Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Mожеш да пробаш од орзен,тој за нормална коса,и маска за оштетена коса,дава сјај,се расчешлува добро и супер е,барем мене добро ми влијае.И еве,7-8 месеци,не сум ја шишала и немам оштетени врвови воопшто.Супер се и маската и шампонот,можеш и на schauma да земеш,оној за нормална коса со Q10,мислам добар е.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Претходно го користев шаума со Арганово масло [​IMG]
    а сега ги користам овие од Авон, со мароканско арганово масло и убави ми се многу :)

3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Земав пред некој ден Гарниер жолт со шеа путер за сува и оштетена коса два пати до сега ја миев со него и добар е,ама следни дефинитиво се Орзене :) Фала kikkki

4. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    јас шампонот од Глис црниот не го мењавам за жива глава од него ми сјае косата мислев дека е од плавата боја дека светла и многу имаше сјај како лампион на сонце ,и јас си се чудев и сеа кога сум црнокоса истиот сјај го имам :)

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Шампонот на Ревлон има ли го во малопродажба и цената колку е ?

6. karinanina

karinanina Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas uste ovoj Gliss ne go imam probano :clap: naredno kupuvanje sampon hihiihi ke vidime na mojava cudo od kosa

7. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Ги користам ORZENE BEER шампонот и регенераторот за сува и оштетена коca :)

8. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Женски, ако може препорачајте ми шампон и регенератор за фарбана коса, да не се само Лореал. Некои што ви оставиле впечаток :) фала однапред

9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Нивеа дефинитивно.Деновиве за првпат почнав да ги употребувам тие за сјај и се прекрасни.Едноставно се одлични.Мислев дека орзен се бр 1,ама одкако почнав со нивеа,се вљубив,буквално.

10. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    156
    Како човек со многу мрсна коса користам релативно „ лесни“ шампони кои не се како млеко туку проѕирни сега имам коприва на алкалоид и е подобро за нијанса наместо секој ден мијам 3 пати неделно , користев афродита коприва + арника мислам беше ( за арниката сум сигурна) ама додека го истрошив косата се засити . Ќе видиме со алкалоидов како ќе биде се имам измиено само 3 пати значи една недела . Сакав да прашам за регенератор го има ли некој користено паковањето на алверде од дм маркет го купив и ставив еднаш иако на него не стои зборот регенератор по ставањето токму на тоа ми изгледаше не ставив многу ама додека ја измијам леле може пол саат плкнев и некако косата ми е иста а вика дава сјај искуства ?

11. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Пофалби и критики за шампониве Диплона :D ако ги имате користено :D

Прикачени фајлови:

12. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Kala21 Каде може да се купи и колку чини?

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Јас го меркав во Космо Тинекс, околу 220ден мислам дека беше, не е скап. Чекам и јас некое мислење.
    A некој да не го има пробано овој нов што е на Шварцкоп со арганово масло (неможев да најдам слика на нет за да постирам) црно-лила амбалажа е. ?!?!?

На mima83 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас пак сега се мислам измеѓу Глис и Нивеа за фарбана коса. Критики за овие?
    [​IMG][​IMG]

15. Matee

Matee Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    3
    Некој шампон против првут,ама стварно што делува.:/ :*

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Јас дојдов да напишам кратка критика за култниот ретро-шампон на Илирија.
    Мене не ми делува како што мислев, :( иако потајно се надевав дека многу ќе ми се погоди, за мојата мрсна и тенка коса.
    Баш се изнервирав да ви кажам право.
    Убаво ја чисти косата, ама барем кај мене - многу брзо се мрси.
    Едно плувче - што остава мирис подолго отколку другите шампони.
    Не знам дали поттикнува раст на косата, ќе видам, ама со мака го дотрошувам, едноставно - не е за мене овој шампон.
    Штета.

17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас видов во ДМ мислам беа 212 а со купоните за попуст веројатно околу 180 ке излезе 600 мл ефтино е,инаку имаше за фарбана коса и др незз за каква беа уште 3-4 сигурно,а мислам дека и регенератор имаше.Ако го купиш пиши :) Заборавив Германски се :D

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    ^ Јас пак вчера се утепав од барање на овој во ДМ,кај Беко ама имаше само лакови и пени за коса.Мислев го нема,како не ми текна да прашам продавачка!И пак земав Сајос и еден од Балеа,а баш сакав ваков да пробам :(

19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Јас гледав во ГТЦ одма после фарбите се,го употребував долго време Сајос за фарбана коса и незнам дали веќе се презасити косата не ми се допаѓа :) а еднаш земав од тој проѕирниот без силикон или незз што природна катастрофа е за мојава коса :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Имам проблеми со косава и никогаш не користам обични шампони, само некои медицински или против опаѓање. Моментално го имам овој [​IMG], ми го препорачаа од каде што одам на третмани за косата, природен е , на база на алги и нема никакви додатоци кои се штетни за косата. Е сега нема некој убав мирис, ама тоа е , ќе си трпам :)