Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Започнав да го користам овој шампон на Балеа со кофеин и биотин против опаѓање на косата,до сега сум го употребила само два пати така да неможам да дадам веродостоен податок дали спречува опаѓање на косата или не,но косата ја прави убава и има многу убав пријатен мирис.

2. duplo.a

duplo.a Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    7
    После користење на L'oreal Nutri Gloss Light (розевиот со светло зелено капаче) со години и кога конечно косата ми се засити од него, испробав милион шампони и конечно си го најдов мојот нов омилен комплет на шампон и регенератор

[​IMG] [​IMG]

Преубаво ми мирисаат и што е најважно, се справуваат со моето тешко и густо косиште и сувите врвови :D

3. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48

Ги користев и шампонот и регенераторот од оваа линија, но сега продолжив само со шампонот,а регенератор си купив од Балеа, оној за кадрава коса и косата никогаш не ми била толку кадрава, а шампонот си се справува со моите суви врвови :)

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Колку е регенераторот од Балеа за кадрава коса? Може слика да видам каков е?

5. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48

Oва е колекцијата на Балеа за кадрава коса, регенераторот е 99 ден, а мислам дека исто и шампонот :)

6. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Овој на Balea шампонот и регенераторот толку ги фалите што и јас планирам да ги земам :D
    Само незнам каде има?Во Тинекс ги има?Во Струмица мислам :!:

7. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Balea се линија на производи на ДМ маркетот, нема да ги сретнеш на др. место

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Штета...Баш сакав да го пробам :|

9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Е фала,иначе ме интересира дали ја мрси косата и дали ја сплескува? Да не се зезнам :lol:

10. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    Мене воопшто не ми ја мрси и не ми ја сплескува...напротив локните добија многу поубава форма а и самата коса веднаш по миењето... јас сум ептен задоволна, се надевам дека и кај тебе истото ќе се случи :) :) :)

11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Утре ќе го купам само уште ме интересира дали го ставаш од коренот или некаде од средината? :)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Регенераторот не го ставајте на корените од косата, зашто ќе ви се мрси пребрзо!
    Ставајте го или на пола коса или на неколку сантима од врвовите. Во спротивно, ќе добиете ништо друго освен мрсна коса на секој втор ден.

13. m.maca

m.maca Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    И јас ги користам истите, па еве коса до половина, ни метил, ни разлетаност :clap: :)

На Maya3112 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. UnusualGirl

UnusualGirl Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    5
    Конечно шампон и марка од кои сум многу, ама многу задоволна. Ја прави косата неверојатно мека уште при самото шампонирање, а резултатот е мека и лелеава коса....пробајте :)

http://www.google.com/imgres?q=balea+sh ... x=50&ty=61

15. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    Користам Orzene шампон за нормална коса и Балеа регенератор за исправување и сјај. Бидејќи имам квалитетно влакно и здрава коса, шампонот ми ја прави полесна, а додека регенераторот и дава дополнителен сјај. И онака ми е права, но на повисока влажност во воздухот, врвовите знаеа да ми се испрчат. Од кога го користам регенераторов, немам никаков проблем, на влажно, на суво, на било какво време. И не е ниту скап, а сметам дека вреди.

16. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^ може слика од регенераторот?

17. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Да да, 100 % шампонот е број 1.Дури и мирисот на мојата коса е до 3 - 4 дена,не ми се мрси а и кога ја пеглам е многу мека. :*

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Вчера ми стигна од овај од Авон за свиленикава коса, презадоволна сум, Вчера ја измив косата сабајле преуба ми беше ми светеше, Ептен е убав за 99 денари :)

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.742
    Допаѓања:
    11.131
    Девојки некој шампон за волумен на косата предложете, косата на коренот ми е многу сплесната, има некој искуство со некој убав мм?? :wasntme:

20. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас одамна го користам Нивеа за волумен,повремено и пената и сум преееезадоволна.Стварно има ефект. :)

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.