Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Како ми дојде темава во право време. Јас се изморив од потрага по совршениот шампон и му се предадов на Лореал розевиот. Но кожата на главава сеуште ми е раздразнета (од којзнае кои причини кои ни доктори неможеа да ги најдат |( ). Купив на два пати од Клеар шампоните, за мрсна коса и доста погодно ми влијаеа. За првутот не ми помогнаа, ама кожата не ме чешаше и косата не ми се мрсеше толку многу. После користев медицински шампон па ми се нормализираше и си се вратив на Лореалот. Проблемот е, што јас ги купив од СП пред повеќе од 3,4 месеци, а сега кога влегов од овие имаше само два вида на шампон. Ве молам, кај сте ги виделе, ако ги видете, пишете, сакам да им се вратам :)

2. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    и јас го имам користено, си купив шампон+регенератор+спреј+маска. После првата недела некако не бев повеќе задоволна, можда ми се навикна косата.. поим немам... па користев 2-3 други никакви ми беа.. па пак се вратив на овој жолтиов :) и сеуште не можам да си погодам шампон :/ само нешто пробувам 10 шампони ми се врткаат во вц и ниеден-заеден! шо не пробав веќе, сите ми ја прават безвеза косава..

3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас се уште сум во потрага по совршениот шампон. Долго време го користев Нивеата за плава коса, бидејќи се фарбам плава, ама после некое време почна ужасно да ме чеша главата од него. Сменив неколку други: Лореал, Пантен, Гарниер, Орзен и катастрофа се сите. Ми се создаде првут, што никогаш не сум имала и уште толку ме чешаше главата. Решив пак да му се вратам на Нивеата за плава коса, ама го нема веќе :o Се убив од барање, никаде го нема. Па во последно време го користам овој [​IMG] Нивеа против првут за фарбана коса и можам да кажам дека сум презадоволна. Првутот комплетно ми исчезна, а бојата (иако не е за плава коса) подолго ми се задржува. Покрај овој, го користам и овој на Eugene Perma за плава фарбана коса, т.е. против пожолтување на бојата [​IMG]

Регенератор користам Keune, исто за плава коса и можам да кажам дека ми е добра оваа комбинација, иако Нивеата сепак не е баш тоа што сакам од еден шампон, ама врши работа сега за сега.

4. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Овие шампони и регенератори беа одлични ,сега изгледа ги нема во oriflame или пак јас неможам да ги сретнам. :/

Прикачени фајлови:

• 4035_1.png
      4035_1.png
      Големина на фајлот:
      132 KB
      Прегледи:
      447
    • 4034_2.png
      4034_2.png
      Големина на фајлот:
      46,5 KB
      Прегледи:
      447
    • 20342_2.png
      20342_2.png
      Големина на фајлот:
      49,4 KB
      Прегледи:
      447
    • 20343_2.png
      20343_2.png
      Големина на фајлот:
      43,6 KB
      Прегледи:
      447
    • Oriflame shamppoot.jpg
      Oriflame shamppoot.jpg
      Големина на фајлот:
      95,2 KB
      Прегледи:
      447
  5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.000
    Допаѓања:
    81.339
    ^ Ги нема во тоа издание, сменета им е амбалажата. А мене ми беа баш симпатични таквите шишенца, дури уште си чувам од регенераторот од кокос. :wasntme:
    Сега се вакви. |(
    И некако ко и формулата да им е сменета, тој со кокос ми беше совршен, а сега ми ја мрси косата.
    Това е това. :)

На Hkikica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    јас го користам овој шампон од коприва
    а регенератор овој, и навистина сум задоволна, особено од шампонот...

7. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Мора да го пробам сега тој со кокос , кога го користев тој стариот беше совршен ..

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    8.509
    Јас имам нова љубов на тема шампони. Го дотрошив тој од Балеа со лимонова трева, па решив да ризикувам ради убавиот мирис на овој. Нешто како јаболко најверојатно :?:
    Со лесна формула е (проѕирен) не ја затапкува косата, лелеава е и најважно мирисот останува и по 24часа и сушење со фен, пеглање...
    Најбитно утредента не се будам со тесто на главата, издржувам 3-4 дена ;)

9. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    жолтиот глисс спреј е многу убав дури и пособар ми се гледа од црниот сега сакам да ве прашам каков е шампонот нека каже некој кој го има користено јас го користам црниот и не е лош па сакам да видам каков е жолтиот па искусни чекам да ми пишете :)

10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Го купив, го пробав... и само убави зборови (освен за цената нели, ама ќе му падне, дека е нов, па се чаламат сега).
    Косата е мекана, сјајна, лесно се обликува, а не натежнува шампонот поради тоа што нема силикон.
    Баш се чувствува лесна и лелеава. Е сега нема некој карактеристичен мирис, не ни очекувам искрено се' од еден шампон.

Се уште сум во потрага по сјаен шампон, ама косата да блеска од километар... следна станица - овој шампон на Alfaparf .
    Го има и во ДМ, цената бајаги соленка, ама ако вреди, ќе се исплати.
    Засега овој на Лореал е добра зделка за тоа што го нуди, го препорачувам.

11. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Ги користам и црниот и жолтиот шампон на Глис и сум по задоволна од црниот ми ја прави косата помека помазна,додека и жолтиот е убав ама не ја прави толку мека како црниот,а црниот дава и поголем сјај на косата.

12. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Јас сакам да прашам дали сте користеле некој од овие два шампона и како сте задоволни?
    [​IMG][​IMG][/quote]

Овај од loreal со аргинин го користам веке 2 месеци, преубав е, косата е свиленкаста, мека и се пофално:) арно ама таков е на мојата коса, а на другарка ми чија коса е танка и брзо се мрси му е кошмар-му ја мрси и слепува :(

13. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Што се немам пробано, и пак ништо не ми одговара. Сега купив од дм шампон, сега за сега ми е ок па за понатака ќе видиме. Сум приметила дека сите шампони ми се добри првите неколку миења, а после пак ми е косата замастена уште првиот ден.
    Регенератор имам на Глис Кур ама и од него не сум задоволна.

14. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Го користам овој на SCHAUMA , задоволна сум до сега :D

Прикачени фајлови:

• product_1319.jpg
      product_1319.jpg
      Големина на фајлот:
      32,8 KB
      Прегледи:
      359
  15. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Шаума и спрејот на Глис :inlove:

16. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Сите ми се убави на Лореал ама овие ми се омилени :inlove:

Прикачени фајлови:

17. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Ги користам Pantene aqua light шампонот веќе подолго време и одлични ми се. Сега ми треба некој спреј или некој крем што не се измива. Ги користи ли некој спрејот или кремот од Pantene колекцијата? И ве молам препорачајте некој добар спреј/крем што сте го користеле. :)

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.000
    Допаѓања:
    81.339
    Сакам шампон со мирис на цимет. Има некој таков да ми предложите? Цената, количината не ми се воопшто битни, само да има мирис на цимет, сакам така да ми мириса косата. :mm: :D

19. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Ова се Орзене шампон и регенератор, или само шампон?
    Ако е регенератор, кај може да се набави? Јас сегде кај што сум побарала ми рекле дека само шампони имаат. :^)

20. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Регенератор:На Балеа
    Шампон:Ружа од палмолајв