Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    И мене почна да ми паѓа коса пред некој ден а немам сменето ни шампон ни регенератор ни маски. Сега кога видов дека сте коментирале дека е нормално ми текна дека секогаш овој период ми паѓа повеќе :)

2. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    И мене ме зафати есенското паѓање на коса :( Има одвишок, среќа, али кај да поминам оставам влакна позади мене :worried:

3. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Jас регенератор никогаш не сум користела. Mаска - да, балсам на врвовите - да.
    Hеговата функција е ко маска? 3атоа што видов на упатството дека по миењето треба да отсои 5-10 минути, па да се исплакне косата.
    Kој го препорачувате ајде да речеме за оштетени врвови?

Hе барам којзнае какви чудотворни ефекти и да ми ја претвори косата во свила, ама ако има ефект ко на маска (што на мојата коса не смени ништо) - подобро парите за друго да ги дадам.

A оној на глис, гледам тука многу не го сакате ... :?:
    Tој каков е? :D

4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Лил, балсам и регенарот е исто,се става на врвовите до половина за да се спечи спрлеткување и полесно да се чешла :)
    Се остава 5 минути колку да делува нели, маска обично повеќе се остава и е повеќе за сува и оштетена коса.

На Miss.Ricci и LilBaby им се допаѓа ова.
  5. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Energy shampoo-ALFAPARF. Шампонот е наменет против опаѓање на косата со витамински наносфери, АХА киселини, морски и растителни комплекси и олиго елементи. Има специфичен мирис кој не можам да го дефинирам, но е многу пријатен и делува освежувачки. Нешто потечен од останатите шампони и потребна е значително помала количинина од вообичаената. Резултат-косата е прекрасна и мека ко свила, лесно се обликува. За мене најважно е што скалпот го чувствувам толку чист што доволни се две миења неделно (со друг шампон секој втор ден). Имам некое чувство на леснотија на главата како досега незнам што да сум имала на скалпот.
    Illuminating conditioner - ALFAPARF. Кондиционерот е со дијамантски микрокристали што треба на косата да и дава дијамантски сјај. Добар, е косата е посјајна од порано, но чекам потврда од страна.

Заедно шампонот и кондиционерот чинат околу 700 денари, но бенефитот е здрава и сјајна коса која не се масти и нема потреба од често миење, помалку средства за стајлинг.

Прикачени фајлови:

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Peppermint, од кај ги купуваш шампонов и регенераторот? Во Космо ги има? :wasntme: Мене очајно ми треба шампон против опаѓање на косата, сега овој преоден период од лето кон есен засилено ми паѓа.

7. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Јас ги купувам во ДМ, а ги има и во Космо. Мислам дека во цената нема разлика.
    Плавата колекција на алфапарф е наменета против опаѓање на косата. Очигледно е дека го подобрува квалитетот на косата,но во однос на опаѓањето сеуште нема некое драстично подобрување.
    Има и некои ампули од истата колекција.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    2.381
    Девојки сум користела милион шампони... Пред извесно време со го купив Syoss лилавиот и не можам да ви опишам колку сум задоволна. Косата ми е како нова. Порано косата многу бргу ми се мрсеше. Од кога ко користам овој не ми се мрси толку како порано. Со задоволство би ви го препорачала :D

9. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Го купив пред недела дена, се измив се на се 3 пати и ич не сум задоволна. Мириса многу убаво и мирисот трае додека не ја измијам пак, значи 2-3 дена. Лесно се плакне, што мене ми е многу битно, остава некое чувство на чистота ама мислам дека не ја чисти баш најсјајно. Дефинитивно не дава волумен, а не ни очекував. Не ми ја суши косата, ама кожата ужасно почна да ме чеша. Така да.. сега пак во потрага по ново...

10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.791
    Допаѓања:
    25.261
    За сите што имате проблем со мрсна коса, пробајте го од Pantene aqua light. Во друга тема пишав дека не би го купила повторно :lol: , и навистина не би, но затоа што мене ми ја сушеше косата доста, затоа што често ја мијам на брзање и не ставам секогаш балсам/маска. Ако сте поредовни од мене у тој поглед не би требало да имате проблем.
    Ама што се однесува до проблемот со мрсење - си ја вршеше работата солидно,косата издржуваше дури и два дена. Тие што имате мрсна коса знаете колку многу е тоа.
    А и мириса ПРЕКРАСНО, на чисто и на свежина, ова е единствен шампон на кој мирисот му трае на сува коса, еден цел ден.

11. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Презадоволна :angel:

Прикачени фајлови:

12. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    Го користел ли некој шампонов од авон ?

13. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
  14. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Дали тоа од Лореал е шампон или регенератор?Немам сретнато досега таков од Лореал па ако можеш да пишеш и дали е добар?

15. rainbow16

rainbow16 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    22

јас, не е ништо посебно :)

16. Winterborn77

Winterborn77 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    195
    Регенератор е и многу е убав, омилен ми е. Косата ја прави многу мека и сјајна, не ја сплескува, лесно се расчешлува. Од Веро го купувам. На него пишува L'Oreal Elseve, а на овој Elvive :?: ама истиот е.

На B-I-B-A му/ѝ се допаѓа ова.
  17. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Презадоволна сум од шампонов. Преубава ми ја прави косата, има некој киселкаст интензивен мирис.
    Портокаловиот во средина.

18. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    кој е подобар шампон оној на гарниер што е постот над мене или од орезен :)

19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Предходно го пофалив Sleek and shine, сега ќе го пофалам Color Resist со масло од грозје и аcai . И двата го имаат истиот ефект :) . Иначе не сум фарбана, иако шампонов е за фарбана коса мислам дека нема врска.

^heart.stealer
    Пробајго овој ако си фарбана, па види како ќе ти одговара :)

20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Девојки, кажете ми некој добар, ама стварно добар шампон за волумен? Сум пробала се’ и сешто, ама џабе, косата ми се сплескува после неколку часа откако сум ја измила. Имам тенка коса инаку :wasntme: Не ми е многу ретка, но имам многу тенко влакно. Ми треба некој шампон што ќе ми ја подигне косата од коренот. Постои такво нешто? :wasntme: