Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Задоволна и од двете. :)
    А за тој шампонот Диплона, се согласувам, многу е убав иако на почетокот бев скептична, поради скромната цена за толкаво пакување. :)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6,1 KB
      Прегледи:
      506
    • untitled.png
      untitled.png
      Големина на фајлот:
      60,2 KB
      Прегледи:
      506
    На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186

Немам Дм во градов инаку одма искористувам попуст, најблиску ми беше во веро :D
    јас ги помирисав сите и се двоумев меѓу Repair и Nutrition па бидејќи не ми е оштетена се одлучив за овој со долга, следен пат ќе се проба и другиот :)

3. lilili

lilili Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Може прашањево делува смешно, но може да ми ја кажете разликата помеѓу регенератор и маска за коса? :)

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Од мое досегашно искуство според мене регенераторот служи да ја омекне косата и да овозможи полесно да се расчешлува, а маските се малку појаки, улогата им е да ја хранат косата, да ја подобрат структурата на влакното, да ја одржат виталноста. Ако косата ја миеш секој ден и регенераторот може секојдневно да се користи, а маската би ја препорачала 2-3 неделно да се нанесува на косата.
    До некаде разликата е како маски за лице и пилинзи во споредба на гелови за миење лице. Едните подлабински и појако делуваат од другите, па и малце поретко се користат.

На EMA2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Од Diplona - та кој е подобар за долга и оштетена коса , Repair - от или Nutrition - от ?

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    За секојдневно миење на косата ви го препорачувам шампонот на Yves Rocher за сјај на косата.
    Нежен шампон,погоден за секојдневна употреба,не ја тутка и уплеткува косата,мирис на цитрус.Јас го користев летен период кога ја миев косата скоро секој ден.
    Одличен шампон,јас сум презадоволна (250 ден./300мл)

Моментално користам шампон на Афродита од коприва,збогатен со Б витамини и пантенол.

Регенератор моментално користам на Балеа (professional)задоволна сум,косата лесно се рашчешлува,добива сјај,убаво се фенира и убаво мириса.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  7. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Го гледав шампонов во Тинекс е 85 денари, за 1000мл. Се замислив да го купам, знам дека имам читано форумџики што го купиле па сакав прво да чујам збор-два, од тие што подолго го користат како се покажал. Па ако некој го користи нека ми пише како е задоволен, да знам дали да го пробам или да барам друга алтернатива.

8. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Денес бев да го купам Diplona Nutrition, но го немаше и го земав Repair. Читав позитивни коментари за првиот дека ја исправува косата и е убав, дали некој го користи Repair-от и дали ефектот е ист? Се надевам дека нема да се каам што не почекав да го донесат :?:

9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Последно го земав овој.
    Мирисот е прекрасен, свеж многу ми се допаѓа што е многу густ внатре. Наменет е за мрсна/нормална коса, мојата коса се мрси на 4-5 дена а овој ми ја измрси за 2 и ми направи првут :worried: . Втор пат кога се измив се покажа подобро, не ми ја измрси само малку првут ми направи.

10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    ^^ овој шампон колку што знам е за коса склона кон мастење, тебе ако ти се мрси на 4-5 дена незнам зашто си го купила. косата ти е нормална. овој треба да го користат оние кои им се мрси косата на ден-два, нормално дека ти направил првут ти го пресушил темето.

11. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    ^ Сестра ми го купила па го пробав, на него пишува дека е за НОРМАЛНА и масна коса :)

12. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    Девојки препорачајте ми некој шампон за волумен, не очекувам пуш ап ефект, ама колку толку, бар да не ми е сплесната во корен косата. Оној ден гледав во тинекс, но незнаев за кој да се одлучам...

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Не помага кој знае колку, но малку од малку има волумен косата од Лореал, во розево пакување.

14. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.775
    Допаѓања:
    6.710
    Јас го користам сега за сега помалце ми паѓа косата а и помека ми ја прави и побујна. :)

15. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Шампонот го користам јас веќе месец ипол,мене ми е преубав.Косата помалку ми паѓа,нежна ми е,мека,сјајна и имам убав волумен.Добив сјај на косата од него како од ниеден шампон и бојата на косата ми е посвежа.Пробај го :)

16. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Се извинувам за едно по друго мислење.

Го имам користено Нивеа за волумен и искрено многу ми беше убав,потоа го сменив со Гарниер од калинка и квасец зошто сакав да го пробам и тој е преубав,презадоволна сум и од двата. :)

17. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Користам шампон и регенератор од Балеа за кафена коса, и сум презадоволна, никогаш порано косата не ми била така убава . Толку ми е сјајна и мека што самата неможам да си поверувам ( по што имам кадрава коса па ... и тврдо влакно , ретко да ми биде мека и сјајна косата ) .

18. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Ќе може ли некој да ми препорача регенератор за коса за полесно расчешлување. Откако ја нијансирав со бланш мака мачам со расчешлувањето, исклучиво со многу широк чешел ја расчешлувам после миење. Го користам регенераторот на Шварцкопф со мароканско масло во кафено пакување и малку помага ама тоа не е тоа. Фала

19. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    И јас сум задоволна од шампонов, го користам веќе неколку месеци и немам потреба да го сменам. Јас имам сува коса и со други шампони задолжително морав да користам маски и регенератори но со овој немам потреба. Убаво ја чисти косата, не ја суши и и дава сјај. Голем плус што на природен база и не е полн со силикони и остали хемии. Поприлично многу ми го намали опаѓањето, и сега ми опаѓа но се надевам дека ова е во нормални рамки за разлика од претходно.
    Го препорачувам да го пробате, па и да не ви одговара нема многу да изгубите.

Додека тој од ванила и мед исто од Афродита не ми одговара ни за коса, ни за тело. Ко превише агресивен да е и многу ја суши и косата и кожата, башка што мене некако пресладуњаво ми мириса. Го земав да го пробам и сега незнам што да му правам на толкава флаша.

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Најдобар ефект ќе има регенератор кој не е измива, односно, спреј за коса. Било кој од спрејовите на Gliss би ти завршил работа бидејќи сите помагаат при расчешлување. Одбери си некој за обнова на косата со оглед на тоа што ти е бланширана.
    Регенератор кој би ти помогнал за расчешлување кои може да се користи во комбинација со спрејот e овој на Balea

Извести ако има резултати :)