инаку,пак известување од моја страна :D
    Нов шампон од Гарниер Фруктис,еве на српски за што служи :
    "Garnier Fructis Pure & Shine je kolekcija sa prirodnim kompleksom protiv kamenca. Pročišćena i oslobođena taloga kamenca, kosa je blistava i sjajna. Bez parabena I bez silikona."

Се откажувам од Лореалот,прв овој ќе го пробам,повеќе би ми одговарал :)

13. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Маска! некоја густа велат Гарниер фруктис е добра, Глис маските доста ги фалат и Лорал.

14. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Веќе подолго време ја користам оваа комбинација и сум презадоволна.Вчера во тинекс кога бев ги видов на акција и двете заедно за 139 ден. што е премногуууу евтино па затоа си зедов 2 пакувања, нека има залихи дома :D :D :D

Прикачени фајлови:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Од овој сум многу задоволна :wasntme:

16. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Сакам да ве прашам за некој добар шампон! Имам виткана коса и неможам да најдам шампон што ми одговара, после секое миење ми се дува косата и локните не се баш изразени, ми се разбушавуваат. Сум пробала секакви шампони и пак ништо. Па ако некоја од вас има слично искуство, би сакала предлог за добар шампон :)

17. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Моментални го користам и шампонот и регенараторот на Нивеа- интенс репар, косата ми е мекаа особено на врвовите и по 3 ден од миење и не ми е мрсна, што е пак чудо!!! :D
    Го начекав исто во Тинекс на попуст за 130 и нешто двата, а претходно се имам миено кај вујна и ми се допадна па сега си го зедов.
    И ви го препорачувам на сите кои имате суви врвови и оштетена коса!! :*

Прикачени фајлови:

18. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Јас имам не мн, туку премногу виткана коса, цела ми е прстенчиња.Го користам шампонот и регенераторот штоги постирав погоре, а за да не ти се растураат локните и да доаѓаат до израз јас ставам крема хоби.Кремата е околу 130-150 ден 300мл и јас лично сум презадоволна и ја користам 5 па можеби и повеќе години.После бањање остави ја косата во пешкир 20тина мин и после стави и од кремот и локните воопшто нема да ја изгубат формата дури и више ќе ти се навитка косата.Мене со овој крем локните ми стојат по 3-4 дена.Ако малку ја изгубиле формата тогаш и ставам малку вода на косата и веднаш се обновуваат.

На shururup и avita им се допаѓа ова.
  19. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    За ваква крема мислиш? Баш случајно ја зедов пред некој ден :)

Прикачени фајлови:

20. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Да, за оваа крема :) ставај од кремава и не ја чешлај никако косата и ќе бидиш презадоволна :) мојата коса чешел гледа само од шишање на шишање :D додека ја мијам од како ќе и ставам регенератор ја поминувам со прсти и толку и е :)

На baby-star и shururup им се допаѓа ова.